Bue Wandahl

Bue Wandahl er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1990 og var herefter medlem af Aarhus Teaters ensemble frem til 2001. Fra 2001-2007 var han ansat i ensemblet på Aalborg Teater, og spillede her blandt andet i The Full Monty, Hitler i Albert Speer og Salieri i Amadeus. I foråret 2010 spillede Bue Wandahl fængselspræsten i Besættelse på Svalegangen, inden han vendte tilbage til Aarhus Teater i rollen som biskop Edvard i Fanny og Alexander i efteråret 2010.

Fra sæson 2011/2012 blev Bue Wandahl igen ansat i Aarhus Teaters faste ensemble og har bl.a. medvirket i Shakespeares Hamlet ogsom pastor Manders i Ibsens Gengangere. Derudover har han de seneste år spillet med i bl.a Kirsebærhaven, La Cage aux Folles, Den Gerrige, Rosmersholm, Brødrende Løvehjerte, Dans under Høstmånen. I sæsonen 2014/15 kunne man se ham i familieforestillingen Karla´s Kabale, som Løvborg i Ibsens Hedda Gabler og ikke mindst som Professor Higgins i musicalen My Fair Lady.

Han medvirkede endvidere i "Teatret"'s Reumertnominerede forestilling Som i Himlen, hvor han desuden blev nomineret i kategorien Bedste Mandlige Birolle.

De seneste sæsoner har man kunnet opleve Bue i bl.a. En kvinde uden betydning, Medea og Den gode vilje. 

'En udfordring at spille nazist'