Spillested
Event location

Stiklingen

Spilledato
15. - 18. juni i KBH
Spilletidspunkter
Forestillingen spiller på Edison teater i KBH
Priser
Køb billet - se link nedenfor
Varighed
2 timer inkl. pause

Katastrofen sker i pausen

Køb billet på Edison Teater i KBH her

Det bliver en aften fuld af humor, mytologi, western-dueller og skæve karakterer, når syv skuespillertalenter står klar med deres afgangsforestilling fra Den Danske Scenekunstskole. "Katastrofen sker i pausen" er skrevet af de to kommende dramatikere, Nanna Tychsen og Anna Skov Jensen, som har bidraget med hver deres originale enakter. 1. akt med titlen ”Mordene på Gulveig” er optakten til den katastrofe, der indtræffer i pausen. I 2. akt er vi med ”Den Røde Ørken” i en verden 30 år efter katastrofen.

Forestillingen iscenesættes af Mia Lipchitz med scenografi af Karin Gille og er en del af talentsatsningen og det tætte samarbejde mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, Aarhus.

Mordene på Gulveig
Af Nanna Tychsen
Et stort, ultramoderne entreprenørfirma ledet af den visionære CEO, Balder, ejer snart hele Ringkjøbing-Skjern kommune. Der mangler bare en enkelt lille plet: Gulveigs parkeringsplads. Bag sig har Balder en trofast stab af omstillingsparate medarbejdere i et åbent kontorlandskab med fælles MUS-samtaler og sokratisk gruppedialog. Alt imens Balder kæmper en indædt kamp for de sidste kvadratmeter, kollapser verden og firmaet omkring ham og katastrofen begynder langsomt at indtræffe.  

Den Røde Ørken
Af Anna Skov Jensen

I et postapokalyptisk samfund lever en lille flok mennesker af dåsemad og vand fra en kilde. Med hjælp fra sin skjulte orakelsøster, Hyndla, forsøger deres leder, Ask, at forbedre livet hos dem ved at plante frø i den ellers tørre, røde ørken. En dag får flokken meget usædvanligt besøg af skjalden, Brage, der fortæller historier - noget, de aldrig før har oplevet. Og måske bliver netop det besøg starten til oprøret og tankerne om en ny verdensorden.

Forestillingen spiller på Edison i København fra 15. -18. juni. Køb billetter her

Video fra forestillingen

AF* Anna Skov Jensen, Nanna Plechinger Tychsen / ISCENESÆTTELSE Mia Lipschitz / SCENOGRAFI Karin Gille / Koregraf Kasper Daugaard Poulsen / LYSDESIGN Kasper Daugberg / LYDDESIGN Anton Bast / MEDVIRKENDE** Roberta H. Reichhardt, Frederik Mansø, Magnus Haugaard, Mathias Bøgelund, Josephine Reumert Grau, Marta Holm, Christoffer Hvidberg Rønje


* Studerende ved DDSKS, Aarhus, Dramatisk skrivekunst
** Studerende ved DDSKS, Aarhus, Skuespil

anmeldelser

Jyllands-Posten / “Velskrevet og underholdende præapokalyptisk og postapokalyptisk dramatik af og med afgangsstuderende fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. ... det (er) et hold af skuespillere med en høj grad af komisk talent og en intuitiv fornemmelse for at fortælle igennem deres karakterer.”

Kulturnyt.net / “Gå ind og se den, for fanden da ... Det er en god oplevelse. Gruppen af unge skuespillere gav en underholdende uppercut til hele den forstokkede verden der holdt op med at tro på noget i 1880. ”

Kulturmor.dk / “De syv medvirkende skuespillere som dramatikerne bag forestillingen har deres helt egne stemmer – deres unikke personligheder – at bidrage med til fremtidens danske scenekunst. ”

Scenekanten.com / “Det er fine budskaber fremført af nye dirrende kræfter i et elegant visuelt univers i pink-rosa-laks-lyserøde nuancer. Slutningen emmer af håb på samme måde, som jeg er håbefuld over disse rigtig fine skud på stammen af fremtidige teaterfolk.”

OM de nye

Aarhus Teater sætter en stor ære i at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil på vores scener.

I denne sæson skruer vi op for blusset med et historisk tæt og omfattende samarbejde med Den Danske Scenekunstskole for dramatisk skrivekunst og skuespil, og vi brænder for at bringe de helt nye talenter frem i rampelyset.

Det er naturligt at knytte endnu tættere bånd mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, som i 2017 fejrede 50-års jubilæum. I fem årtier har det nære samspil og naboskab mellem Aarhus Teater og teaterskolen præget scenekunsten på alle landets teatre, i tv og på filmlærreder. Og netop nu er både dramatiker- og skuespiluddannelserne en glohed smeltedigel, hvor de nyeste impulser og tendenser i tiden opfanges og bruges aktivt for at skabe nye, kraftfulde, kunstneriske sceneudtryk. Vi har store forventninger til at præsentere det helt nye skabt af de unge talenter. Det gælder vores udendørs vandreforestilling FRIHEDEN og de to talent-forestillinger DE NYE #1, som fik  titlen "Brænding" og DE NYE #2 som er “Katastrofen sker i psiden”.

Du kan se frem til bevægende og intense oplevelser i selskab med de kommende stjerner.

Læs mere om DEN NYE #1 / Brænding her

 

Scala Foyer - tid til hygge

Nyd en simreret fra Cafe Hack i Scala Foyer

Simreret inkl. en øl kr. 125,- 
Simreret alene kr. 85,-

Den er klar allerede en time før forestillingens start på hverdage og efter forestillingen på lørdage.  Ønsker du at vente til efter forestillingen, skal det bestilles i baren inden forestillingen eller i pausen.

Hvis du vil være sikker på at retten er klar kan den købes forud ved at klikke på billedet:

Simreret i Scala Foyer

Café Hack tilbyder også teatermiddage, drinks og lette retter i restaurationslokalerne.
Se aktuel menu og åbningstider