Spillested
Event location

STORE SCENE

Spilledato
14. nov - 21. dec

Fra 6 år
Spilletidspunkter
Se kalender i billetkøb
Priser
65 - 395 kr. inkl. gebyr
Varighed
oplyses senere

Pagten

Forheksende og magisk juleforestilling for hele familien

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama, der handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden. Og om at tro på, at der er mere i verden, end vi umiddelbart kan se. Pagten bygger på DR’s meget populære julekalender fra 2009, og nu kan det medrivende eventyr for første gang opleves som teater.

Den 12-årige dreng Malte har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt. Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Malte slår sig sammen med den modige nisse Lyda, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.

Pagten er skrevet af den prisbelønnede manuskriptforfatter Maya Ilsøe, som også står bag DR’s julekalender ”Absalons Hemmelighed” (2006) og de tre sæsoner af dramaserien ”Arvingerne” (2014-16). 

Mød et veloplagt hold af skuespillere fra Aarhus Teater, og i rollen som Malte kan du opleve Frederik Mansø, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2019. Pagten er sat i scene af Line Paulsen, der i sidste sæson skabte totalteater-oplevelsen Friheden i Tivoli Friheden. Aarhus Teaters husscenograf, den Reumert-vindende David Gehrt, står for scenografien. 

Af Maya Ilsøe / Dramatiseret af Hanne Lund Joensen og Line Paulsen / Iscenesættelse Line Paulsen / Scenografi og kostumedesign David Gehrt / Lysdesign Anders Kjems / Lyddesign Lars Gaarde / Medvirkende Frederik Mansø, Anne Plauborg, Nanna Bøttcher, Anna Nøhr, Anders Baggesen, Christian Hetland, Marie Marschner, Kim Veisgaard, Jacob Madsen Kvols, Hanin Georgis, Lasse Steen Jensen*, Magnus Juhl Andersen*, Clara Manley*, Anne Laybourn* m.fl.

*Studerende ved DDSKS, Skuespil, Aarhus