Spillested
Event location

Scala

Spilledato
22. - 23. marts 2018
Spilletidspunkter
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater
Varighed
75 min.

anmeldelser

Out & About / “"Christine Albeck Børges præstation efterlader en med den følelse, man har, når døden er kommet for tidligt – og en hel del at tænke over bagefter, mens man lever"”

Kristeligt Dagblad / “"Skuespiller Christine Børge lader bare blikket tale afmagten, angsten og det svindende håbs sprog. Sjældent har man på scenen set så sitrende en intensitet, så generøst et nærvær"”

Gregersdh.dk / “"skuespilleren Christine Albeck Børge er alene på scenen for at aflevere en lige venstre direkte i mellemgulvet på et publikum, der nok er vant til teater om død – scenedød, som vi kan se høfligt og indforstået på som kunst og abstraktion, rose og dadle som scenisk præstation, placere i historiske, æstetiske, kulturelle og hvad-ved-jeg sammenhænge, men sjældent som her kommer så tæt på, at man fornemmer liglugten. For at sige det råt."”

Information / “"Skuespillermæssigt er dette Transfervindue en bedrift af de ganske sjældne. Her transformerer en skuespiller sig fra levende til død. Mens hendes skinnende pupiller bliver ved med at glimte – og vise vej for os andre. Fra mørket mod lyset."”

TRANSFERVINDUE

Maria er terminal kræftpatient, indlagt på Hospice, hun har nerveskader i benene, lider af svimmelhed, opkast, angst, gråd, rystelser.

Bivirkningerne fra kemoen gør, at hendes krop er i evig undtagelsestilstand

Hun ved, at hun ser ung ud med sine tatoveringer og sit sportstøj. Hun kunne have været i sin bedste alder. Hun kunne have været glad, inden hun kom herind. Hun kunne have sunget på cyklen. Hvad var det, hun havde gjort forkert? Hvorfor var det, at lige netop hun fik tildelt så stor en afdeling af helvede? 


Inden hun blev indlagt og lå syg derhjemme i sin lille familie sagde barnet: Det er Marias værelse, der ligger hun. Barnet vil ikke længere have tøj på af hende, han vil ikke have godnathistorie af hende, han vil ikke have hende som forælder, når hun snart skal dø.

Fra forskellige steder i Hospice, kan man følge med i de raskes liv. Det er mærkeligt at se, hvor travlt de har. Med en kikkert følger Maria deres liv med indkøb, venten ved bussen og rumsteren med deres telefoner. Men der er dobbelthegn rundt om hele Hospice, de raske kan ikke bære at forholde sig til at have dårlig samvittighed overfor de syge. De store schæferhunde sørger for, at det ikke sker. Men Maria hopper over hegnet, ind i skellet. Schæferhundene bider i hende, hun mærker det ikke. Hun må hjem til kvinden og barnet en sidste gang.

Transfervindue er baseret på Maria Gerhardts roman af samme navn, som udkom kort før hendes død tidligere i år. 

  • Gæstespil fra Eventministeriet

Instruktør Liv Helm / Skuespiller Christine Albeck Børge / Kostumer Anne Sofie Bruun / Forestillingsleder Birthe D. Knudsen / Producent Rikke Hedeager / Komponist Matilde Böcher / Lyddesign Rasmus Kreiner / Lysdesign Elizabeth Dyhr / Forestillingsfoto Natascha Thiara Rydvald/Forwildhorses / Producentassistent Manda Jønsson

Trailer fra forestillingen