Spillested

Tivoli Friheden

Spilledato
23. aug — 22. sep 2018
Spilletidspunkter
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater

Anmeldelser

Information / “Teaterudflugt viser ildevarslende og fortryllende sider af Tivoli Friheden efter lukketid ... en magisk oplevelse.”

Den 4. væg / “Det er et befriende mod, (Aarhus Teater) viser – og er det ikke i bund og grund, hvad friheden handler om? Modet til at turde bevæge sig ud på nyt territorium. ”

Ungtteaterblod.dk / “Jeg kan ærligt sige, at jeg aldrig har set noget lignende før! Jeg blev positivt overrasket af Friheden fra start til slut.”

8000.dk / “Intet er til at forudse, men alt kan ske, når du som publikum træder ind i Tivoli Frihedens indhegnede verden.”

Scenekanten.com / “Du bliver lovet en tur rundt i Tivoli Friheden efter lukketid, og det er bestemt, hvad du får. En guidet tur. Det er nyt og anderledes ...”

Broadway World Review Denmark / “Lad mig sige det med det samme: Jeg har aldrig oplevet noget som dette før! Et par dage efter jeg forlod et oplyst Tivoli Friheden, er jeg stadig i tvivl om, hvad det egentlig var jeg oplevede. Men fedt- det var det! ...Dette er totalteater, når det er bedst! Det er intet mindre end genialt.”

Friheden

Unikke historier i Tivoli Friheden efter lukketid

Forestil dig, hvad der kan ske i Tivoli Friheden efter lukketid. Når dagens latter er døet hen, porten er låst, og aftenmørket samler sig. Hvis nu Dragen blev vækket, eller Pariserhjulet begyndte at dreje. Hvis Frihedskarusellen gav sig til at snurre, eller Bisværmen pludselig summede … Intet er til at forudse, men alt kan ske, når du som publikum træder ind i Tivoli Frihedens indhegnede verden.

I FRIHEDEN skaber seks nye dramatikertalenter hver en selvstændig brik i den samlede fortælling, centreret om hver sin tivoli-forlystelse. Vi har givet dem frie hænder til at fortolke friheden som begreb, og sammen med størsteparten af Aarhus Teaters egne skuespillere giver de nye talenter dig friske øjne på det, du troede, du kendte.

FRIHEDEN er en udendørs vandreforestilling i stil med de tidligere, som Aarhus Teater har skabt i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Vandreforestillingerne ”Premiere”, hvor vi tog publikum med om bag Aarhus Teaters kulisser og ind i skuespillernes inderste hemmeligheder, og ”Fragt”, hvor man blev sendt på mental langfart på Aarhus Havn. FRIHEDEN er en del af Udflugten, hvor vi tager dig med ud af teatret og ind i byens ukendte rum.

Glæd dig til en usædvanlig og tankevækkende oplevelse i Tivoli Frihedens aflåste tivoli-scenografi.

OBS! UDFORDRENDE TILGÆNGELIGHED
Forestillingen er ikke egnet for dårligt gående og kørestolsbrugere. En del scener i forestillingen foregår oppe i nogle af forlystelserne, som vil være stilstående men med udfordrende tilgængelighed. 

Ved evt. aflysning pga. vejrlig.
Der kan desværre opstå vejrlige situationer, som gør det umuligt for os at gennemføre forestillingen. Aflyses forestillingen før start eller inden halvdelen af forestillingen er gennemført, kan din billet refunderes eller ombyttes ved henvendelse til Billetservice. Hvis over halvdelen af forestillingen er gennemført refunderes eller ombyttes billetten ikke.

AF* Anna Skov Jensen, Nanna Plechinger Tychsen, Marie Bjørn, Mathias Raaby Ravn, Rasmus Krone, Sonja Ferdinand IDÉ & KONCEPT Sargun Oshana ISCENESÆTTELSE Line Paulsen SCENOGRAFISK KONSULENT & KOSTUMEDESIGN David Gehrt VEJLEDER VED DRAMATISK SKRIVEKUNST Sarah Woods MEDVIRKENDE Nanna Bøttcher, Mette Døssing, Sofia Nolsøe, Luise Skov, Holger Østergaard, Kim Veisgaard, Christian Hetland, Anders Baggesen, Morten Kjær

 

*Studerende ved DDSKS, Aarhus, Dramatisk skrivekunst

Tidligere i konceptet Udflugten

Historierne

All Square
af Nanna Plechinger Tychsen
Ved Minigolfbanen
Donna og Arthur er to topprofessionelle golfspillere - på Minigolfbanen. De mødes til et spil golf og en alvorlig samtale om alle dem, der ikke er ligeså professionelle som dem selv. All Square er et highpower golfstykke om frihed som magt. Magt til at undertrykke andre - bare fordi man kan. 

Lukketid
af Sonja Ferdinand
Ved Svinggyngerne
I en mørk natkabaret, hvor publikum selv er rastløse søvngængere, åbner en anden verden sig. Et show, der begynder et sted, hvor al logik ender. En vanvidstur igennem et freakshow, der stiller spørgsmålet: Hvad er dine egne grænser for, hvad performeren skal gøre for at underholde dig?

Monument 2018
af Marie Bjørn
Ved Frihedskarrusellen
Monument 2018 er en krigstraumegennemgang på en karrusel. 3 soldatersøstre er fanget i barndommens karrusel - samtidig med, at de er låst i krigens mareridt. De er som hjemsøgte sjæle, dobbelt låst imellem barndommens minde om uskyld og tvangstankerne fra krigens gru.

Et Usundt Forhold
af Rasmus Krone
Ved Pjerrots Have
Pjerrot er stukket af fra Tivoli i København og er blevet børneunderholder i Tivoli Friheden. Men så banker fortiden på døren – Harlekin. Et Usundt Forhold er en tragisk solstrålekomedie om at bryde fra det voldlige forhold og om at vælge sin egen integritet frem for de bonede gulve i Tivoli.

Hvad Der Slog Miwa Takahashi Ihjel
af Anna Skov Jensen
Ved Bille By Køreskole

Du er inviteret til mindehøjtidelighed for den afdøde Miwa Takahashi. Gå med optoget gennem millionbyen og vis hende den sidste respekt. Måske finder vi sammen en mening med det tragiske og alt for tidlige dødsfald. Hvordan kunne det gå så galt?


Ønskeøen
af Mathias Raaby Ravn
Ved Piratskibet
På et Piratskib, hvor publikum er mandskab, dukker to flydende identiteter op: 1 og 2. De taler som to børn, to mennesker, der endnu ikke er blevet sig selv. Ønskeøen handler om at miste forbindelsen til sin barndom. Hvem er du, når du har mistet det sted, du kommer fra?

 

Hvad nu med det vejr?

Hele forestillingen foregår under åben himmel og vejret er omskifteligt. Derudover så er dette en vandreforestilling, hvor du vil bevæge dig fra sted til sted og kun sidde ned i kortere perioder af gangen. Vi anbefaler derfor at klæde sig på, så man er forberedt på lidt af hvert både mht. sko og tøj. 

Ved evt. aflysning pga. vejrlig
Der kan desværre opstå vejrlige situationer, som gør det umuligt for os at gennemføre forestillingen. Aflyses forestillingen før start eller inden halvdelen af forestillingen er gennemført, kan din billet refunderes eller ombyttes ved henvendelse til Billetservice. Hvis over halvdelen af forestillingen er gennemført refunderes eller ombyttes billetten ikke.

Regn ved forestillingsstart
Forestillingen starter præcis foran indgangen til Tivoli Friheden. Hvis det regner omkring forestillingsstart, men prognosen siger det er kortvarigt, så kan forestillingsstart udskydes i op til 30 minutter. Vi lader det være op til publikum, selv at søge ly mens de venter.

Paraplyer må godt medbringes, vi har dog ikke mulighed for opbevaring, så alt skal kunne tages med rundt.  

OBS! UDFORDRENDE TILGÆNGELIGHED
Forestillingen er ikke egnet for dårligt gående og kørestolsbrugere. En del scener i forestillingen foregår oppe i nogle af forlystelserne, som vil være stilstående men med udfordrende tilgængelighed.