Kim Veisgaard

Kim Veisgaard er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1978. I løbet af sin karriere har han spillet over 100 roller. Størsteparten på Aarhus Teater, hvor han siden 1982 har været en del af teatrets faste ensemble. 

Han har på de skrå brædder gjort sig bemærket i bl.a. hovedroller i både klassiske og moderne forestillinger fra Shakespeare over Molière og Ibsen til Beckett - og en perlerække der imellem.

Blandt markante forestillinger skal nævnes rollerne i Asger Bonfils Holberg-iscenesættelser, som også har indbragt ham flere hæderspriser, og en perlerække af roller i teatrets øvrige opsætninger af klassikere. De senere år har man kunnet opleve Kim Veisgaard i forskellige forestillinger som Mens vi venter på Godot, Nekrologer, Ibsens Gengangere og Rosmersholm, Dans under Høstmånen og Den Gerrige. De sidste sæsoner har han medvirket i Karla´s Kabale, Besøget , Salamimetoden og Fornuft & Følelse

I 1986 fik Kim Veisgaard sit folkelige gennembrud som Junker Juchs i DR´s julekalender Jul på Slottet. Siden har han medvirket i flere film og tv-serier, senest i Krøniken og Forbrydelsen
Kim Veisgaard blev i 2000 Ridder af Dannebrog, og er foruden flere nomineringer hædret med flotte priser som Bikubens ”Det GuleKort", Erna Hamiltons Legat for Videnskab og Kunst, Lauritzen Prisen og Olaf Ussings Fonds Legat.

De seneste år kunne publikum bl.a. opleve Kim i En kvinde uden betydning, Premiere, Den gode vilje, Den uendelige historie. Og ikke mindst i hans jubilæumsforestilling Parasitterne i sæson 2018/19. 

 Medvirker i sæson 2019/20 på Aarhus Teater i:

'Vi jagter det ene sekund'