Ud->flugten 17-18

Betragt verden fra et nyt sted

Udflugten er en scene for krydsfeltet mellem teater, billed kunst, film og musik, hvor det traditionelle teater bliver vendt på hovedet for at se, hvad scenekunst også kan være.

Udflugtens forestillinger foregår aldrig på selve teatret. De udspiller sig på særlige steder uden for teatrets matrikel og i samarbejde med andre aktører og institutioner.

Følgende værker kunne opleves i Sæson 17/18:

FRAGT - AUGUST 2017

Nyskabende teaterudflugt til Aarhus Havn. Aarhus Havn er under forvandling: her bor dansende kraner, siloer, farvede containerne og gigantiske fragtskibe side om side med nybyggede virksomhedsdomiciler. Udflugten ved Aarhus Teater tog publikum med på en rejse rundt i området og præsenterede havnens skjulte historier – fra de globale til de lokale.

Publikum blev fragtet rundt i havnens eventyrlige landskab – på gå-ben, i lastbil og med båd ind i den del af havnen, hvor der normalt ikke er adgang. 

”Fragt” var en unik oplevelse, der blandede industrikultur med koreografi, hverdag med poesi, film med teater og blide bølgeslag med råbekor. 

Forestillingen blev skabt i et unikt samarbejde mellem Udflugten ved Aarhus Teater, Aarhus 2017, Aarhus Filmværksted, Aarhus Havn og en lang række samarbejdspartnere i Aarhus.

TECHNO - JANUAR 2018

TECHNO var en direkte og rå forestilling efter Niels Henning Falk Jensbys prisbelønnede debutroman fra 2016 af samme navn. TECHNO var en tour de force i ukontrollerbar kærlighed mellem to mænd i kaskader af kropsvæsker, sex og stoffer. En rå og voldsom beskrivelse af et begær, der river mennesket i stykker. Aarhus Teaters egen skuespiller Simon Mathew tog som Jensbys "Jeg" os med på en barsk tour de force i seksuelt frådseri tilsat dunkende pulsslag og technobeats skabt af den århusianske DJ, Natal Zaks.

Forestillingen spillede på Gbar i Skolegade.  

ANEKDOTER - JUNI 2018

Inde midt i Aarhus tæt på cafémiljøet omkring Åboulevarden og Aarhus Å ligger Lokalcenter Møllestien, som er hjem og aktivitetscenter for ældre og pensionister. Udflugten ved Aarhus Teater  inviterede publikum med indenfor på Møllestien til en forestilling, der knytter bånd mellem generationer og bringer glemte tider og skjulte erindringer frem. Rundt om bordet serveredes der kaffe og kage alt imens der blev opført en historie-montage som små sange, fortællinger og dialoger – fortolket af 3. års studerende fra Den danske Scenekunstskole, Skuespil og iscenesat af Aarhus Teaters husinstruktør Sargun Oshana.

Forestillingen byggede på historier indsamlet i mødet med beboere og borgere fra lokalcenteret. Skuespillerne talte med dem og indsamle deres vidnesbyrd, oplevelser og anekdoter, for derefter at fortolke disse og spille dem ’tilbage’ til publikum og de ældre selv i en fejring af denne generations fortællinger og mødet mellem ungdom og alderdom.

FRAGT - en rundrejse i havnens hemmeligheder

Techno - video fra pressemødet

Anekdoter - historier fra Møllestien