x

Store Scene

Store Scene

Spilledage

10. feb - 10. marts

Pris inkl. gebyr

150 - 390 kr.

Varighed

oplyses lige op til premieren


Romeo & Julie

Shakespeares mesterlige kærlighedshistorie for pulserende udblæsning

En balkon i den italienske by Verona har i generationer tiltrukket unge forelskede sjæle med magnetisk kraft. Det var nemlig her, Shakespeare for over 400 år siden lod alle tiders mest ikoniske kærlighedshistorie udspille sig.

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Det er kærlighed ved første blik – et afsindigt hormonsus. Romeo opsøger i al hemmelighed Julie, og de bader hinanden i honningsøde fantasier om at gløde sammen til verdens ende. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier, Capulet og Montague, har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Over for slægternes håndfaste kurs med fornuftsmæssige og strategiske giftermål står forelskelsens rene, ufordærvede uskyld. ”Er der en verden uden for Verona?” spørger Romeo, for så kunne de gifte sig og flygte.

Oplev Aarhus Teaters to nye stjernefrø i sprødt samspil – Mette Klakstein, der i 2020 fik Reumerts Talentpris, spiller Julie, og Viktor Pascoe Medom spiller Romeo – flankeret af et fornemt hold af teatrets skuespillere. Et originalt norsk makkerpar tilføjer dramaet og de sceniske billeder nye dimensioner; den internationalt fremadstormende instruktør Maren Bjørseth og scenograf Olav Myrtvedt, der tidligere har høstet en Reumert for bedste scenografi i Shakespeares Helligtrekongersaften på Aalborg Teater. Med på scenen er Aarhus Teaters huskomponist Marie Koldkjær Højlund, dansere fra Holstebro Dansekompagni og Aarhus Teaters Kor, så vi tør godt love en storslået teateroplevelse.

Glæd dig til en eksplosiv, lystfuld og besættende rejse ud over kærlighedens og hjertets svimlende afgrund.

Præsenteres i samarbejde med Holstebro Dansekompagni

Forestillingen er sponsoreret af Wahlberg Motion Design

Holdet bag

William Shakespeare
Af
Niels Brunse
OVERSÆTTELSE
Maren Bjørseth
ISCENESÆTTELSE
Olav Myrtvedt
SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN
Ida Wigdel
Koreografi
Mathias Hersland
LYSDESIGN
Lars Gaarde
LYDDESIGN
Marie Koldkjær Højlund
Elias Bender Rønnenfelt
Nis Bysted
KOMPOSITIONER

Medvirkende

Cast
 • Mette Klakstein
  Mette Klakstein
  Julie
 • Viktor Pascoe Medom
  Viktor Pascoe Medom
  Romeo
 • Anders Baggesen
  Anders Baggesen
  Fader Lorenzo
 • Simon Mathew
  Simon Mathew
  Mercutio
 • Marie Marschner
  Marie Marschner
  Amme
 • Kjartan Hansen
  Kjartan Hansen
  Tybalt
 • Emil Prenter
  Emil Prenter
  Benvolio
 • Mette Døssing
  Mette Døssing
  Fru Capulet
 • Christian Hetland
  Christian Hetland
  Hr. Montague
 • Nanna Bøttcher
  Nanna Bøttcher
  Fyrsten af Verona
 • Emil Busk Jensen (studerende v. DDSKS)
  Emil Busk Jensen (studerende v. DDSKS)
  Grev Paris
Dansere fra Holstebro Dansekompagni
Izzy Moloney, Jessica van de Koot, Jacob B. Vahlun

Viktor Pascoe Medom og Mette Klakstein
Viktor Pascoe Medom og Mette Klakstein
Som ung skuespiller er det en drøm af en rolle

Den første saftige forelskelse

Interview med skuespillerne Mette Klakstein og Viktor Pascoe Medom fra Aarhus Teaters ensemble

Af Michael Holbek (fra sæsonkataloget 21/22)

Mette Klakstein og Viktor Pascoe Medom trådte begge ind i Aarhus Teaters ensemble i sidste sæson, hvor de medvirkede i Den vægelsindede, Et Juleeventyr og Charlie & Chokoladefabrikken. Nu har de to for første gang de absolutte hovedroller på Store Scene, når de står overfor hinanden i Shakespeares Romeo & Julie, den ultimative og måske mest ikoniske kærlighedshistorie i verdenslitteraturen. ”Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at Romeo ikke er en drømmerolle for en ung mand i 20’erne. Det er en utrolig spændende figur, legendarisk, og jeg går til den med stor ærefrygt,” siger Viktor Pascoe Medom. Også Mette Klakstein ser frem til at give Julie kød og blod. ”Som ung skuespiller er det en drøm af en rolle, en af de helt store og spændende karakterer, som jeg ser frem til at arbejde intenst med. Hun er jo megasej, modig, viljestærk og handlekraftig, når hun bryder med hele sin familie for at udleve sin kærlighed til Romeo. Jeg glæder mig vildt,” siger hun.


Fantastisk følelsesmæssig rejse
For Viktor Pascoe Medom betyder det noget særligt, at hans første hovedrolle bliver Romeo. ”Det er en ensembleforestilling, men en hovedrolle skal jo løfte sig. Jeg har virkelig lyst til at gå i dybden med Romeo. At give rollen alt, hvad den kræver af opmærksomhed, og forsøge at gøre alt det, Romeo gennemlever, til mit,” siger han. Oprindeligt var det Ringenes Herre, der gjorde det klart for ham, at han ville være skuespiller, men Shakespeare har ifølge Viktor Pascoe Medom det samme skær af ‘larger than life’. ”Shakespeare er så storslået episk. Hans skuespil dækker alle epoker i et menneskes liv, og hans tekster er for vilde. Når du først hopper på tekstens naturlige flow, glemmer du, at du spiller skuespil, og bliver i stedet taget med på en  fantastisk følelsesmæssig rejse,” forklarer han

En kærlighed, der kan mærkes
Mette Klakstein fremhæver også skønheden i Shakespeares sprog, og hun kalder Romeo & Julie en tidløs kærlighedshistorie. ”Samtidig er det en coming of age-fortælling, og historier om unge menneskers liv er jo virkelig populære. Også for voksne, hvad vi for eksempel så med tv-serien Skam. Der er noget stærkt fascinerende ved den første forelskelse, den er så saftig, så fuld af vitalitet og kompromisløshed. Den sult, man har, når man er ung, inden man bliver voksen og god til at risikovurdere alting, kan jeg godt genkalde mig. Det er virkelig kraftfuldt, når alting er or første gang, både stor forelskelse og stor sorg,” siger Mette Klakstein. Hun mener også, at Romeo & Julie har alt det, vi har savnet under corona: ”Vi har i lang tid været potentielle farer for hinanden, og vi har været afskåret fra nærvær og berøring. Jeg glæder mig til at få alle i teatret til at mærke den sitren mellem to unge forelskede. Mærke, når det slår afgørende ned i Julie: At alt står stille, og nu ændrer mit liv sig for altid, fordi jeg har mødt den kærlighed, jeg vil følge til verdens ende. Det øjeblik skal publikum kunne mærke, som om det er rigtigt, selv om det er skuespil,” siger hun.

Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 22. feb.

Tid Kl. 18.45-19.00

Sted Kampmann Salen

Trappe på Aarhus Teater

Flere forestillinger om kærlighed og passion: 
The Danish Girl

The Danish Girl

ScalaFRA 24. mar.
Cabaret
Store SceneFRA 5. maj
Omstigning til paradis
ScalaFRA 6. maj
Opgang2
StiklingenFRA 10. mar.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade