Spillested

Aarhus Rådhus

Spilledato
Spiller ikke længere

anmeldelser

Kulturkupeen.dk / “"Med kun to skuespillere, en sanger, to musikere og skelettet af en robåd lykkes det på forbilledlig vis at skabe en stemning midt mellem tradition og forandring – angst og kampmod – og ikke mindst tro på eget værd"”

Sceneblog.dk / “"Fra det øjeblik vi lægger fra bredden, er vi fanget i Line Mørkebys drama om de to kulturikoners kamp mod nazismen, deres flugt i den usikre båd, samt de to alfahanners indbyrdes hanekamp."”

UngtTeaterblod.dk / “"en kulturel, musikalsk og historisk oplevelse"”

Flygt

Musikalsk skæbnedrama om PH og Arne Jacobsen opført på Aarhus Rådhus

Som mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til Sverige, da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder klapjagten på danske jøder, kommunister og fjender af nazisterne. PH fordi han er på kant med tyskerne, Arne Jacobsen fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at to af danmarkshistoriens mest berømte arkitekter sammen med deres koner flygter i den samme lille robåd over Øresund fra Skodsborg Strand til Landskrona. Det er en råkold, våd og blæsende nat, og mellem skumsprøjt og fejende tyske projektører tager de to arkitekter fat på en livsvigtig diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig

Som en del af Udflugten, hvor vi viser ny scenekunst uden for Aarhus Teater, præsenterer vi i samarbejde med Aarhus Festuge forestillingen FLYGT på Aarhus Rådhus. Byens stilfulde bygningsikon er tegnet af netop Arne Jacobsen. Det stod færdigt i 1941, og rådhusbygningen blev fredet i 1994.

”Det Flydende Teater formår år efter år at skabe interessante og aktuelt relevante dramatiseringer af historiske personer i deres helt egen stil.”
— Anne Liisberg, Berlingske, 2017

AF Line Mørkeby ISCENESÆTTELSE Jacob Schjødt SCENOGRAFI Sir Grand Lear KOMPONIST Nikolaj Busk MEDVIRKENDE Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen m.fl.