Den danske scenekunstskole


Stiklingen

Stiklingen

Spilledage

23. apr - 14. maj 2022

Pris inkl. gebyr

130 kr.


HIMMELVENDT

Oplev fem nye skuespiltalenter i Aarhus Teaters urpremiere på en hjertevarm historie om at elske landet uden for storbyen

Forestil dig et sted i Danmark uden for de større byer: Bag Brugsen og OK-tanken ligger klubhuset og fodboldbanen, og på hovedvejen gennem byen stopper bussen foran frisørsalonen og genbrugsbutikken. Vi er i et landområde, hvor rågerne skriger i traktorernes mørke pløjespor, hvor vinden suser i trækronerne, og himlen er høj og uendelig.

Himmelvendt er en historie om dybe længsler, familie og kærlighed, ensomhed og hestekræfter. En fortælling om, hvordan det er som ung voksen at blive boende i de landområder, hvor man er vokset op, fordi man har lyst. Om den store afstand mellem land og by i et land, hvor det kun tager en halv dag at køre fra den ene ende til den anden. Hvor den tætte kontakt til naturen og kærligheden til den endeløse himmel vejer meget stærkere end en abstrakt længsel efter storbyen.

Med Himmelvendt skriver Henrik Szklany et originalt stykke ny dansk dramatik. Han har tidligere blandt andet skrevet forestillingerne Altid for AaB på Aalborg Teater og Røde Orm, og han stod for den dristige dramatisering af Kongens Fald for Aarhus Teater og Det Kongelige Teater.

Stykket får liv af fem nye, fremadstormende skuespiltalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus, som hermed præsenterer deres afgangsforestilling sættes i scene af Line Paulsen, der instruerede Pagten på Aarhus Teater og Friheden, hvor vi var i Tivoli Friheden efter lukketid.    

Holdet bag

Henrik Szklany
AF
Line Paulsen
ISCENESÆTTELSE
Ditte Marie Tygesen
SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN
Kim Glud
Lysdesign 
Kim Engelbredt
Lyddesign

Medvirkende

Amanda Friis Jürgensen, Clint Ruben, Kristoffer Eriknauer, Sarah Simone Jørgensen, Emil Busk Jensen 
Alle studerende ved DDSKS, Skuespil, Aarhus
Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 28. april

Tid Kl. 18.45-19.00

Sted Scala Foyer

Scala Foyer
Præsenteres i samarbejde med

Den Danske Scenekunstskole 


Flere forestillinger med nye talenter: 
Man vokser op
Spiller ikke længere
The Danish Girl

The Danish Girl

ScalaFRA 24. mar.
Sandmanden
ScalaFRA 22. feb.
Romeo & Julie
Store SceneFRA 10. feb.
Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade