Spillested
Event location

Stiklingen

Spilledato
23. nov — 20. dec
Priser
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater
Varighed
90 min uden pause

anmeldelser

Aarhus Stiftstidende / “Betagende bølgeskvulp fra nye skuespillere ... Brændingen" interessant at opleve for dens teatergodbidder. For en udmærket tekstmontage, spændende musikalske arrangementer, en velfungerende og enkel scenografi, en overraskelsesfyldt iscenesættelse, og lovende dygtige næsten færdiguddannede skuespillere.”

mortenhede.dk / “Forestillingen (er) gennemført og lykkes fint som professionelt teater. Den har et manuskript, der vil og kan en masse, og som virkelig gennemarbejder temaet ‘forurening’, samt et skuespillerhold som har forstået vigtigheden af, at skuespil er et fælles projekt.”

8000.dk / “Fed forestilling, gode skuespillere, god historie, godt arbejde. ”

Kulturmor.dk / “Petrea Søes instruktion holder energiniveauet oppe fra start til slut ... Karin Gilles skråtstillede scenegulv, der kan skjule såvel skuespillere som rekvisitter, fungerer som en fin, abstrakt kontrast til den socialrealistiske tone i teksten ...”

Brænding

De Nye #1

Leg med et afhængighedsskabende fortælleformat

Med udgangspunkt i temaet 'forurening' og ordet 'episoder' har seks kommende dramatikere fra Den Danske Scenekunstskole givet hvert sit bidrag til den samlede fortælling om forskellige grader af forurening. Forestillingen spænder over et bredt tværsnit af genrer. Selvom grundtonen er den samme, bærer de forskellige afsnit præg af forskellige tv-genrer: krimien, komedien, melodramaet, gyseren og thrilleren.

Det er en forestilling, hvor du kan opleve ”De Nye” lege med et afhængighedsskabende fortælleformat. De talentfulde afgangselever fra skuespiluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus puster liv i dramatikerelevernes spritnye tekster. Forestillingen er instrueret af Petrea Søe, og Karin Gille står for scenografien.

Historien i BRÆNDING opererer med forskellige niveauer af forurening; fra den lokale klimakatastrofe – det forgiftede badevand, til de hemmeligheder, der er i et lille samfund – de studehandler, der indgås og de løgne, der findes i de mest intime relationer. I stykket følger vi otte karakterer, der bor i en by for enden af tangen, dér hvor kemifabrikken og forsamlingshuset ligger side om side med havet og skoven. Vi ser, hvordan forgiftningen og dens følgevirkninger forgrener sig i hele byen og kommer derved ind på livet af otte forskellige karakterer. 

Dramatikertalenterne bag BRÆNDING stod tidligere på sæsonen bag FRIHEDEN i Tivoli Friheden. I BRÆNDING har de dramatikerstuderende arbejdet i et serielt format for senere at sætte de enkelte dele sammen til ét stort værk – fra otte episoder til ét samlet manuskript.

Giftige hemmeligheder

AF studerende ved DDSKS Dramatisk skrivekunst Anna Skov Jensen, Nanna Plechinger Tychsen, Marie Bjørn, Mathias Raaby Ravn, Rasmus Krone, Sonja Ferdinand ISCENESÆTTELSE Petrea Søe SCENOGRAFI Karin Gille LYSDESIGN Kasper Daugberg LYDDESIGN Kim Engelbredt VEJLEDER VED DRAMATISK SKRIVEKUNST & DRAMATURGISK KONCEPT Joan Rang Christensen
MEDVIRKENDE studerende ved DDSKS, Aarhus, Skuespil Clara Ellegaard, Olivia Joof Lewerissa, Alexander Krumhausen, Sarah Francesca Brænne, Rasmus Skaarup, Maria Cordsen, Arian Kashef
Derudover medvirker Morten Kjær i stedet for Johannes Zois

OM de nye

Aarhus Teater sætter en stor ære i at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil på vores scener.

I denne sæson skruer vi op for blusset med et historisk tæt og omfattende samarbejde med Den Danske Scenekunstskole for dramatisk skrivekunst og skuespil, og vi brænder for at bringe de helt nye talenter frem i rampelyset.

Det er naturligt at knytte endnu tættere bånd mellem Aarhus Teater og Den Danske Scenekunstskole, som i 2017 fejrede 50-års jubilæum. I fem årtier har det nære samspil og naboskab mellem Aarhus Teater og teaterskolen præget scenekunsten på alle landets teatre, i tv og på filmlærreder. Og netop nu er både dramatiker- og skuespiluddannelserne en glohed smeltedigel, hvor de nyeste impulser og tendenser i tiden opfanges og bruges aktivt for at skabe nye, kraftfulde, kunstneriske sceneudtryk. Vi har store forventninger til at præsentere det helt nye skabt af de unge talenter. Det gælder vores udendørs vandreforestilling FRIHEDEN og de to talent-forestillinger DE NYE #1, som har fået titlen "Brænding" og DE NYE #2. 

Du kan se frem til bevægende og intense oplevelser i selskab med de kommende stjerner.

Læs mere om DE NYE #2 her

Denye2 O