Mette Døssing

Mette Døssing (f. 1981) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007. Herefter fik hun straks kontrakt med Aarhus Teater og har været en fast del af ensemblet siden. Efter sin debut i Hvordan vi slipper af med de andre har hun medvirket i små som store forestillinger på teatret, blandt andet i Kafkas SlottetDet gyldne kompas 1 og 2, Petra von Kants bitre tårer, Mesteren og Margarita, De andres drømme, Fremtidens historie, Fanny og Alexander, Tartuffe, Kasimir og Karoline, Brødrene Løvehjerte, Jeppe på bjerget Nekrologer. Hun gjorde også stor lykke i rollen som Regine i Ibsens Gengangere og har senest gjort sig stærkt bemærket i sine roller i BesøgetHedda Gabler og Glasbobler.

I efteråret 2015 spillede Mette Døssing de to meget forskellige roller som hhv. Kristin i Strindbergs Frk. Julie og prinsessen i Snedronningen. I foråret 2016 var hun den pæne pige Marina i Familien der kunne tale om alt samt den egocentriske Fanny Dashwood i Fornuft og følelse.

Mette Døssing modtog en Reumert for Bedste Kvindelige Birolle for Strindbergs Kristin, som hun fremstillede ”pligtopfyldende og selvdestruktiv – med sine spinkle skuldre tynget af uretfærdighed og smerte.”

I sæson 16/17 indtog Mette Scala-scenen dels i En Kvinde uden Betydning, men især i titelrollen på Medea. Også på Studio kunne publikum opleve hende i Kaldet og Den Sidste Bølge

Medvirker i sæson 2017/18 på Aarhus Teater i:

'Det er som en stor legeplads'