Spillested
Event location

Stiklingen

Spilledato
23. nov — 22. dec
Priser
Man – lør: 95 kr.
Unge u/25 & studerende (man-tors): 60 kr.
Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
Oplyses efter premieren

NB! introduktion til forestillingen torsdag 29. november
Vi tilbyder denne dag en kort introduktion til forestillingen fra kl. 16.00 i Scala Foyer. Tilmelding ikke nødvendig og alle er velkomne uagtet billet til aftenens forestilling.

Brænding

De Nye #1

Leg med et afhængighedsskabende fortælleformat

I BRÆNDING lader de nye dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole for Skrivekunst i Aarhus sig inspirere af TV-seriernes kraft og seriedramaturgiens muligheder på teaterscenen gennem et bredt tværsnit af TV-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrilleren.

Med udgangspunkt i temaet 'forurening' og ordet 'episoder' skriver de seks kommende dramatikere hvert sit bidrag til den samlede fortælling om forskellige grader af forurening – fra den lokale klimakatastrofe og det forgiftede badevand til de løgne, der inficerer vores mest intime relationer. I forestillingen følger vi forureningens følgevirkninger gennem byen og støder på otte forskellige figurer, der bor i byen for enden af tangen, hvor en kemifabrik og et forsamlingshus grænser op til havet og skoven.

Det er en forestilling, hvor du kan opleve ”De Nye” lege med et afhængighedsskabende fortælleformat. Forestillingen er instrueret af Petrea Søe, og Karin Gille står for scenografien. Otte talentfulde afgangselever fra skuespiluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus puster liv i dramatikerelevernes spritnye tekster. 

Dramatikertalenterne bag BRÆNDING stod tidligere på sæsonen bag FRIHEDEN i Tivoli Friheden. I BRÆNDING har de dramatikerstuderende arbejdet i et serielt format for senere at sætte de enkelte dele sammen til ét stort værk – fra otte episoder til ét samlet manuskript.


OM STYKKET
BRÆNDING opererer med forskellige niveauer af forurening fra den lokale klimakatastrofe, det forgiftede badevand, til de hemmeligheder der er i et lille samfund - de studehandler der indgås og de løgne der findes i de mest intime relationer. I stykket følger vi otte karakterer, der bor i en by for enden af tangen, der hvor kemifabrikken og forsamlingshuset ligger side om side med havet og skoven. I stykket følger vi forgiftningen og dens følgevirkeninger, der forgrener sig i hele byen, og kommer derved ind på livet af otte forskellige karakterer.  

BRÆNDING spænder over et bredt tværsnit af genrer. Selvom grundtonen er den sammen, bærer de forskellige afsnit præg af forskellige tv-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrillerne. 

AF* Anna Skov Jensen, Nanna Plechinger Tychsen, Marie Bjørn, Mathias Raaby Ravn, Rasmus Krone, Sonja Ferdinand ISCENESÆTTELSE Petrea Søe SCENOGRAFI Karin Gille LYSDESIGN Kasper Daugberg LYDDESIGN Kim Engelbredt VEJLEDER VED DRAMATISK SKRIVEKUNST & DRAMATURGISK KONCEPT Joan Rang Christensen MEDVIRKENDE** Clara Ellegaard, Olivia Joof Lewerissa, Alexander Krumhausen, Sarah Francesca Brænne, Rasmus Skaarup, Maria Cordsen, Arian Kashef, Johannes Zois

 

* Studerende ved DDSKS, Aarhus, Dramatisk skrivekunst
** Studerende ved DDSKS, Aarhus, Skuespil

OM de nye

Aarhus Teater sætter en stor ære i at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil på vores scener.

I denne sæson skruer vi op for blusset med et historisk tæt og omfattende samarbejde med Den Danske Scenekunstskole for dramatisk skrivekunst og skuespil, og vi brænder for at bringe de helt nye talenter frem i rampelyset.

Det er naturligt at knytte endnu tættere bånd mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, som i 2017 fejrede 50-års jubilæum. I fem årtier har det nære samspil og naboskab mellem Aarhus Teater og teaterskolen præget scenekunsten på alle landets teatre, i tv og på filmlærreder. Og netop nu er både dramatiker- og skuespiluddannelserne en glohed smeltedigel, hvor de nyeste impulser og tendenser i tiden opfanges og bruges aktivt for at skabe nye, kraftfulde, kunstneriske sceneudtryk. Vi har store forventninger til at præsentere det helt nye skabt af de unge talenter. Det gælder vores udendørs vandreforestilling FRIHEDEN og de to talent-forestillinger DE NYE #1, som har fået titlen "Brænding" og DE NYE #2. 

Du kan se frem til bevægende og intense oplevelser i selskab med de kommende stjerner.

Læs mere om DE NYE #2 her

Denye2 O