Spillested
Event location

STORE SCENE 2020

Spilledato
29. april - 6. juni 2020
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
65 - 450 kr. inkl. gebyr
Varighed
oplyses senere

Dracula

Historisk samarbejde mellem Den Jyske Opera og Aarhus Teater

For første gang nogensinde går to af landets førende teater- og operainstitutioner sammen om at skabe en unik og storslået musikforestilling baseret på en af gyserklassikernes helt store skikkelser - Dracula.

I DRACULA forenes det bedste fra operaens og teatrets verden, når skuespillere møder et stort operakor, som gennem intenst drama og berømt kormusik illustrerer Draculas mytiske rejse gennem tiden. DRACULA får premiere i Martin Lyngbos iscenesættelse på Aarhus Teater Store Scene 29. april 2020.

 
ELSK MIG TIL DØDE - MYTEN OM DRACULA
Verden kender ham som grev Dracula, men hans rigtige navn var Prins Vlad. Han blev inspirationen for myten om vampyren Dracula fra den sene middelalder i det mørke og mystiske Transsylvanien.

Dracula vokser op i en tid med voldsomme krige. Europa er truet af invasioner fra øst, og Draculas svar er at drukne store landområder i blod. Han mister sin elskede i krigene, og bliver gennem sorgen dømt til at rejse gennem århundreder i tørsten efter nyt blod. I slutningen af 1800-tallet ser han en mulighed for at genrejse slægten Draculas storhed ved at invadere London og overtage ledelsen af det britiske imperium. Den unge Mina Harker er genstand for hans kærlighed, og en lille gruppe mænd samler sig omkring hende for at kæmpe mod vampyren – og rede civilisationen.

Den legendariske roman om Dracula, skrevet af Bram Stoker i 1897, inspirerede en hel genre af litteratur, teater og film. Historien er blevet en moderne myte og udført i utallige versioner over hele verden.

  • Præsenteres i samarbejde med Den Jyske Opera

Af Bram Stoker / Manuskript Martin Lyngbo med Lucas Svensson efter Bram Stokers roman / Iscenesættelse Martin Lyngbo / Scenografi og kostumedesign David Gehrt / Medvikende skuespillere fra Aarhus Teater og Den Jyske Operas Kor