Mette Døssing

Mette Døssing (f. 1981) er uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2007. Herefter fik hun straks kontrakt med Aarhus Teater og har været en fast del af ensemblet siden. Efter sin debut i Hvordan vi slipper af med de andre har hun medvirket i små som store forestillinger på teatret, blandt andet i Kafkas SlottetDet gyldne kompas 1 og 2, Petra von Kants bitre tårer, Mesteren og Margarita, De andres drømme, Fremtidens historie, Fanny og Alexander, Tartuffe, Kasimir og Karoline, Brødrene Løvehjerte, Jeppe på bjerget Nekrologer. Hun gjorde også stor lykke i rollen som Regine i Ibsens Gengangere og har senest gjort sig stærkt bemærket i sine roller i BesøgetHedda Gabler og Glasbobler.

I efteråret 2015 spillede Mette Døssing de to meget forskellige roller som hhv. Kristin i Strindbergs Frk. Julie og prinsessen i Snedronningen. I foråret 2016 var hun den pæne pige Marina i Familien der kunne tale om alt samt den egocentriske Fanny Dashwood i Fornuft og følelse.

Mette Døssing modtog en Reumert for Bedste Kvindelige Birolle for Strindbergs Kristin, som hun fremstillede ”pligtopfyldende og selvdestruktiv – med sine spinkle skuldre tynget af uretfærdighed og smerte.”

De seneste sæsoner har Mette bl.a. kunnet opleves i Medea og Hospitalet på Scala samt i Narnia og Kaldet

I sæson 2018/19 blev hun Reumert-nomineret for sin solo-rolle i 4:48 Psychosis. 

Er på barselsorlov i sæson 2019/20

'Det er som en stor legeplads'