Spillested
Event location

Scala

Spilledato
16. sep - 21. okt
Spilletidspunkter
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater
Priser
Fre - lør 270 kr
Man - tors 230 kr
(Løssalgspris inkl. gebyr)
Varighed
3 timer og 5 min inkl. pause

anmeldelser

Weekendavisen / “I Feigenbergs legende univers springer karaktererne ud og ind af scenerne, ændrer tonefald fra vredesudbrud, gråd eller intim snak til myndig, næsten oplæsende rapport vendt mod publikum. Den gennemgribende, antinaturalistiske tilgang er næsten trodsig, men samtidig forløsende. Vi, også publikum, indlejres i den bergmanske splittelse mellem at leve og at grunde over, at man faktisk lever.”

Kulturkupeen / “Imponerende samspil i et stilfærdigt, musikalsk, velkomponeret kammerspil uden nemme løsninger. r det simple svar. ... i Emmet Feigenbergs instruktion får alle skuespillere så meget styrke og opbakning, at det er en glæde minut for minut at følge den stilfærdige udvikling ... Skuespilleren Mathias Flint gør det eminent og mere end det ... Og ligeså Anne Plauborg, som spiller den unge Anna så rent og nuanceret uden spor af den snærende borgerklasse. Imponerende af de unge.”

Ungt Teaterblod / “Mathias Flint [...] er utrolig dygtig [...] Det samme kan siges om Anne Plauborgs fornemme præstation ”

Jyllands-Posten / “Glimrende opsætning ... Lun og livsklog teaterudgave af Bergmans fortælling om sine forældres liv og kampe.”

Berlingske / “Mathias Flint og Anne Plauborg står stærkt i centrum som det unge par. Han stiv og selvhøjtidelig, men også søgende den lethed, som inkarneres af Anna og hendes bror Ernst - inciterende spillet af Christian Hetland. Samme Hetland gør også en fremragende figur som svagt stammende medlem af Henriks menighed, der lige på den rigtige kant af karikaturen viser ensemblespil af høj klasse.”

Aarhus Stiftstidende / “Et fint spil om, hvor vanskeligt et kærlighedsforhold kan være. ... Har man lyst til et intenst kammerspil i et lidt større format - et spil, som stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget vi skal lade kærligheden bære, og som viser, at det ikke er nok at have gode viljer, så er " Den Gode Vilje" en seværdig forestilling.”

Læs hvad anmelderkorpset mener om forestillingen på GENTÆNK TEATERANMELDELSEN

Den gode vilje

Mageløst mesterværk af Ingmar Bergman

Hvor meget vil du ofre for din elskede? Hvor langt vil vi gå for hinandens lykke?

”Den gode vilje” er et ætsende kærlighedsdrama i den stort anlagte Ingmar Bergman-tradition, vi kender fra ”Fanny og Alexander”.

Den fattige teolog Henrik falder for den forkælede overklassepige Anna. Det ulige par rejser til en lille udørk i Nordsverige, hvor Henrik får job som præst, og her gifter de sig. Men ægteskabet er fra starten fyldt med konflikter, og snart folder skæbnens blomst sine giftige blade ud.

”For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.” Disse ord fra Det Nye Testamente lyser i de gnister, som Henrik og Annas stærke temperamenter får til at springe. Frit udfoldet i et felt af tro og trods, selvretfærdighed og forfængelighed, egoisme og skjulte dagsordener. 

”Den gode vilje” bygger på den verdensberømte Ingmar Bergmans romanbiografi om hans forældres møde, forelskelse og ægteskab. Den blev filmatiseret af Bille August i 1991 og indbragte ham året efter en Guldpalme i Cannes.

Mathias Flint og Anne Plauborg står som Henrik og Anna i spidsen for Aarhus Teaters ensemble, der sættes i scene af tidligere skuespilchef på Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg.

Ætsende kærlighedsdrama

Af Ingmar Bergman/ Dramatiseret af Cecilie Ølveczky og Eirik Stubø / Iscenesættelse Emmet Feigenberg / Scenografi Steffen Aarfing / Pianist Pojken Flensborg / Lysdesign Mikael Sylvest / Lyddesign Kim Engelbredt

Medvirkende Mathias Flint, Anne Plauborg, Bue Wandahl, Inge Sofie Skovbo, Nanna Bøttcher, Kim Veisgaard, Christian Hetland, Maria Buch Cordsen* m.fl.

*Studerende ved Den Danske Scenekunstskole, Aarhus