Spillested
Event location

Scala

Spilledato
18. maj - 15. jun
Priser
Fre - lør: 270 kr
Man - tors: 230 kr
Studerende man-tors 60 kr.
Varighed
90 min uden pause

Biedermann og brandstifterne

En brandfarlig komedie af Max Frisch

Biedermann er den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket. Han inviterer to fremmede til at bo i sit hus, og snart har han benzintromler, twist, lunter og onde intentioner på sit loft. Han ved, at gæsterne vil brænde hele hytten af, men slår det hen som en spøg. Biedermann tror jo på det gode.
Men hvad sker der, når de spørger, om han har tændstikker? ”Hvis de var rigtige brandstiftere, tror du så, de manglede tændstikker?” siger han til sin bekymrede hustru.

Den schweiziske dramatiker Max Frisch brød igennem i 1958 med stykket her. Det handler om den enkeltes medansvar og om at lukke øjnene for faren, og ”Biedermann og brandstifterne” er lige så brændende aktuel i dag som dengang.

Nicolaj Kopernikus spiller Biedermann i denne mørke og groteskt satire, hvor fordomme, godtroenhed og ulykke slippes løs i et nærmest reality-agtigt brandskær.

Løjerne instrueres af Christian Tafdrup, der stod bag sidste års stærkt roste og prisvindende film ”Forældre” og dette års debatskabende "En frygtelig kvinde". Scenografien er lagt i hænderne på Aarhus Teaters nye husscenograf, David Gehrt, som i denne sæson har stået bag alle forestilinger på Studio scenen og som sammen med Ida Grarup stod for den Reumert-vindende scenografi til Christian Lollikes ”Erasmus Montanus”.

BEMÆRK: udbredt brug af scenerøg i forestillingen

Af Max Frisch / Oversættelse Jørgen Engberg / Iscenesættelse Christian Tafdrup / Scenografi David Gehrt / Komposition af recitativer Sune 'Køter' Kølster / Lysdesign Anders Kjems / Lyddesign Kim Engelbredt / Medvirkende Nicolaj Kopernikus, Nanna Bøttcher, Mette Døssing, Morten Suurballe, Kim Veisgaard, Holger Østergaard, Christian Hetland og Aarhus Teaters Kor