Spillested
Event location

Scala

Spilledato
9. - 14. nov
Priser
Alle dage: 305 kr

Løssalgspris inkl. gebyr
Varighed
1 time og 40 min

anmeldelser

Scenekanten / “"Efter forestillingen var slut, og de sidste klapsalver fra den stående applaus var runget ud, kunne jeg for alvor mærke hvor følsom, stemningen var. Sjældent har jeg oplevet en så stærk og skræmmende forestilling. Ingen gik uberørte derfra."”

Kulturkupeen / “"Det indtil dato bedste demensteater jeg har set – og faktisk har der været en række fine forestillinger. ”Med sne” viser på en poetisk og saglig måde den vej, måske 60% af menneskeheden skal gå, når alderen sætter ind i hjerneregionen og lidt efter lidt sløver og udvisker nogle af centrene."”

Med sne

En sanselig teaterrejse ind i den dementes hjerne 

Hvordan oplever et dement menneske virkeligheden? Hvordan oplever de pårørende det kaos, der følger med diagnosen?

”Med sne” tager favntag med livet, når det bliver allersværest. En far. En søn. En datter. En neurolog. Faren får stillet en demensdiagnose og kastes ud på totalt ukendt grund, med børnene som magtesløse vidner.

I kampen for at fastholde sit gamle jeg mødes han af stadig større forhindringer, efterhånden som hans liv overtages af den virkelighed, sygdommen skaber.

Henning Jensen er faren, der knapt forstår, at han er syg, Maria Rossing og Peter Christoffersen, hans børn. Kirsten Olesen er neurologen, der inviterer på en visuel og sanselig rejse ind i det demente sind.

Instruktør Thomas Bendixen både skriver og instruerer ”Med sne” på baggrund af sin personlige erfaring med demens.

  • Gæstespil fra Det Kongelige Teater

Manuskript og iscenesættelse Thomas Bendixen / Videodesign Kasper Stouenborg / Lysdesign Mads Nielsen / Koreografi Edhem Jesenkovic / Medvirkende Henning Jensen, Maria Rossin, Peter Christoffersen, Kirsten Olesen

Trailer fra forestillingen