Spillested
Event location

Studio

Spilledato
3. nov — 1. dec 2018
Spilletidspunkter
Denne forestillingen spiller ikke længere på Aarhus Teater

anmeldelser

Weekendavisen / “Med sin tapre kraftpræstation, måske karrierens største, lykkes det Døssing at skabe den nødvendige balance mellem gloser og kød. [...] Gennem en håndfuld solide samarbejder i den aarhusianske kælder har Oshana og Gehrt udvidet teaterrummet og står nu som en af de stærkeste tandemer i dansk teater.”

Information / “Aarhus Teater demonstrerer med ’4:48 Psychosis’, at de med ganske få virkemidler kan skabe en superintens teateroplevelse, der med sit intimiderende nærvær og en kraftpræstation fra skuespiller Mette Døssing er noget ud over det sædvanlige.”

Peripeti / “En uafrystelig og rasende stærk forestilling ...”

8000.dk / “Brutalt og ærligt teater lige i ansigtet på publikum ... Jeg (er) så voldsomt rørt over Mette Døssings skuespil. Jeg har ikke set noget lignende før. ... Tusind tak til Teamet bag 4:48 Psychosis og til Aarhus teater for at huse forestillingen.”

Gregersdh.dk / “DET er voldsomt teater og en glimrende præstation. ... METTE DØSSING forener determineret nøgternhed med rasende aggressioner, sindsoprevet selvretfærdighed og sort panik på sin vej mod det uafvendelige: Tomrummet. ”

Iscene / “(Mette) Døssing lægger i særlig grad succesfuldt krop til denne meget fysiske udgave af 4:48 Psychosis. ... Alt i alt bliver forestillingen et meget interessant nyt bud på Kanes tekst ... brutalt og bevægende.”

Teateranmeldelse.dk / “. Døssing indtager, styrer og forvandler scenerummet med stor autoritet og indlevelse. Og som publikum inddrages vi på opfindsom vis som vidner og samtalepartnere forestillingen igennem. Det er intenst og lidt nervepirrende, men aldrig ubehageligt. ”

Sceneblog.dk / “Det er Mette Døssing der spiller Sarah Kanes alter ego, og hun er bogstaveligt talt – frygteligt god [...[ Sargun Oshanas forestilling holder stramt fokus på indholdet i Kanes tekst”

Aarhus Stiftstidende / “Som den eneste skuespiller i "4:48 Psychosis" formår Mette Døssing at fastholde publikums opmærksomhed i samtlige fem kvarter og hun imponerer med en knivskarp præcision og en facetteret følsomhed i spillet. Døssing fortjener hæder for sin præstation.”

Jyllands-Posten / “Sargun Oshana og David Gehrt rigtigt meget ud af forestillingen, og Mette Døssing giver replikkerne liv og stemme på en intens og kraftfuld måde. ...Der er ... tale om en forestilling med et sublimt produktionsniveau”

4:48 Psychosis

Et sind i opløsning

”Det er mig selv, jeg aldrig har mødt, hvis ansigt er klistret fast på undersiden af mit sind …”

4:48 PSYCHOSIS er strømførende dramatik, inderligt og personligt, som med en uhørt brutalitet i sproget portrætterer en hudløs kvindes hverdag. Det er skrevet af den britiske dramatiker Sarah Kane, der som 28-årig tog sit eget liv. Stykket var hendes sidste og blev sat op i 2000, året efter hendes død. 

Aarhus Teaters Mette Døssing lægger krop til denne anfægtede kvindestemme, som beskriver en verden, hun ikke er i sync med og ikke kan finde sin berettigelse i. Med stor ærlighed afdækker hun de dybe, sjælelige afgrunde, tomheden og den smertelige mangel på kontakt til de andre omkring sig. Hvordan omfavner man sit sande jeg, når jeg’et synes fjernt og destruktivt? Hvordan finder man vej ud af afgrundens dyb? Under desperationen løber ønsket om at blive rask – det splintrede individs muligheder for at finde berettigelsen til at eksistere og det meningsfulde ved at høre til.

4:48 PSYCHOSIS er i kreative hænder hos Aarhus Teaters faste huskunstnere, instruktør Sargun Oshana og scenograf David Gehrt, som sammen stod bag de tre grænsesøgende værker på STUDIO i sidste sæson: ”#amlet”, ”Momentet” og ”Lav sol”.

AF Sarah Kane OVERSÆTTELSE Morti Vizki ISCENESÆTTELSE Sargun Oshana SCENOGRAFI David Gehrt LYDDESIGN Ise Klysner Kjems LYSDESIGN Anders Kjems

MEDVIRKENDE Mette Døssing 

Video fra forestillingen