Spillested
Event location

Scala

Spilledato
2. feb - 10. mar
Priser
Fre - lør: 270 kr
Man - tor: 230 kr

Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
Oplyses senere

Hospitalet

Christian Lollike snitter i det danske sygehusvæsen
Urpremiere i samarbejde med Sort/Hvid

Christian Lollike fik i sidste sæson anmelderne til at gå stjerne-amok i flere omgange. Først med ”Living Dead”, den rystende horror-fortælling om flygtningestrømmen til Europa, og siden med sin banebrydende nytolkning af ”Erasmus Montanus”. Begge forestillinger trak fulde huse på Aarhus Teater. Nu er den prisbelønnede og provokerende teater-punker tilbage med en ny morbid satire, der finder sted midt det danske sundhedsvæsen.

Pressede situationer får hospitalspersonalet til at opføre sig absurd: Læger serverer dødsbeskeder, som talte de om aftensmaden, sygeplejersker giver patienterne Stesolid for at kunne nå deres arbejde. Og nu annonceres der fra ledelsens side et nyt tiltag omkring chipinstallering i sygeplejeuniformen, ligesom til maratonløb. Altså en optimering af tiden til alles bedste, ikke? 
Midt i det hele står Una – en sygeplejerske, der er splittet mellem sit eget sygeplejeløfte og hospitalets effektiviseringsplaner. Mellem oprøret og de patienter, hun ikke kan svigte. Men hun ved, at det vil ske en dag. For grænsen er for længst nået. Spørgsmålet er, om hvor drastiske midler, der skal tages i brug for at blive hørt. Er strejke svaret? Selvtægt? Revolution? 

Instruktion og scenografi er i kompetente, varme hænder: norske Runar Hodne, der instruerede succesforestillingen ”Familien der kunne tale om alt” på Store Scene, og Franciska Zahle, der skabte vand-scenografien til sidste sæsons ”Medea” på Aarhus Teater.

  • Præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid hvor HOSPITALET spiller 16. marts - 14. april

 Sorthvid

Hodne iscenesætter Lollikes tekst

Af Christian Lollike / Medforfatter Sigrid Johannesen / Iscenesættelse Runar Hodne / Tekst- og forestillingsdramaturg Hanne Lund Joensen / Scenografi og kostumedesign Franciska Zahle / Lysdesign Anders Kjems / Lyddesign Kim Engelbredt / Medvirkende Mette Døssing, Inge Sofie Skovbo, Nanna Bøttcher, Kristian Holm Joensen, Thomas Mørk, Kjartan Hansen, Patricia Schumann, Mette Klakstein Wiberg*

 

*Studerende ved Den Danske Scenekunstskole, skuespil, KBH