Spillested
Event location

Scala

Spilledato
Denne forestilling spiller ikke længere på Aarhus Teater

anmeldelser

CphCulture / “Preben Kristensen fejrer 40 års jubilæum som skuespiller i rollen som SUFFLØREN. [...] en sand Masterclass i den form for skuespilkunst, som man kun opnår efter et langt levet liv.”

BT / “Preben Kristensen leverer en intet mindre end vidunderlig præstation som teatrets anonyme eminence i sin 40-års jubilæumsforestilling ”

Børsen / “Preben Kristensen er eminent [...] en forestilling, der kaster lys og sløret glans over teaterverdenens usete helt: Suffløren, der gang på gang redder forestillingen, når skuespillerne ikke kan deres replikker.”

Berlingske / “Virtuose Kristensen leverer en formidabel præstation, hvor rævesmil afløser undseelighed, hvor hovmod veksler med bratte fald fra tinden, hvor latter og tårer følges ad, og - frem for alt - hvor kærligheden til teatret står som en støt brændende fakkel i denne helstøbte og ualmindeligt charmerende jubilæumsfejring.”

Kulturtid / “Preben Kristensen brugte hele sin modenhed og erfaring i monologen om suffløren, der ikke ses og høres. Preben Kristensen blev i den grad både set og hørt. Tillykke til en stor og flittig scenekunstner.”

Scenekanten.com / “Han er intet mindre end fantastisk. Han formår med denne forestilling for alvor at sætte sig fast i vores bevidsthed som en af de dygtigste på de danske scener. Med sit dejlige væsen og helt brillant timing leverer han en fantastisk smuk og tryllebindende præstation. Han har os i sin hule hånd helt fra start og rummer et helt enormt nærvær. En varme og en ydmyghed. Han er elskelig i alle de forskellige scener, fortællinger og frustrationer.”

Suffløren

Preben Kristensen i sin 40-års jubilæumsforestilling
— Gæstespil fra Folketeatret

Som skuespiller er Preben Kristensen folkeeje og vant til publikums opmærksomhed. I foråret 2018 fejrede han sit 40-års jubilæum som skuespiller – solo på scenen – i rollen som en af teatrets anonyme medarbejdere: suffløren.

Suffløren sidder sortklædt placeret i et hjørne eller en lille sort kasse foran scenen, prøve efter prøve, aften efter aften, og kan alle ordene i manuskriptet. Parat med en hjælp, der helst ikke skal være brug for. Men han kender sine tekster og elsker teatret, hvor han trives bedre end i det virkelige liv, der skal leves uden manuskriptets rettesnor. Denne aften dukker skuespillerne ikke op, og suffløren må selv indtage scenen. Først tøvende, siden med en selvfølgelighed, der afslører et næsten virtuost kendskab til de store klassiske tekster.

Preben Kristensen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1978 og fik året efter sit helt store gennembrud med Linje 3. Siden har han haft et væld af roller i såvel det dramatiske teater, musicals og lystspil. Vi ser frem til at præsentere dette gæstespil fra Folketeatret og fejre en jubilerende Preben Kristensen i topform.

”Netop den klassiske solokomedie inviterer skuespilleren til at vise, hvilken særlig egenskab, det er at kunne spille en forestilling alene. Og det kan Preben Kristensen. Styrken har han. Som solist og karakterskuespiller.”
— Emil Møller Christensen, Ungt Teaterblod, 2018.

AF Andreas T. Olsson OVERSÆTTELSE Niels Brunse ISCENESÆTTELSE Jacob Schjødt SCENOGRAFI Søren Glad MEDVIRKENDE Preben Kristensen

Scala Foyer - tid til hygge

Nyd en simreret fra Cafe Hack i Scala Foyer

Simreret inkl. en øl kr. 125,- 
Simreret alene kr. 85,-

Den er klar allerede en time før forestillingens start på hverdage og efter forestillingen på lørdage.  Ønsker du at vente til efter forestillingen, skal det bestilles i baren inden forestillingen eller i pausen.

Hvis du vil være sikker på at retten er klar kan den købes forud ved at klikke på billedet:

Simreret i Scala Foyer

Café Hack tilbyder også teatermiddage, drinks og lette retter i restaurationslokalerne.
Se aktuel menu og åbningstider