Dit besøg

KOM I GOD TID
Dørene til forestillingen lukker ved forestillingens start. Vi anbefaler derfor at komme i god tid, så du kan nå at finde din plads og hænge overtøjet i garderoben. Ved alle scener er der foyerområder, hvor du kan nyde stemningen inden forestillingen. Her kan du også købe drikkevarer m.m. Der er indgang til alle scener fra Teatergaden. Indgang til scenerne Scala, Studio og Stiklingen sker gennem Billetservice, som er indgangen til højre for hovedindgangen til Store Scene.

TRANSPORT
De tætteste bus-stoppesteder ved Aarhus Teater er ved Dokk1 ved Europaplads, Busgaden eller Klostertorv, som ligger kun 5-10 min fra teatret.

GYLDIG BILLET
Husk at tjekke dato og spilletidspunkt på din billet. Billetten skal medbringes på dagen og fremvises, enten i printet version eller som den tilsendte pdf på din mobil.

ADGANG FOR KØRESTOLSBRUGERE
Elevator er tilgængelig ved sceneindgangen i Skolegade og hjælp ydes. Kontakt venligst teatret i forvejen. Der kan parkeres i Teatergaden ved teatrets hovedtrappe. Handicaptoiletter forefindes ved alle scener.

GARDEROBE OG TOILETTER
Ved alle Aarhus Teaters scener er der garderober, hvor du kan hænge dit overtøj. Garderoberne er gratis og benyttes på eget ansvar.

Der findes dame, herre og handicaptoiletter ved alle scener. Ved scenerne Scala, Studio og Stiklingen ligger toiletterne på vej ind til scenerner. Ved Store Scene forefindes toiletter ved alle repos ved sidetrapperne og ved Cafe Hack.

FORESTILLINGSPROGRAMMER
Du kan købe program til aftenens forestilling umiddelbart inden forestillingen og i pauserne. Programmer kan også købes hos Billetservice. I programmerne kan du fx læse baggrundshistorier, interviews med instruktør og medvirkende samt få flotte forestillingsbilleder med hjem.

PAUSEN
Hvis der er pause i forestillingen, vil den vare 15-20 minutter. Drikkevarer til pausen kan købes online under det der hedder "Nem Pause".

MAD OG DRIKKE
Mad må ikke medtages ind til forestillingerne. Kun drikkevarer i plastik beholder må medtages ind til forestillingerne. Ved alle scener kan du købe drikkevarer før forestillingen og i pauserne. Derudover kan du købe slik mv. Vi modtager dankort i alle barer. På Cafe Hack og i Scala Foyer kan du spise før eller efter forestillingen. Se mere her.

MOBILTELEFONER
Mobiltelefoner skal være slukket under forestillingen, da signalerne kan forstyrre vores tekniske udstyr. Det er ikke tilladt at tage billeder eller optage lyd fra forestillingerne.

SPØRGSMÅL
Har du spørgsmål i forbindelse med dit besøg på Aarhus Teater, er du altid velkommen til at henvende dig til vores personale.

Velkommen på Store Scene

Parkering nær Aarhus Teater

Vi opfordrer alle til at komme i god tid, da parkeringsmulighederne i Aarhus Midtby er begrænsede. 

TRANSPORT OG PARKERING
Som gæst til Aarhus Teater, kan du nemt og bekvemt få parkeret bilen, i tide til at nyde forestillingen. Parker bilen i Q-Parks P-hus i Magasin. Det fungerer på den måde at du (1) trækker en p-billet ved indkørslen til p-huset. (2) Herefter stempler du billetten når du ankommer til teatret, spørg vores servicepersonale for vejledning. (3) Når du kører ud af p-huset skal parkeringen betales i betalingsautomaten, stemplet giver automatisk 30 % rabat.

Der findes desuden en række p-pladser i Århus midtby, ikke langt fra teatret. De nærmeste p-anlæg findes i Dokk1 på Hack Kampmanns Plads 2, eller ved havnen i Navitas' p-huset. 

Klik på billedet for at se det i stor format eller se videoen under billedet, hvor vi guider dig til parkeringsmulighederne. 

Parkeringsmuligheder

Guide til nærliggende parkering

Første gang i teatret?

til dig som evt. brænder inde med lidt spørgsmål om, hvordan det er i teatret, er her et par gode råd:

Kom i god tid!
Parkering i Aarhus C kan være et omstændig affære, så kør hjemmefra i god tid. Der findes en række parkeringshuse og pladser i 5-10 minutter gåafstand fra Aarhus Teater. Se vejlendende video ovenfor.

Dresscode
Du behøves ikke finde de lange silkehandsker og butterflyen frem for at komme ind på Store Scene. Der er ingen krav til påklædning på Aarhus Teater. 

Hvornår åbner dørerne?
Du kan nyde vores smukke bygning indefra en halv time før forestillingens start. Her er der mulighed for at hænge overtøj og store tasker i vores garderober, benytte toiletfaciliteterne og få programmer til dagens forestilling. 

Hvornår lukker dørerne? 
Vores forestillinger starter præcist og dørerne lukker derfor også ved forestillingens start. Ved hjælp af en klokke varsler vi dig som publikum om hvornår det er ved at være tid til at gå i salen. 

Pausebar
I forestillingerne på Aarhus Teater er der ofte pause midtvejs. Undgå køen til baren i pausen, og få adgang til et meget større sortiment ved at forudbestille NemPause – så får du fri adgang kolde og varme drikkevarer og snacks i teatrets lokaler.

Fotografering ikke tilladt
Fotografering og video-lydoptagelse er ikke tilladt under forestillingerne. Vi har altid både billeder og video fra vores forestillinger på aarhusteater.dk og sociale medier. Disse billeder må gerne deles. 

Støj
Teater er en levende kunstart. Det betyder at man som publikum får en tæt oplevelse med de mennesker der er på scenen. Den oplevelse går begge veje - fra scenen kan man også se, høre og fornemme publikum. Hav derfor respekt for oplevelsen og vent med at kommentere stykket før pausen. Overvej også om slikposen knitrer uhensigtsmæssigt meget og dobbelttjek at din telefon er slukket eller på flight-mode. 

Må man gå på toilettet under forestillingen?
Ja - det må man selvfølgelig godt. Vi opfordrer dog til at det foregår med en stor hensynstagen til andre publikummer. Det er altid et forstyrrende element når folk går ind og ud af salen. Der kan også være nogen forestillinger hvor kontrolløren efterfølgende vil vurdere, hvornår det forstyrre mindst muligt at lukke dig tilbage i salen.

Kontrollører
Skulle der opstå problemer under forestillingen eller får du brug for vores hjælp er der altid kontrollører tilstede, enten i forestillingssalen eller umiddelbart udenfor.

Del din oplevelse
Måske har dagens forestilling sat nogle tanker i gang, du nu har behov for at dele med dine venner og familie? Måske er du blevet imponeret over de flotte detaljer i vores gamle bygninger? Del din oplevelse fra Aarhus Teater på Facebook eller Instagram, brug #aarhusteater. Husk dog at det ikke er tilladt at tage fotos under forestillingen.

HANDICAPSERVICE

Handicapp

KØRESTOLSPLADSER
På Store Scene og Scala har vi 2 kørestolspladser pr. forestilling. På Studio og Stiklingen har vi 1 kørestolsplads pr. forestilling. Kørestolspladser bestilles hos Billetservice.

Kørestolsbrugere samt publikum der kan fremvise medlemskort fra Invalideorganisationernes Brugerservice eller stamkort fra Dansk Blindesamfund kan gratis medbringe ledsager i Aarhus Teater. Kontakt Billetservice på tlf. 7021 3021.

ADGANG FOR KØRESTOLSBRUGERE
Elevator er tilgængelig ved sceneindgangen i Skolegade hvor man kan kontakte vagten på dørtelefonen og herefter lukkes ind. Kontakt venligst teatret i forvejen. Der kan parkeres i Teatergaden ved teatrets hovedtrappe. Handicaptoiletter forefindes ved alle scener.

HØREHÆMMEDE
Til hjælp for hørehæmmede kan der på Store Scene og Scala - ved henvendelse til servicepersonalet - udleveres radiomodtager, som kan anvendes med halsslynge (teleslynge) eller hovedtelefon. Ved billetkøb er Billetservice gerne behjælpelig med at finde de bedste pladser.

HANDICAP P-PLADS
Der findes få handicapparkeringspladser i Teatergaden lige foran teatret. Efter at Bispetorvet er lukket for kørsel, skal der nu køres til Teatergaden fra Kannikegade, hvor ensretningen er vendt. Dvs. at der skal køres ind af Skolegade fra Mindebrogade ved Europa Plads.