Spillested
Event location

Scala

Spilledato
8. feb — 16. mar
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
Man – lør: 270 kr.
Unge u/25 & studerende (man-tors): 60 kr.
Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
2 timer og 30 min inkl. pause

anmeldelser

Den 4. væg / “Skuespillerne kommer til sin ret i denne forestilling, og det er en fornøjelse at se, at det er deres præstationer, der bærer fortællingen fra start til slut.”

8000.dk / “Stykket er underholdende, festligt og fornøjeligt. ... Du skal gå ind og se Parasitterne.”

Aarhus Stiftstidende / “Stykket spillet med bravour af samtlige skuespillere.”

Parasitterne

En giftig satire om grænseløs grådighed

Carl Erik Soyas tidløse klassiker PARASITTERNE er en både grovkornet og raffineret satire over den menneskelige snylter.

Den skrupelløse og pengegriske Hr. Gruesen bor med sin kone, Oline, i Villa Vennely, et rotteplaget hus, hvor de lejer værelser ud. En dag banker den midaldrende Miss Olson på døren og indlogerer sig. Hun er hjemvendt dansk-amerikaner, og snart fantaserer Gruesen om at gafle den million, hun angiveligt har haft med hjem fra Amerika. Han har selvfølgelig en plan, og da den naive Miss Olson underskriver et testamente, hvor Gruesen reelt franarrer hende pengene, skal hun ryddes af vejen. Oline går forsagt med til at blande rottegift i kaffen.

Soya nærede ikke de store illusioner om mennesket som socialt væsen. Han mente, vi er drevet af dyriske instinkter og selvisk overlevelse, og i komedien står den afstumpede amoral bøjet i vittige og skarpe replikker: ”Mennesker er nogle forunderlige skabninger. Man ved aldrig, hvor man har dem, før de ligger på kirkegården,” siger parasitten Gruesen. Roligt og ubønhørligt suges alle ned i katastrofen i denne kulørte og overraskende gyserkomedie.

Aarhus Teaters uforlignelige Kim Veisgaard kan opleves i rollen som den anløbne rævepels Hr. Gruesen. Og sammen med teatrets skuespillere byder forestillingen på Bodil Jørgensen, der kan ses for første gang på Aarhus Teater. Hun er den flimrende og kuede Oline, mens Nanna Buhl Andresen spiller Miss Olson.

AF Carl Erik Soya ISCENESÆTTELSE Sargun Oshana SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN David Gehrt LYSDESIGN Súni Joensen LYDDESIGN Kim Engelbredt MEDVIRKENDE Kim Veisgaard, Bodil Jørgensen, Nanna Buhl Andresen, Mathias Flint, Luise Skov, Marie Marschner, Mette Døssing, Christian Hetland, Kjartan Hansen

Parasitterne vælter ud på Scala

NB! introduktion til forestillingen onsdag 20. februar
Vi tilbyder denne dag en kort introduktion til forestillingen fra kl. 18.30 i Scala Foyer. Tilmelding ikke nødvendig og alle er velkomne uagtet billet til aftenens forestilling.

Scala Foyer - tid til hygge

Nyd en simreret fra Cafe Hack i Scala Foyer

Simreret inkl. en øl kr. 125,- 
Simreret alene kr. 85,-

Den er klar allerede en time før forestillingens start på hverdage og efter forestillingen på lørdage.  Ønsker du at vente til efter forestillingen, skal det bestilles i baren inden forestillingen eller i pausen.

Hvis du vil være sikker på at retten er klar kan den købes forud ved at klikke på billedet:

Simreret i Scala Foyer

Café Hack tilbyder også teatermiddage, drinks og lette retter i restaurationslokalerne.
Se aktuel menu og åbningstider