Spillested
Event location

Scala

Spilledato
18. maj - 16. jun
Priser
Fre - lør: 270 kr
Man - tors: 230 kr

Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
Oplyses senere

Biedermann og brandstifterne

En latterlig og mørk komedie af Max Frisch

Biedermann er den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket. Han inviterer to fremmede til at bo i sit hus, og snart har han benzintromler, twist, lunter og onde intentioner på sit loft. Han ved, at gæsterne vil brænde hele hytten af, men slår det hen som en spøg. Biedermann tror jo på det gode.
Men hvad sker der, når de spørger, om han har tændstikker? ”Hvis de var rigtige brandstiftere, tror du så, de manglede tændstikker?” siger han til sin bekymrede hustru.

Den schweiziske dramatiker Max Frisch brød igennem i 1958 med stykket her. Det handler om den enkeltes medansvar og om at lukke øjnene for faren, og ”Biedermann og brandstifterne” er lige så brændende aktuel i dag som dengang.

Nicolaj Kopernikus spiller Biedermann i denne mørke og groteskt morsomme satire, hvor fordomme, godtroenhed og ulykke slippes løs i et nærmest reality-agtigt brandskær.

Løjerne instrueres af Christian Tafdrup, der stod bag sidste års stærkt roste og prisvindende film ”Forældre”. Scenografien er lagt i hænderne på Aarhus Teaters nye husscenograf, David Gehrt, der sammen med Ida Grarup stod for scenografien på Christian Lollikes ”Erasmus Montanus” i sidste sæson.

Af Max Frisch / Oversættelse Jørgen Engberg / Iscenesættelse Christian Tafdrup / Scenografi David Gehrt / Lysdesign Anders Kjems / Lyddesign Kim Engelbredt / Medvirkende Nicolaj Kopernikus, Nanna Bøttcher, Mette Døssing, Bue Wandahl, Kim Veisgaard, Holger Østergaard, Christian Hetland m.fl.