Spillested
Event location

Stiklingen

Spilledato
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater
Varighed
80 min uden pause

Anmeldelser

Aarhus Stiftstidende / “Christian Lollikes "Revolution" er fyldt med underholdende, groteske og tankevækkende forvandlinger.”

Den 4. væg / “Forestillingen er grinagtigt deprimerende! Jeg griner mig igennem min dårlige samvittighed, da jeg mødes af et mix af humoristisk, absurd skuespil og skræmmende sande udtalelser.”

Gregersdh.dk / “Et forsøg på at skubbe til vores bevidsthed om, hvor vaklende og hjælpeløse vi står over for syndfloder af mere eller mindre selvskabte problemer.”

mortenhede.dk / “Velproduceret scenekunst”

www.wrdsmth.xyz / “De fem blækhuse gives for den sorte satire, morsomme idé med IKEA som global løsning, det groteske fysiske udtryk til sidst i stykket og den vellykkede afslutning. ”

8000.dk

POV. / “(Lollike) har endnu en gang kastet sig ud i et teaterstykke, som provokerer, som moraliserer og som stiller spørgsmål ved den måde, vi har indrettet vores samfund på. ... Med Revolution skal han have fem stjerner, fordi han tør tage tidens mest alvorlige emne op og gøre til seværdigt scenekunst. Og et ekstra plus: Lollike pirrer altid til vores samvittighed og tvinger os til at tage stilling.”

Kristeligt Dagblad / “Skuespillerne Jacob Madsen Kvols, Rikke Lylloff, Marie Marschner og Kjartan Hansen udfylder flot deres glinsende, anonymiserende masker og udviser mageløs kropskontrol i de til overflod koreograferede scener. ... " Revolution" efterlader os med et ugengiveligt billede af den ultimative exit."”

Peripeti / “Forestillingen kan varm anbefales til folk med hang til en vild omgang teatralitet ...”

Kulturtid.dk / “Det er underligt, tankevækkende, veludført og underholdende. ”

Ungtteaterblod.dk / “Revolution (er) bestemt ... et besøg værd.”

Weekendavisen / “I den ene gruopvækkende, morsomme og ætsende forestilling efter den anden har dansk teaters sikreste hånd udlagt vores dårskab og apati. I Revolution forsøger Lollike og Bolt ved første øjekast at give flere svar på krisen ...”

Arbejderen / “"Revolution" er et vildt morsomt stykke med dybt alvorlig klangbund. ”

Nytid.no / “Publikum bryder ofte ud i latter, noget der næsten i sig selv er uhyggeligt, for der er vel næppe meget at smile af. Men måske er det bare den måde vi mennesker håndterer kriser på. Når vi står der foran afgrunden, handlingslammede og desperate, er menneskets sidste krampagtige ageren at slå en latter op.”

Kulturkupeen.dk / “Elegant og provokerende drama i dramatikeren, instruktøren og teaterlederen Christian Lollikes helt specielle stil. ”

Cphculture.dk / “(Det er) morskabsteater realiseret med intellligens, og det må efterhånden siges at være en sjældenhed.”

Frederiksborg Amtsavis / “Forestillingen har mod til at gå til yderlig-heder, bryde vaner og vel-kendte udtryk, og tempoet er ikke højere, end at alle på tilskuerpladserne kan følge med i det skred, vor verden ikke har kunnet forhindre.”

Sceneblog.dk / “Lollike classic er hypnotiserende teater.”

XQ28 / “Det er imponerende hvad de fire skuespillere kommer igennem på denne aften. ”

Revolution

Christian Lollike rundbarberer følelsen af politisk afmagt

Finanskrise. Økonomisk krise. Politisk krise. Værdikrise. Befolkningskrise. Flygtningekrise. Energikrise. Klimakrise. Vi lever i krisernes tidsalder og der er behov for radikale løsninger på de store udfordringer. Ja, mon ikke der kort og godt skal en revolution til.

I Christian Lollikes REVOLUTION artikulerer fire mennesker trangen til oprør og spørger hinanden om man kan forestille sig en anden verden. En verden uden klimaforandringer, kriser, overbefolkning og overproduktion. Mere end nogensinde er der behov for radikale løsninger på de udfordringer, vi står overfor. Kom med når Christian Lollike undersøger, om vi er klar til at definere og skabe en ny virkelighed. Om vi er klar til en gennemgribende forandring.

Forestillingen, der er skabt i samarbejde med Sort/Hvid, spiller vi både i og ude af huset. For selv om vi moderniserer og bygger Store Scene om, ligger vi ikke på langs. Aarhus Teater rykker i stedet en række aktiviteter ud i byen – som nu REVOLUTION, der først spiller på Godsbanens Åbne Scene og senere rykker ind på Stiklingen.

Med afsæt i tekster af kunsthistoriker Mikkel Bolt Rasmussen går instruktør Christian Lollike til stålet og ruller hele sit anarkistiske arsenal ud. Franciska Zahle laver scenografi og kostumedesign, som hun de seneste to sæsoner gjorde på både ”Medea" og Christian Lollikes ”Hospitalet”.

AF Christian Lollike Med tekster af Mikkel Bolt Rasmussen og tekstfragmenter af Sigrid Johannesen ISCENESÆTTELSE Christian Lollike & Sigrid Johannesen SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN Franciska Zahle MUSIKALSKE ARRANGEMENTER & REPETITØR Niels Søren Hansen LYSDESIGN Anders Kjems LYDDESIGN Ise Klysner Kjems MEDVIRKENDE Marie Marschner, Jacob Madsen Kvols,  Rikke Lylloff, Kjartan Hansen

Video fra forestillingen