Pressemeddelelser fra sæson 17/18

PM 25/4/17

PRESSEMEDDELELSE / 25. april 2017

WEST SIDE STORY - Aarhus og Aalborg Teater laver kæmpe opsætning af den ikoniske musical

De to jyske landsdelsscener i Aarhus og Aalborg forener kræfterne og præsenterer en af de største musicalopsætninger i de to teatres historie.

Musicalklassikeren West Side Story får premiere på Aarhus Teater 23. marts og på Aalborg Teater 29. august 2018.

Læs hele pressemeddelelsen

PM 27/4-17

PRESSEMEDDELELSE / 27. april 2017

AARHUS TEATER OPFORDRER: SÆT STRØM TIL DIN MUSIKALSKE ARV

I samarbejde med Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund sætter Aarhus Teater lyd til den danske sangskat og inviterer det elektroniske musikmiljø til at lege med. 
Opgaven lyder: Gentænk "Dejlig er jorden" anno 2017.
Vinderen findes til en koncert på Cafe Hack 8. august og vinderen spiller som optakt til premieren på forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ d. 24. august.

Aarhus Teater inviterer det elektroniske musikmiljø til at rive og flå i de højt beskattede, men også let støvede sange og salmer, der har runget i danske forsamlingshuse og kirker gennem århundreder. I forbindelse med teatrets nye musikforestilling LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ opfordres musikere og kunstnere i hele landet til at byde ind med deres unikke remix af salmen ”Dejlig er jorden”.

Sangskatten skal indlemmes i det 21. århundrede, og derfor lancerer Aarhus Teater i samarbejde med Knowtheirname en konkurrence, hvor elektroniske musikere og danske lydkunstnere opfordres til at give deres eget bud på, hvordan sangen ”Dejlig er jorden” kan lyde i anno 2017.

Lyden af teatret
De elektroniske musikere opfordres til at gentænke de ’musikalske skuldre vi står på’ med fokus de melodier, som har lydt gennem generationer. For at tilføje følelsen af teater vil kunstnerne på SoundCloud kunne finde lydsamples optaget på Aarhus Teaters Store Scene til fri afbenyttelse.

”Dejlig er jorden” er blot en af de sange og salmer, som vil indgå i forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ. Sangen er udvalgt af kunstnerne Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund, der står for at kåre de tre finalister i konkurrencen, hvor den endelige vinder findes til en koncert på Cafe Hack d. 8. august. Vinderen får æren af at spille som optakt til forestillingens premiere på Aarhus Teater torsdag d. 24. august samt en times kreativ sparring med Marie Koldkjær Højlund.

Det praktiske til konkurrencen:
Der skal laves et remix/fortolkning af den valgte sang ”Dejlig er jorden”.
Deadline er 1. juni
Remixet skal uploades via WeTransfer til mail at@ktn.dk
Lyden af Store Scene på Aarhus Teater kan valgfrit bruges i remixet – find lydene på: https://soundcloud.com/ateater

Soundcloud _ateater

 

Marie Højlund og Simon Kvamm udvælger 3 favoritter, der 8.august skal præsenteres ved en koncert på Cafe Hack. Herefter udvælges én kunstner, der får mulighed for at spille inden premieren af forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ torsdag den 24. august.

Spørgsmål vedrørende konkurrencen kan rettes til Marianne Frandsen ved Knowtheirname, mobil: 2622 2249.

Yderligere oplysninger om LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅhos pressechef Morten Daugbjerg, mobil: 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

"Teatret er fællesskabets sidste bastion"

PRESSEMEDDELELSE / 6. maj 2017

"Teatret er fællesskabets sidste bastion"

 

"Fællesskabet er under pres og derfor vil vi som teater være med til at styrke fællesskabet mellem mennesker. Vi vil være et mødested for byens borgere, hvor fællesskaber kan opstå og fremmede kan gøres til sidemænd. Og vi vil gerne, at folk oplever Aarhus Teater som mere end blot teater. Der skal være plads til debat og meningsudveksling, hvor man kan få inspiration, blive underholdt, blive klogere ... og være sammen."

 

Sådan siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen, der i dag lancerer repertoiret for sæson 2017/18 på Aarhus Teater. Et repertoire, der omfatter ikke mindre end 22 forestillinger på teatrets fire scener og ude i byrummet, på Aarhus Havn og GBar. I alt 14 egenproduktioner, heraf 8 urpremierer. Og som en nyskabelse inviterer Aarhus Teater århusianerne ind i Forsamlingshuset - teatrets nye dagligstue på Cafe Hack.

Se sæsonmagasinet 17/18 online
Hent sæsonmagasinet 17/18 som pdf

Hent pressefotos fra sæsonmagasin 17/18

FRAGT - en rundrejse i havnens hemmeligheder

PRESSEMEDDELELSE / 14. august 2017

Globaliseringen sættes til debat, når Aarhus Teaters site specific-forestilling FRAGT opføres på Aarhus Havn med blandt andet skuespillere, afrikanske dansere, et råbekor og containere på rollelisten. Publikum fragtes rundt på havnen i lastbil og båd og får et nyt blik på byen og et eksklusivt indblik i erhvervshavnen, hvor der ellers aldrig er adgang for offentligheden. FRAGT er Aarhus Teaters fjerde bidrag til Kulturhovedstad Aarhus 2017 og får urpremiere på Aarhus Havn 17. august. Læs mere

Hent pressefotos (fra 14. august) - fotograf Anna Marin Schramm

Simon Kvamm remixer den danske sangskat til ny teaterkoncert

PRESSEMEDDELELSE / 17. AUGUST 2017

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ - SANGSKATTEN REMIXET AF SIMON KVAMM

NY TEATERKONCERT FORVANDLER SALMER TIL HITS

Den danske sangskat er blevet fejret gennem århundreder, men i dag bruger vi den mest ved højtider. Nu pudser Aarhus Teater i samarbejde med Aarhus Festuge ruden ind til de salmer, viser og højskolesange, der i Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlunds moderne fortolkning skinner klarere end nogensinde på Store Scene fra 24. august til 30. september. Forestillingen udgør desuden det kunstneriske indslag af H.M. Dronning Margrethes officielle åbning af Aarhus Festuge 25. august.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

#Amlet

PRESSEMEDDELELSE / 28. august 2017

#AMLET GÅR IGEN

#Amlet [hashtag-Amlet] er en destillation af Shakespeares tragedie og Saxo Grammaticus’ sagnhistorie. Det er Hamlet og Ofelias psykologi anno 2017. Et helt nyt koncept for Aarhus Teaters Studio Scene skydes i gang med Caspar Erics dramatikerdebut, hvor han omsmelter Hamlet som mytisk figur fra 1. til 30. september.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

DEN GODE VILJE

PRESSEMEDDELELSE / 11. september 2017

DANMARKSPREMIERE PÅ BERGMANS ÆTSENDE KÆRLIGHEDSDRAMA

Mesteren af skandinavisk drama, Ingmar Bergman, ville i sæsonen 2017/2018 være fyldt 100. Det fejrer Aarhus Teater med en opsætning af Bergmans måske mest komplekse karakterer: hans egne forældre. Den Gode Vilje er fortællingen om deres turbulente forhold.

Den erfarne kunstneriske duo Emmet Feigenberg og Steffen Aarfing står for henholdsvis iscenesættelse og scenografi, mens Mathias Flint og Anne Plauborg begge spiller hovedroller for første gang. Når Scala Scene fra 16. september til 21. oktober blænder op for dramaet er der Danmarkspremiere på Bergmans verdensberømte romanbiografi.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Natascha Ryvald)

Momentet

Pressemeddelelse / 1. november 2017

Poeten og stodderen L.O.C er lyden af 00´ernes ’Deroute Deluxe’

I MOMENTET lægger fire af Aarhus Teaters skuespillere kød, krop og stemme til L.O.C.’s kraftfulde og skrøbelige arketyper i en musikalsk og kunstnerisk genfortolkning af rapteksterne fra d. 8. november til 2. december på Studio.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Petra Kleis)

Techno på GBAR

Pressemeddelelse / 3. januar 2018

TECHNO - PRISVINDENDE DEBUTROMAN OMDANNES TIL TEATER

Niels Henning Falk Jensbys prisbelønnede, rå og pulserende roman - TECHNO - om ukontrollerbar kærlighed mellem to mænd vækkes til live på homobarens gyngende dansegulv. TECHNO opsættes på natklubberne GBAR i Aarhus (urpremiere 10. januar) og Never Mind i København. Forestillingen er en samproduktion med Republique (titel i København er Frådseri).

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

Hospitalet

Pressemeddelelse / 29. januar 2018

Christian Lollike snitter i hospitalsvæsenet

I Christian Lollikes nye stykke Hospitalet er alt ved at bukke under. Kravene om effektivisering, dokumentation og optimering har nået grænsen. Noget skal gøres! Men er selvtægt svaret? Hospitalet er en doku-satire iscenesat af nordmanden Runar Hodne, der også stod bag Aarhus Teaters Familien der kunne tale om alt – skrevet af Christian Lollike. Hospitalet får urpremiere på Aarhus Teater Scala 2. februar og Københavnerpremiere på Sort/Hvid d. 16. marts.    

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

TEATERLIV

Pressemeddelelse / 8. februar 2018

Teaterliv - Kvinder og kunst på Aarhus Teater gennem 117 år

Nyt udstillingssamarbejde mellem Kvindemuseet og Aarhus Teater. Pressemøde 22. februar / fernisering 25. februar

Mere end tusind kvinder har optrådt på Aarhus Teaters scener gennem de sidste 117 år. Og næsten lige så mange har arbejdet og trukket i trådene bag kulisserne. Usædvanligt mange kvinder har præget teaterarbejdet, og teaterhistorien er også et kulturhistorisk blik på, hvordan kvinders frihedsgrader er vokset og blikket på kvinden har udviklet sig, samt hvordan forholdet mellem kønnene er blevet mere og mere nuanceret - og jævnbyrdigt.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

My heartache brings all the boys to the yard

Pressemeddelelse / 7. februar 2018

Den lunefulde lykke
- ny dansk dramatik går med selvironi i kødet på Millennium generationen

Nanna Cecilie Bang gennemlyser sin generations kollektive ensomhed og angst. Følelser, der gemmer sig bag tusindvis af skærme, swipes og privilegier. My Heartache brings all the Boys to the Yard er Nanna Cecilie Bangs første stykke til Aarhus Teater og instrueres af Von Baden-medstifter Morten Lundgaard. Forestillingen har urpremiere på Studio 16. februar 2018.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Anna Marin Schramm)

West Side Story

Pressemeddelelse / 21. marts 2018

IKONISK MUSICAL RAMMER EN TONE I TIDEN
West Side Story hitter i 2018. Flere steder i Danmark / Sverige satser teatre på den ikoniske musical, og i USA arbejder Steven Spielberg på en remake. På Aarhus Teater er det knap 40 år siden, musicalen sidst blev opført, men nu præsenterer teatret i samarbejde med Aalborg Teater West Side Story i en nyoversat, nyfortolket og energisk opsætning. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Rune David Grue, mens Mathias Flint og Isabel Schwartzbach optræder i deres karrieres hidtil største hovedroller. Forestillingen spiller i Aarhus fra 23. marts til 16. maj og efterfølgende i Aalborg fra 29. august til 13. oktober.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

OMG

Pressemeddelelse / april 2018

OMG - KÆRLIGHED OG ANDRE KATASTROFER
– mågeskrig og mågekys i ny forestilling med Aarhus som kulisse

I Reumertvinder Pia Marcussens nye voksen- og ungdomsforestilling rykker vi tæt på. Det nære er i fokus, i en verden, hvor alting blæses op, og alverdens ulykker og katastrofer fylder. Opgang2 Turnéteaters OMG – kærlighed og andre katastrofer får urpremiere på Aarhus Teater Stiklingen 3. april - 14. april. Forestillingen markerer samtidig, at de to Aarhus-teatre fortsætter deres vellykkede

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Ditte Chemnitz)

 

 

Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

Pressemeddelelse / 27. marts 2018

Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

CHRISTIAN TAFDRUP, der senest stod bag den omdiskuterede film En frygtelig kvinde, springer nu ud som teaterinstruktør på Aarhus Teater. Det gør han i den sorte komedie Biedermann og Brandstifterne, der er lige så brændende aktuel som dengang Max Frisch brød igennem med stykket i 1958. I titelrollen spiller NICOLAJ KOPERNIKUS, der er aktuel i rollen som den skruppelløse advokat Svend Erik Wisén i TV3-serien Advokaten.

Biedermann og Brandstifterne handler om Biedermann - den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket. Han inviterer to fremmede til at bo i sit hus, og snart har han benzintromler, twist, lunter og onde intentioner på sit loft. Han ved, at gæsterne vil brænde hele hytten af, men slår det hen som en spøg. Biedermann tror jo på det gode.
Men hvad sker der, når de spørger, om han har tændstikker? ”Hvis de var rigtige brandstiftere, tror du så, de manglede tændstikker?” siger han til sin bekymrede hustru.

Biedermann og Brandstifterne får premiere på Aarhus Teater 18. maj og spiller til 16. juni.

Hent pressefoto af Nicolaj Kopernikus (foto Isak Hoffmeyer)