Spillested
Event location

SCALA

Spilledato
13. feb - 19. mar
Spilletidspunkter
Man-fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
285 kr. inkl. gebyr
Varighed
Oplyses senere

Ordet

Kaj Munks oprørende drama om tro og mirakler

Ordet af digterpræsten Kaj Munk står som hans i særklasse bedste og mest intense skuespil. Han skrev det i 1925 på bare seks dage i en afsindig rus og ønskede, det skulle ramme publikum som et chok i sjælen. Ordet er stærke sager.

Den grundtvigianske storbonde Mikkel Borgen nægter sin søn Anders at gifte sig med den kvinde, han elsker, for hun er ud af indremissionsk slægt. Mikkels svigerdatter, Inger, med det store hjerte og den rene barnetro, prøver at overbevise patriarken om, at kærligheden må overvinde strid og uenighed. Det lykkes hende ikke, og ulykken vokser, for snart dør Inger i barselssengen. Da kaster Mikkels sindssyge søn, Johannes, sig på knæ ved Ingers kiste og anråber Herren i bøn. Fra troens skælvende dyb kalder han på et mirakel.

Stykket er med i Kulturministeriets ”Kanon for Scenekunst”, blandt andet fordi det ”er skrevet med en vildskab, der får en til at sluge det scene for scene.” Ordet er en radikal lovprisning af tro, bøn og Guds under og dog med rum for tvivlen og vanviddet.

Nu lader vi Munks mirakel genopstå i en ny tid og i hænderne på den unge, skarpe instruktør Anja Behrens. Hun imponerede sidste år med Michel Houellebecqs Underkastelse på Betty Nansen Teatret. I David Gehrts scenografi kan du opleve Henrik Birch som Mikkel Borgen, stærkt flankeret af sine sønner, Aarhus Teaters Mathias Flint, Kjartan Hansen og Frederik Mansø. I rollen som det indremissionske modstykke, Peter Skrædder, ses Morten Suurballe.

Af Kaj Munk / Iscenesættelse Anja Behrens / Scenografi og kostumedesign David Gehrt / Lysdesign Súni Joensen / Lyddesign Kim Engelbredt / Medvirkende Henrik Birch, Mathias Flint, Kjartan Hansen, Frederik Mansø, Morten Suurballe, Sofia Nolsøe, Nanna Bøttcher, Anne Plauborg, Kim Veisgaard, Christian Hetland m.fl.