Spillested
Event location

STORE SCENE & Aarhus Domkirke

Spilledato
Første arrangement:
7. sept.
Spilletidspunkter
kl. 13.00
Priser
160 kr
inkl. kaffe/småkage og gebyr
Varighed
2 timer inkl. pause

Over Torvet

Et nyt samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke

Sammen med Aarhus Domkirke inviterer Aarhus Teater på en helt speciel dannelsesrejse mellem scenen og kirken. Det sker med en række fælles kulturelle, kunstneriske og musikalske begivenheder i sæson 2019-20. Livet er på spil i begge huse, der med hver deres udtryk og udgangspunkt berører de samme eksistentielle fællesnævnere. Den røde tråd i arrangementerne bliver de krydsfelter, hvor tankerne i teatrets forestillinger og i kirkens tematikker mødes og spejler hinanden.

Arrangementerne, som endnu er under udarbejdelse, vil foregå både på Aarhus Teater og i Aarhus Domkirke.

Yderligere information om arrangementerne offentliggøres løbende: 

  • 7. september: Om Bowie og Lazarus 
  • 22. februar: Vores Toner (inspireret af forestillingen Lyden af de skuldre vi står på)
  • 14. marts: Kaj Munk og Ordet 
  • 23. maj: Livsaftryk (inspireret af forestillingen Dødsbo) 
  • 13. juni: Ud på Torvet 13. juni          

Om Bowie og Lazarus

Lørdag d. 7. september kl. 13-15

David Bowie døde af kræft i 2016 kun to dage efter udgivelsen af albummet Black Star. Videoen med nummeret Lazarus blev delt over hele verden: ”Look up here, I’m in heaven,” sang han, mens han greb ud efter verden fra sit dødsleje. Det var Bowies bevægende jordiske exit.

David Bowie henviste i nummeret til den bibelske Lazarus-skikkelse, og det er med det udgangspunkt at vi vil præsentere både værket, Bowie og Lazarus i kirkens og teatrets sammenhæng.

Arrangementet begynder på Aarhus Teaters Store Scene, hvor Aarhus Teaters kor vil medvirke med værker både af Bowie og om Lazarus-figuren.En teolog vil folde den bibelske Lazarus ud mens forfatter og Bowie-ekspert Jan Poulsen vil give os indsigt i Bowie og hans forhold til Lazarus-figuren samt hans arbejde med forestillingen.

I pausen sørger Café Hack for frisk kaffe og hjemmebagt småkage, som man kan tage med når vi går i samlet flok fra teatret til kirken.
I Domkirken vil Jacob Madsen Kvols, der spiller hovedrollen i Aarhus Teaters Lazarus, synge et værk fra forestillingen, akkompagneret af Domorganist Kristian Krogsøe. Og afslutningsvis indbydes alle til fællessang med teatrets kor og Domkirkens Kantori.