Ud->flugten 1617

Betragt verden fra et nyt sted

Udflugten er en scene for krydsfeltet mellem teater, billed kunst, film og musik, hvor det traditionelle teater bliver vendt på hovedet for at se, hvad scenekunst også kan være.

Udflugtens forestillinger foregår aldrig på selve teatret. De udspiller sig på særlige steder uden for teatrets matrikel og i samarbejde med andre aktører og institutioner.

Følgende værker kunne opleves i Sæson 16/17:

LYDKROP — SEPTEMBER 2016

Oplev en elektroakustisk koncert, der bevæger sig rundt om dig og sætter hele Bispetorv i bevægelse. Dansere og statister bærer lyden i trådløse høj talere i en stramt udført koreografi, så musikken selv er hoveddanser med en krop af lyd. Du kan selv deltage, eller du kan sætte dig til rette på Bispetorv og lade dig blive omringet og indhyllet af dansere, lyd og lys.

Værket er udviklet som en del af kompagniet WE GOs kommende koncertforestilling.

HAVNEKORT — MAJ 2017

Som optakt til FRAGT kunne du i foråret 2017 opleve et interaktivt ’havnespil’ i form af en miniature model over Aarhus Havn placeret på Bispetorv. Tændstikkraner, tusinder af små plastikcontainere og legetøjskøretøjer folder sig ud på et grundrids af havnen, hvor børn og voksne for en dag kunne ’sejle’ rundt imellem forskellige destinationer. På turen rundt i havnen kunne man løse opgaver, bygge videre på arkitekturen og udvide havnens globale netværk af handelsruter.

Værket blev skabt af scenograf Siggi Óli Pálmason og instruktør Anne Zacho Søgaard.

FRAGT - august 2017

Nyskabende teaterudflugt til Aarhus Havn. Aarhus Havn er under forvandling: her bor dansende kraner, siloer, farvede containerne og gigantiske fragtskibe side om side med nybyggede virksomhedsdomiciler. Nu tager Udflugten ved Aarhus Teater dig med på en rejse rundt i området og præsenterer dig for havnens skjulte historier – fra de globale til de lokale.

Vi fragter dig rundt i havnens eventyrlige landskab – på gå-ben, i lastbil og med båd. Her kommer du med ind i den del af havnen, hvor der normalt ikke er adgang. Vi trækker dig ud i verden med de globale varestrømme og bringer produkter og menneskelige fortællinger hjem i lasten. Vær med og oplev havnen som en forunderlig holdeplads for de historier, der knytter os sammen med hele verden.

”Fragt” er en unik oplevelse, der blander industrikultur med koreografi, hverdag med poesi, film med teater og blide bølgeslag med råbekor. Udflugten er scenekunst uden for teatrets traditionelle scenerum – her får du nye øjne på din by.

Forestillingen er skabt i et unikt samarbejde mellem Udflugten ved Aarhus Teater, Aarhus 2017, Aarhus Filmværksted, Aarhus Havn og en lang række samarbejdspartnere i Aarhus.

 

Del din oplevelse på Instagram - brug:
#udflugten #aarhusteater