Spillested
Event location

STORE SCENE

Spilledato
3. maj - 15. juni 2019

OBS! der anvendes stroboskoplys
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
Fre – søn: 265 – 495 kr.
Man – tor: 220 – 450 kr.
Unge u/25 & studerende (man-tors): 60 kr.
Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
2 t. 20 min inkl. pause

Anmeldelser

Information / “»Don’t dream it – be it« er mantraet i ‘The Rocky Horror Show’. Og det er vi. Skuespillerne, musikerne og publikum. Alle lever sig fuldt og helt ind i det festlige univers. Resultatet er en helstøbt, nærmest magisk aften, der føles mere som en gigantisk fest i gode venners lag end som en teaterforestilling i traditionel forstand.”

Den 4. væg / “En folkefest blandt stolerækkerne og et brag af en musical, du sent vil glemme!”

Gaffa / “Jeg tog til showet som jomfru, men kom gennemknaldet ud. ”

BroadwayWorld.com / “Det her er en fest, du gerne vil deltage i!”

Aarhus Update / “Det oser af sex på Aarhus Teater, hvor forestillingen “The Rocky Horror Show” er på programmet. Det er en teateroplevelse ud over det sædvanlige med netstrømper, laksko, rød læbestift, rumvæsner, dans og et medlevende publikum.”

Kulturnyt.net / “Det er sjovt, og det er underholdende.”

Iscene / “Når han (Jacob Madsen Kvols som Frankn-N-Furter, red.) er på scenen, kan jeg ganske enkelt ikke få øjnene fra ham. ”

teateranmeldelse.dk / “En hyldest til mangfoldigheden ...”

Jyllands-Posten / “Jacob Madsen Kvols’ karakteristiske Frank-N-Furter og hele kultstemningen omkring forestillingen gør musicaloplevelsen både herlig og særlig.”

Kristeligt Dagblad / “Er man villig til at lade sig friste og frelse fra normaliteten, er " The Rocky Horror Show" en teaterfest uden lige.”

Århus Stiftstidende / “Vellykket løssluppenhed”

Børsen / “Aarhus Teater har fået et hit med " The Rocky Horror Show", hvor publikum får lov til at lege med i den skøre forestilling om transvestitter, aliens og seksualitet. ”

P.O.V. International / “Aarhus Teater har lavet en forestilling, der til fulde lever op til de forventninger, man kan have til kultforestillingen The Rocky Horror Show. Skuespillere, musik og publikum smelter på premiereaftenen sammen i sex, fest og kult.”

Ungtteaterblod.dk / “Det er en gennemført forestilling, som har alt hvad der skal til for at skabe en fed rocket musical.”

Kulturkongen / “Syret, sjov og sexet”

Scenekanten.com / “En fantastisk oplevelse, når publikum er engageret ...”

Kulturkapellet / “det var en festlig oplevelse, som gjorde, at tiden gik ufattelig hurtig. ... Det er lige meget, hvor strømlinet eller obskur, du er, så er der altid plads til dig i The Rocky Horror Show – og der var bestemt plads til alle, da den blev vist på Aarhus Teater. ”

Metal A Day / “Jeg vil råde jer alle til at tage et smut i Aarhus Teater”

The Rocky Horror Show

Kultmusicalen, der går grassat i glamrock og gavmild erotik

THE ROCKY HORROR SHOW er en djævelsk underholdende hyldest til science fiction og ufrivilligt morsomme B-gyserfilm. Musicalen er skabt af Richard O’Brien og danser af sted på plateausko og musikalsk kærlighed til 50’ernes rockabilly tilsat 70’ernes glamrock.

Figurer og handling er samplet fra gyserkataloget og Outer Space. Parret Brad og Janet farer vild i en stormfuld skov og strander på et mindre slot, hvor Riff Raff, den skumle butler med pukkelryg, byder dem ind. Her huserer Dr. Frank-N-Furter – spillet af Aarhus Teaters Jacob Madsen Kvols - som i bedste Frankenstein-stil afslører sit nykreerede monster, den perfekte og smukke Rocky Horror.

Kultmusicalen svømmer i seksuel flertydighed. Som når Dr. Frank-N-Furter kommer til syne i dameundertøj, netstrømper, rød læbestift og goth-makeup og får det unge par til at besvime med sangen ”Sweet Transvestite”.

Det oser af sex, og der bliver leget med alle hetero-, homo- og biseksuelle positioner med tydelige referencer til 70’ernes glamrock-idoler som David Bowie og Marc Bolan. Frivolt, fjollet, uhørt og uhøjtideligt på samme tid. Men først og fremmest er det et monstrøst og rock’n’roll-gyngende udstyrsstykke med masser af dans og hitperler, der går lige i g-strengen: ”Time Warp”, “Touch-A-Touch-A-Touch-A-TouchMe”, “Hot Patootie – Bless My Soul” og “Dammit, Janet!”.

Musikken er arrangeret af kapelmester Jens Helleman og spilles live, når Aarhus Teaters forførende hold af skuespillere og dansere går ”Rocky Horror”-amok. 

OBS! Forestillingen indeholder seksuelle scener og egner sig ikke for børn under 15 år

Af Richard O’Brien / Originalt Kostumedesign Sue Blane / Musikalske Arrangementer Richard Hartley / Yderligere Musikalske Arrangementer Simon Beck / Oversættelse Mathias Flint / Teaterforlag Nordiska ApS KBH

Iscenesættelse Moqi Simon Trolin / Scenografi & Kostumedesign Ida Marie Ellekilde / Koreografi og staging Birgitte Næss-Schmidt / Kapelmester & Arrangør Jens Hellemann / Lysdesign Mathias Hersland / Lyddesign Lars Gaarde

Medvirkende Jacob Madsen Kvols, Marie Marschner, Mathias Flint, Simon Mathew, Sofia Nolsøe, Holger Østergaard, Kjartan Hansen, Nanna Cecilie Bang, Anders Bilberg, Mary Jacolbe, Luc Boris André Kouadio, Morten Lindemann Olsen,  Simon Glæsel, Dina Fie Lorentzen, Stine Andersen

Musikere Søren Bigum, Peter Hellemann, Michel Bock Svane, Johan Toftegaard Knudsen, Jens Hellemann

FORESTILLINGSSPONSOR VILHELM KIERS FONDEN

bliv klogere på Rocky-universet

Bliv klædt på hjemmefra

Ingen Rocky Horror Show uden masser af interaktion fra publikum. Køb The Rocky Horror Kit inden dit besøg. Kun begrænset antal i salg!

Under forestillingen kan du som publikum deltage fra salen ved at anvende udvalgte rekvisitter. Der findes utroligt mange forskellige “manualer“ til, hvor meget du kan gøre. I Aarhus Teater har vi udvalgt de rekvisitter, som er nemmest at være med på. Og mest af alt handler det om at være med!

Tag gerne dine egne rekvisitter med eller køb hele dem online til den dag, du skal se forestillingen. Så står den klar til afhentning i forhallen til Store Scene på dagen. Se nedenfor hvordan og hvilke rekvisitter, som skal bruges. 

Rhs Kit

The Rocky Horror Kit indeholder: Hvid konfetti, en lille lygte, en vandpistol, en programavis, en latexhandske, en rysle, en lille festhat og et par spillekort.

Så er du klar til at: 

1) Kaste konfetti, når der danses brudevals
2) Tage avis over hovedet, når Brad stiger ud af bilen i regnvejret
3) Sprøjte vand op i luften for at være det stormvejr Brad og Janet er fanget i
4) Lyse med lygten under omkvædet i sangen There’s A Light (Der’ et lys) 
5) Stille dig op og danse med på The Time Warp dans, fra fortælleren går på
6) Tage latexhandske på når Frank-N-Furter tager sine handsker på
7) Trutte i truthorn, pifte og klappe efter Frank-N-Furters tale om sin skabning og hylde ham sammen med hans gæster
8) Kaste resten af din konfetti under sangen: I Can Make You A Man / Reprise, hvor Frank-N-Furter bliver gift med Rocky
9) Tage festhat på under middagsselskabet
10) Kaste spillekort under sangen Going Home (Nu må jeg hjem), når Frank-N-Furter synger linjen: ”Kort til lykke – kort til mig”

Husk, at Store Scene er fredet, så vis generelt hensyn.
Fx tillader vi ikke ris, fødevarer, levende lys og decideret vandkamp.

God fornøjelse!

Du kan også hente pdf´en Virgins Guide til The Rocky Horror Show herunder (udleveres også med kittet)

Aarhus Teater _RHPS_Virgin _ny

Videogalleri

Musikken

 Kom i stemning med soundtracket fra filmen.

Forestillingen spilles på dansk på Aarhus Teater, men udvalgte sanglinjer og vers vil være beholdt på engelsk. Nyoversættelsen er af Mathias Flint, som også stod bag de danske tekster til West Side Story i forrige sæson.

 

Rundt om teateroplevelsen

Fuldend teateroplevelsen med en smule ekstra

Forsyn dig i pausen med vin, cava, øl, sodavand, isvand, kaffe/te samt lækre snacks ad libitum for kun 65 kr. pr. person.

Klik på billedet for køb af Nem Pause til forestillingen

Nem Pause på Store Scene

------------------------------------------------------------------------------------ 

Nyd en middag før eller efter forestillingen. Menuen sammensættes dagligt af køkkenchefen og kan tilkøbes på udvalgte aftener. Middagen nydes på Cafe Hack, og når aftenens menu er købt via hjemmesiden,er der samtidig reserveret bord i restauranten.

På hverdage kan du nydes en toretters menu serveret inden forestillingen fra kl. 17.30. På lørdage, når der spilles eftermiddagsforestilling, serveres en fireretters menu efter endt forestilling.
Se mere om aftenens menu på: cafehack.dk/menukort

Klik på billedet for bestilling af teatermenu mandag-fredag (udvalgte datoer)

Teatermenu man-fredag

Klik på billedet for bestilling af teatermenu lørdag (udvalgte datoer)

Teatermenu lørdag