Spillested
Event location

Store Scene

Spilledato
15. nov — 21. dec
Priser
Denne forestilling spiller ikke længere
Varighed
1 time og 45 min inkl. pause

anmeldelser

Weekendavisen / “Fantastisk smuk og rørende udgave af Michael Endes gamle bog ... Det er umuligt ikke at sidde med en stor, men god klump i halsen, når det hele slutter. ”

Scenekanten / “Stykket er en kamp mellem fantasi og virkelighed, som scenografisk set får alt, hvad den kan trække. Den formår at få børn til at måbe og læne sig ind til deres beskyttende forældre. Og mon ikke der også sidder en forælder eller to, der har evnet at overgive sig til fantasien”

Den 4. Væg / “Skynd dig ind og se den, hvis du har lyst til at finde dit indre barn frem og miste jordforbindelsen i en ekstremt gennemarbejdet og vellykket familieforestilling”

8000.dk / “Den Uendelige Historie er den store pakke under træet på Aarhus Teater, den gave dine børn vil elske at pakke ud sammen med dig. Og hvis du er lidt ligesom mig, så vil du også selv elske oplevelsen.”

Århus Stiftstidende / “Drengen Bastian bliver totalt opslugt så snart han begynder at læse i 'Den Uendelige Historie'. Det samme gør publikum. Store som små labber vi historien i os [...] Hele rummet - inklusiv salen, hvor publikum sidder - bruges behændigt af de medvirkende, som myldrer frem, popper op og sejler gennem luften med en em af eventyr omkring sig. Udover Hjejle skal især Ashok Peter Pramanik have ros for et nærværende og vågent spil som helten Atreju.”

iscene / “Den uendelige historie er fuld af fantasi og håb for fremtiden [...] En fortælling fuld af fantasifulde skabninger, spænding, mod og ikke mindst håb. Den er spækket med visuelle effekter og virkelig fine kostumer [...] der er heller ingen tvivl, når man betragter de mange betagede barneansigter rundt om i salen. Den uendelige historie holder stadig. Både som bog, som film og som familieteater.”

Teateranmeldelse.dk / “Som 14- 15 årig læste jeg ’Den uendelige historie’. Mødet med historien igen på Aarhus teater, giver mig lyst til på ny at finde bogen frem og læse den. Måske som godnat historie for min 9 årige dreng, der lige som jeg, var helt vild med forestillingen på Aarhus Teater.”

Børn i byen / “Alverdens effekter, imponerende skuespil og helt igennem genial scenografi, der fanger alle og enhver i salen”

Ungt teaterblod / “Det er en flot fortælling, som rummer alt det, som en god familieforestilling skal. Den tryllebinder børnene, som er opslugte af fortællingen, mens det mere voksne publikum også får lidt at tænke over”

AarhusUpdate / “Det er en storslået og visuel teateroplevelse, der er værd at se. Der er humor, gode replikker, tid til eftertanke, kostumer i topklasse og betagende scenografi. Skuespillerne formår at fastholde publikums koncentration, hvilket er en præstation i sig selv, når de fleste i salen er børn”

Kulturkongen / “Uendelig fortryllende ...”

Den uendelige historie

En fortryllende flyvetur til fantasiens land for hele familien

DEN UENDELIGE HISTORIE af tyske Michael Ende er blevet kaldt verdens bedste børnebog – og med god grund. Drengen Bastian bliver mobbet i skolen og søger tilflugt i en bog med titlen DEN UENDELIGE HISTORIE. Her møder han landet Fantásien, hvor Den Barnlige Kejserinde er syg, og Intetheden fejer hen over hendes rige og suger alt til sig. Bastian følger med åndeløs spænding drengen Atréju i hans tapre kamp mod den sære sygdom, der truer med at slå både kejserinden og landet Fantásien ihjel. Bastian drages uimodståeligt ind i historien og bliver selv en del af den.

Det er en farverig fortælling om at overgive sig til kunsten og miste jordforbindelsen. En gribende hyldest til fantasien og litteraturen, til ubekymret at lade sig rive med af det fantastiske. Tag med ind i den utrolige fantasy-fabel befolket med magiske dyr og skabninger som drager, trolde, gnomer og varulve. Et eventyr med alt, hvad barnlige sjæle kan begære, og samtidig den første forestilling på Aarhus Teaters nye, ombyggede og topmoderne Store Scene.

Oplev den unge, fremadstormende Anton Hjejle i rollen som Bastian. Han fik sit gennembrud i DR’s dramaserie ”Liberty” som sønnen Christian. Atréju spilles af Ashok Peter Pramanik, der har medvirket i en lang række forestillinger på Aarhus Teater, bl.a. ”Brødrene Løvehjerte”. Forestillingens helt nye titelnummer er skabt af den populære sanger, komponist og ”Voice Junior”-coach, Oh Land. Hun medvirker dog ikke personligt i forestillingen.  

Aarhus Teater ønsker at takke Købmand Herman Sallings Fond for at gøre ombygningen af Store Scene mulig.

AF Michael Ende DRAMATISERING Nina Wester OVERSÆTTELSE Hanne Lund Joensen ISCENESÆTTELSE Jacob Schjødt SCENOGRAFI & LYSDESIGN Benjamin La Cour KOSTUMEDESIGN Astrid Lynge Ottosen LYDDESIGN Lars Gaarde Videodesign Benjamin La Cour, Jacob Bønsdorff & Ja Film TITELNUMMER Oh Land

MEDVIRKENDE Anton Hjejle, Ashok Pramanik, Jacob Madsen Kvols, Kim Veisgaard, Marie Marschner, Jonas Kriegbaum, Hanne Windfeld, Michiel van Leeuwen, Louise Bonde*, Mathias Bøgelund*, Magnus Haugaard*, Josephine Reumert Grau* m.fl.

*Studerende ved DDSKS, Aarhus

Video - forestillingen bliver til

FORESTILLINGSSPONSOR CAC FONDEN