Anders Baggesen

Anders Baggesen er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1980. Han huskes af de fleste fra DRs julekalender Jul på slottet i 1980 og Jul på Kronborg i 2001. Han slog igennem i det seriøse rollefag med sin indsats i Lars Noréns Natten er dagens mor og Kaos er nabo til Gud på Aalborg Teater i 1986.

Anders Baggesen har spillet hovedparten af sine roller på Aarhus Teater, dette i vidt forskellige genrer. Det er også blevet til mange roller på andre teatre, bl.a. på Aalborg Teater, Aveny Teatret, Amagerscenen, Det Danske Teater og Det Ny Teater. På Gladsaxe Teater havde han rollen som drengen i Storhertugindens Afsked i samspil med Bodil Udsen. 

Anders Baggesen modtog i 2005 en Reumert for sin rolle i Lykke-Per på Aalborg Teater og blev året efter nomineret for sin rolle i Aarhus Teaters Holberg-forestilling Melampe. Vi har også kunnet opleve Anders Baggesen i Aarhus Teaters opsætninger af bl.a. Tartuffe, Mens vi venter på Godot, Slottet, Idioten, Woyzeck, Snittet og i hovedrollen som dragqueen i musicalen La Cage aux Folles. I 2014 spillede han med i Besøget og Karla´s Kabale. Som Dr. Doolittle i My Fair Lady høstede han store roser – og en nominering til en Reumert-pris i kategorien Bedste Mandlige Birolle.

Anders Baggesen har ved siden af sit erhverv som skuespiller haft en aktiv karriere som instruktør på musikforestillinger, bl.a. på Den Jyske Opera, Aarhus Teater, Musikhuset, Aalborg Teater og Vilhelmsborg Festspil.  Bl.a. har han spillet med i Line Knutzons Nøddebo Præstegård på Nationalmuseet og instrueret Randers Egnsteaters Vintercabaret.

Medvirker i sæson 2019/20 på Aarhus Teater i:

'Ensemblet er som en kalender'