Udflugten sæson 15/16

Udflugten bød i Sæson 15/16 på nedenstående værker

--> Et samarbejde mellem flere institutioner i Aarhus

UDFLUGTEN samarbejdede i Sæson 15/16 med byens institutioner og organisationer herunder ARoS, Aarhus Domkirke og Secret Hotel.

A WAY

En vandringsforestilling om veje og vildveje i livet
Præsenteret i samarbejde med Secret Hotel

Away 498X261

A WAY tager dig med på en sanselig, surrealistisk rejse i livsfortællinger fra forskellige generationer og kulturer. Fortællinger om udveje og afveje, jævne veje, blindgyder, stenede veje og smutveje.

Forestillingen starter i det øjeblik, du stiger ombord på bussen og begiver dig afsted. Ud af de vante rammer, og ind i det kuperede landskab i Mols Bjerge. Mens du vandrer ad bugtede stier gennem landskabet, oplever du stemninger, billeder og brudstykker af livsfortællinger, som fletter sig ind og ud af hinanden.

Vore erindringer og vore livsdrømme er ofte forbundet til et sted, et landskab.

A WAY inviterer publikum ud i et konkret landskab, hvor de vil møde de unges livsdrømme, de ældres livserindringer og måske en bid af deres egen livsrute.  Velkommen til en ikke helt almindelig tur i skoven – inklusiv madservering!

Om A WAY

A WAY er en co-produktion af Uta Plate og Secret Hotel med Aarhus Teaters UDFLUGTEN.

A WAY er skabt sammen af ældre og unge fra Mols og Gellerup i et nysgerrigt møde på tværs af begrebet som ”generationskløfter” og ”kulturforskelle”. A WAY er et såkaldt Pro-Am projekt, hvor professionelle kunstnere og helt almindelige mennesker arbejder sammen om et kunstværk.

A WAY ledes af den anerkendte tyske instruktør Uta Plate, som har leveret netop denne type scenekunst for Schaubühne, Berlin i mere end et årti, samt Christine Fentz, instruktør og kunstnerisk leder af lokale Secret Hotel, der skaber oplevelsesbaseret og stedsspecifik scenekunst.

Forestillingen er støttet af: Bikubenfonden, A.P. Møller Fonden, Gellerup Kulturmidler, Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Syddjurs Kommune. 

Idé og instruktion: Uta Plate // Medskaber og dramaturg: Christine Fentz, Secret Hotel // Performere: Kristofer Krarup, samt unge og ældre fra Gellerup og Mols, bl.a. fra Femmøller Efterskole // Scenograf: Betina Birkjær

"A WAY" kunne opleves 12. - 26. maj 2016

På veje og vildveje

LUKKETID

ARoS danner rammen om en helt særlig sanseoplevelse

Lukketid Oversigt

Lyden af de tomme sale, ekkoer af personalets tanker og et klassisk korværk
Du træder ind i den dæmpet oplyste foyer. Rummets overvældende stilhed runger igennem de tomme sale. Lyden af skridt. Så pludselig en stemme. Du hører vagten sætte ord på de tanker han gør sig, når han går sin runde og gør udstillingerne klar til dagens besøgende. Langsomt omgives du af flere lyde. Du går op ad trappen, på opdagelse i museet og pludselig fyldes rummet med sang, der sætter musik til de ansattes fortællinger.

Lukketid er et performativt korværk; en lydkomposition, du som publikum bevæger dig igennem, fra stilhed til sfærisk musik. Her i spændingsfeltet imellem personalets dagligdags tanker, og Kunstens højstemte aura, føres man på en kontemplativ rejse ind i museets skjulte mellemrum.

Reumertnomineret hold
Instruktør Liv Helm komponist Matilde Böcher og lyddesigner Ida Jacobsen arbejder med at gøre hverdagens fortællinger til poesi. Deres værker er baseret på interviews med mennesker om deres arbejde og liv. De omdanner mennesker egne ord til sang og kor og gør dermed det enkelte menneskes historie til et fælles fænomen i samfundet.

De interesserer sig for historier med mennesker har et andet blik på institutionerne, arbejdspladsen, samfundet og verden.

Matilde Böcher, Ida Jacobsen og Liv Helms forestilling “Overload” på Odense Teater omdannede ansattes fortællinger om stress til et stort korværk. "Overload" blev nomineret til juryens særpris ved Årets Reumert 2015. 

Samarbejde med ARoS
Lukketid er et tværæstetisk samarbejde imellem ARoS og Aarhus Teater og er den anden forestilling under teatrets nye satsning UDFLUGTEN. Lydforestillingen er en audiowalk, en koncert, en performance - med dig som deltager. Kort sagt: Lukketid er i en kategori for sig selv.

Instruktør Liv Helm / Komponist Matilde Böcher / lyddesigner Ida Jacobsen

"Lukketid" kunne opleves i februar 2016

 

Hvad sker der på ARoS efter Lukketid?

Et spørgsmål om tro

Et nyt blik på byrummet

Et Spoergsmaal Om Tro Web Oversigt

Er tro noget, der kommer indefra, eller noget man viser udadtil? Har den religiøse handling betydning for den religiøse oplevelse? I ”Et spørgsmål om tro” er der mulighed for at høre mange forskelige bud på disse spørgsmål.

Aarhus Teater har inviteret den tyske kunstner Diana Wesser, der specialiserer sig i byvandringer, til at skabe et værk, der giver aarhusianerne et nyt blik på deres by og en mulighed for at mødes med deres medborgere på tværs af religioner – hvad enten man er kristen, muslim, buddhist, eller ikke-troende.

Byvandringen er bygget om som en slags skattejagt, hvor publikum udstyres med et kort over steder du kan besøge. Det er op til dig selv at bestemme hvor mange steder, og i hvilken række følge du ønsker at foretage besøgene.  Måske bliver du budt på kaffe hos det islamiske trossamfund? Måske lærer du om meditationsteknikker hos tibetanske buddhister? Andre steder udfolder mødet sig måske helt frit, hvor alt kan ske?

Som publikum må man investere noget af sig selv i samtalen. Et vigtigt mål med ”Et spørgsmål om tro”, er således at skabe møder imellem folk, og at knytte bånd og nedbryde fordomme i en tid, hvor religionens rolle måske mere end nogensinde før er til debat.

"Et spørgsmål om tro" kunne opleves 12. marts 2016

 

et nyt møde

NÆSTE STOPPESTED

EN TUR GENNEM AARHUS MED HERMANN HEISIG

Stoppested Forstillingsoversigt

NÆSTE STOPPESTED er en bustur gennem Aarhus og omegn planlagt af tilfældigheder. Forestillingen opfordrer publikum til selv at opleve og sanse byen på en ny måde ved at tage en tilfældig bus en tilfældig rute. Ved at betragte Midttrafiks busnet som grundlag for en koreografi, bliver turen et partitur, som indikerer det antal af stoppesteder, man skal køre, inden man skal skifte bus og/eller retning.  Afhængigt af hvor partituret leder rejsegruppen hen, vil danser og koreograf Hermann Heisig i fællesskab med publikum, udforske de steder, hvor de rejsende opholder sig - fx på forskellige bustoppesteder, i forskellige sociale omgivelser, i overfyldte eller i tomme busser og i udkanten af byen ved endestationerne.

Alle ture starter ved indgangen til billetservice på Aarhus Teater
Hermann Heisig ledsager alle grupper, guider oplevelsen og dokumenterer den i en mini-foto-bog.  Efter ca. 2 timer er turen slut, og der er en lille fælles drink på det det sidste stoppested. Når alle forestillinger er færdige, vil publikummerne blive inviteret til en picnic på Aarhus Teater, hvor de kan dele deres oplevelser af turene med hinanden.

"Næste Stoppested" kunne opleves i august 2015

lidt om Næste stoppested