Spillested
Event location

Stiklingen

Spilledato
14. maj — 8. jun
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 17.00
Lør kl. 18.30
Priser
Man – lør: 95 kr.
Unge u/25 & studerende (man-tors): 60 kr.
Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
Oplyses efter premieren

De Nye #2

Et zoom ind på de katastrofetider, vi lever i.

Det tætte samarbejde mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole giver de nye dramatiker- og skuespiltalenter optimale betingelser for at levere originale bud på ny scenekunst.

Som her i forestillingen, hvor to af de kommende dramatikere hver har skrevet en tekst under overskriften ‘katastrofen’. Katastroferne ligger hele tiden og lurer på mennesket i form af krige, mennesker på flugt og global opvarmning. Men der har til alle tider været katastrofer, de er en del af vores hukommelse og erfaring.

Forestillingens to akter – ”Kollapset” og ”Genopbygningen” – zoomer tilsammen ud og ind på de katastrofetider, vi lever i. Hvordan håndterer vi de altid truende sammenbrud? Og hvordan sikrer vi, at der er et håb om en fremtid midt i dystopierne?

Otte nye skuespiltalenter medvirker i forestillingen, der har scenografi af Karin Gille og bliver sat i scene af Mia Lipchitz.

AF* Anna Skov Jensen, Nanna Plechinger Tychsen ISCENESÆTTELSE Mia Lipchitz SCENOGRAFI Karin Gille LYSDESIGN Kasper Daugberg LYDDESIGN Kim Engelbredt MEDVIRKENDE** Roberta H. Reichhardt, Frederik Mansø, Louise Bonde, Magnus Haugaard, Mathias Bøgelund, Josephine Reumert Grau, Marta Holm, Christoffer Hvidberg Rønje


* Studerende ved DDSKS, Aarhus, Dramatisk skrivekunst
** Studerende ved DDSKS, Aarhus, Skuespil

OM de nye

Aarhus Teater sætter en stor ære i at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil på vores scener.

I denne sæson skruer vi op for blusset med et historisk tæt og omfattende samarbejde med Den Danske Scenekunstskole for dramatisk skrivekunst og skuespil, og vi brænder for at bringe de helt nye talenter frem i rampelyset.

Det er naturligt at knytte endnu tættere bånd mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, som i 2017 fejrede 50-års jubilæum. I fem årtier har det nære samspil og naboskab mellem Aarhus Teater og teaterskolen præget scenekunsten på alle landets teatre, i tv og på filmlærreder. Og netop nu er både dramatiker- og skuespiluddannelserne en glohed smeltedigel, hvor de nyeste impulser og tendenser i tiden opfanges og bruges aktivt for at skabe nye, kraftfulde, kunstneriske sceneudtryk. Vi har store forventninger til at præsentere det helt nye skabt af de unge talenter. Det gælder vores udendørs vandreforestilling FRIHEDEN og de to talent-forestillinger DE NYE #1, som har fået titlen "Brænding" og DE NYE #2

Du kan se frem til bevægende og intense oplevelser i selskab med de kommende stjerner.

Læs mere om DEN NYE #1 her

Denye1 O

 

Rundt om teateroplevelsen

Fuldend teateroplevelsen med en smule ekstra

Kom til gratis introduktion af forestillingen torsdag d. 16. maj
Vi tilbyder denne dag en kort introduktion til forestillingen fra kl. 16.00 i Scala Foyer. 

Tilmelding ikke nødvendig og alle er velkomne uagtet billet til aftenens forestilling.

Scala Foyer - tid til hygge

Nyd en simreret fra Cafe Hack i Scala Foyer

Simreret inkl. en øl kr. 125,- 
Simreret alene kr. 85,-

Den er klar allerede en time før forestillingens start på hverdage og efter forestillingen på lørdage.  Ønsker du at vente til efter forestillingen, skal det bestilles i baren inden forestillingen eller i pausen.

Hvis du vil være sikker på at retten er klar kan den købes forud ved at klikke på billedet:

Simreret i Scala Foyer

Café Hack tilbyder også teatermiddage, drinks og lette retter i restaurationslokalerne.
Se aktuel menu og åbningstider