Inge Sofie Skovbo

Inge Sofie Skovbo er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1978. Hun var herefter ansat ved Odense Teater til 1982, inden turen gik til København og Det Danske Teater, Nørrebros Teater samt Det Kongelige Teater, hvor hun, som en del af ensemblet i tre sæsoner, havde adskillige roller. Inge Sofie Skovbo har desuden haft roller på Cafe Teatret, Bådteatret, Fiolteatret, Folketeatret, Husets Teater, Betty Nansen Teatret, Rialto Teatret og Mammut Teatret. Hun var medstifter af Grønnegårds Teatret i 1982. Hun var frem til 1992 en del af ensemblet og sad med i det kunstneriske råd.

Inge Sofie Skovbo har været fast tilknyttet Aarhus Teater siden 2004, hvor hun blandt meget andet har spillet Bea i Gregersen Sagaen, den gamle i Undskyld gamle … også farmoderen i Fanny og Alexander. Indenfor de seneste år har hun haft stor succes i bl.a. rollerne som Fru Alving i Gengangere, Silda Gruman i Other Desert Cities og Madam Helseth i Rosmersholm. I sæson 2014/2015 modtog hun stor ros for sin hovedrolle i Besøget og sine præstationer i Hedda Gabler og Glasbobler.

Inge Sofie Skovbo blev i foråret 2015 tildelt hædersprisen Olaf Poulsens Mindelegat for sit vidtfavnende skuespiltalent. 

I sæson 16/17 kunne man bl.a. opleve Inge Sofie Skovbo i Wilde-klassikeren En Kvinde uden Betydning, Astrid Saalbachs Kaldet og i den unikke vandreforestilling Premiere

Medvirker i sæson 2017/18 på Aarhus Teater i:

Om at overskride grænser