Spillested
Event location

STORE SCENE 2020

Spilledato
29. april - 6. juni 2020
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
220 - 450 kr. inkl. gebyr
Varighed
oplyses senere

Dracula

Gysende smuk musikalsk forestilling om den legendariske vampyr

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera.

Dracula vokser op i en tid med voldsomme krige. Han mister sin elskede, og sorgen sender ham på en rejse gennem århundreder i tørsten efter nyt blod. I slutningen af 1800-tallet ser han en mulighed for at genrejse slægten Draculas storhed ved at invadere London og overtage ledelsen af det britiske imperium. Den unge Mina Harker er genstand for hans kærlighed, og en lille gruppe mænd samler sig omkring hende for at kæmpe mod vampyren – og redde civilisationen.Det er drama i stort udtræk, når skuespillerne forenes med et unikt operakor på 24 stemmer.

Lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Det hele sættes i scene af Martin Lyngbo, som i en årrække har kreeret stærkt roste og radikale teaterforestillinger og sidste år debuterede som operainstruktør med Barberen i Sevilla på Det Kongelige Teater. I rollen som Dracula byder vi på Aarhus Teaters Mathias Flint, der brillerede som Tony i West Side Story.

Det er første gang, Aarhus Teater og Den Jyske Opera går sammen om at skabe et fælles værk. Med Dracula præsenterer vi det blændende operakor side om side med et skarpt hold af skuespillere i en gysende smuk musikalsk forestilling. 

  • Præsenteres i samarbejde med Den Jyske Opera

Af Bram Stoker DRAMATISERET AF Martin Lyngbo med Lucas Svensson efter Bram Stokers roman / ISCENESÆTTELSE Martin Lyngbo / SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN David Gehrt / MUSIKALSKE ARRANGEMENTER Marcus Aurelius Hjelmborg / KORINDSTUDERING Tecwyn Evans / LYSDESIGN Anders Kjems / LYDDESIGN Lars Gaarde / MEDVIRKENDE Mathias Flint, Tom Jensen, Anne Plauborg, Sara Viktoria Bjerregaard, Simon Mathew, Anders Baggesen, Kjartan Hansen, Frederik Mansø, Magnus Haugaard, Den Jyske Operas Kor