Robert Wilson til Aarhus i 2017

PRESSEMEDDELELSE / 24. JUNI 2016

EDDA & AARHUS TEATER I AARHUS 2017

AARHUS TEATERS STORE INTERNATIOALE BIDRAG TIL KULTURHOVEDSTAD

Det er lykkedes Aarhus Teater at få den verdenskendte amerikanske instruktør Robert Wilson til byen i Kulturhovedstad 2017. Han har arbejdet med så prominente kunstnere som Lady Gaga, Tom Waits og Lou Reed. Nu kommer Wilson til Aarhus og sætter sin karakteristiske signatur på en helt ny visuel og musikalsk forestilling – EDDA – baseret på den nordiske mytologi. EDDA er en samproduktion med Det Norske Teatret i Oslo og muliggøres med støtte fra Aarhus 2017. EDDA får Danmarkspremiere på Aarhus Teaters store scene 14. oktober 2017 og er det ene af Aarhus Teaters fem forskellige bidrag til Aarhus 2017.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos

Teaterkoncert American Spirit

PRESSEMEDDELELSE / 19. april 2016

Inspireret af den amerikanske sanger og legende Johnny Cash skaber Aarhus Teater og Aveny-T en helt ny teaterkoncert med numre fra det kolossale sangkatalog, som Cash indspillede gennem sit liv. Teaterkoncerten. AMERICAN SPIRIT får verdenspremiere d. 25. august 2016 på Aarhus Teater.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

Fornuft og Følelse

PRESSEMEDDELELSE / 18. april 2016

Først kom Jane Austens roman i 1811, så kom den Oscarvindende filmversion i 1995 og nu kommer teaterversionen med Cecilie Stenspil og Sofia Nolsøe i de to søskendehovedroller. Fornuft og følelse bliver i Peter Langdals klassikertro iscenesættelse en af de største opsætninger på Scala-scenen. Der er premiere 21. april 2016.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (foto Rumle Skafte)

Malmros' Lars Ole, 5.C i teater mashup

PRESSEMEDDELELSE / 8. april 2016

 

Nutidens 12-årige i et teatermøde med universet i Nils Malmros’ debutfilm fra 1973. Det er 43 år siden, at filmen Lars Ole, 5.C om venskab, intriger, kærlighed, jalousi og ondskab i en 5. klasse på en kommuneskole, havde premiere i biograferne. Nu nyfortolker Aarhus Teater Borgerscenen Malmros’ Bodilvindende klassiker med 10 børn og to lærere på scenen. I forestillingen blandes scener fra originalfilmen med nye Malmros-optagelser anno 2016. Lars Ole, 5.C, der er den femte i rækken af borgersceneforestillinger på Aarhus Teater, får premiere på Stiklingen 20. april.

Se hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra forestillingen (fotograf Anna Marin)

Ny musical: Dig og mig for altid

PRESSEMEDDELELSE / 17. MARTS 2016

 

DE STØRSTE HITS FRA 00’ERNE OG TIL I DAG

DIG OG MIG FOR ALTID. Ikke siden 80’erne har dansk pop haft så meget medvind og optur som i 00´erne. Nu kan mere end 30 af de største danske ørehængere ”fra dengang” opleves live fra scenen i helt nye fortolkninger, når holdet bag musical-succesen ”Elsk mig i Nat” er klar med DIG OG MIG FOR ALTID -  en musical om kærlighed og drømme. Med bl.a. Pernille Højmark, Lars Bom og Line Krogholm. Forestillingen får premiere på Aarhus Teater 1. april.

Se hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra forestillingen (fotograf Martin Mydtskov Rønne)

Et spørgsmål om tro - en interreligiøs byvandring i Aarhus

PRESSEMEDDELELSE / 6. MARTS 2016

 

Kom til kaffe hos det muslimske trossamfund, tal med et menneske, der er blevet frelst af Gud eller oplev middelalderkirkens hellige ritualer og buddhistisk meditation på egen krop.

Er tro noget, der kommer indefra, eller noget man viser udadtil? Har den religiøse handling betydning for den religiøse oplevelse? I ”Et spørgsmål om tro” er der mulighed for at høre mange forskelige bud på disse spørgsmål.

Aarhus Teaters “Et spørgsmål om tro” en spirituel skattejagt, der giver publikum en enestående mulighed for at møde byens religiøse og spirituelle samfund på en sanselig og intim måde.
Vi har skabt rammen, men det er op til dig selv at skabe indholdet i UDFLUGTENS dialogbaserede vandring igennem Aarhus’ spirituelle landskab. Vandringer finder sted 12. marts med start fra Aarhus Teater og er skabt af den tyske byrumskunstner Diana Wesser.

Se hele pressemeddelelsen
Hent grafik til Et spørgsmål om tro (grafik Christian Salling)

Ny dansk dramatik sælger billetter

PRESSEMEDDELELSE / 2. MARTS 2016

Ny dansk dramatik er ofte henvist til de mindre scener, men på Aarhus Teater går Teaterdirektør Trine Holm Thomsen mod strømmen og flytter den nyskrevne dramatik op på den største scene. med stor succes. Forklaringen hedder FAMILIEN DER KUNNE TALE OM ALT. 

Bedst sælgende 'taleteaterforestilling' i 5 år

Det kræver en vis risikovillighed at opføre nye dramatiske værker på de store scener, da indtjeningsgrundlaget er mere usikkert end med de traditionelle sællerter. Men med Christian Lollikes nyeste stykke FAMILIEN DER KUNNE TALE OM ALT, der havde urpremiere på Aarhus Teaters Store Scene 19. februar, ser det ud til, at den nyskrevne dramatik også kan have en bred appel. Blot to uger inde i spilleperioden er budgettet i både antal solgte billetter og kroner og ører mere end nået, og teatret forventer et samlet salg på op til 10.000 billetter, når tæppet går for sidste gang. Dermed udmærker FAMILIEN DER KUNNE TALE OM ALT som den bedst sælgende 'taleteaterforestilling' i fem år foran kendte klassikere som Hamlet, Frankenstein  og Den Gerrige.

Trine Holm Thomsen siger:
- Vi har generelt et stærkt fokus på ny dansk dramatik. Vi har viet Studio-scenen til primært nye danske dramatikere, vi har indgået en aftale med Danske Dramatikere, hvor vi over en 4-årig periode bestiller 12 nye stykker skrevet af helt nye dramatikertalenter, vi har en enestående husdramatikerordning og så har vi et godt og tæt samarbejde med landets eneste dramatikeruddannelse, der er beliggende i Aarhus. Herudover vil jeg også lade mere erfarne dramatikere skrive til vores største scener. Det er Christian Lollikes FAMILIEN DER KUNNE TALE OM ALT et godt eksempel på, og jeg er både glad for og stolt over, at både publikum og anmeldere har taget vores satsning til sig. 

Se hele pressemeddelelsen

Nis Bank-Mikkelsen fejrer sit 50-års skuespillerjubilæum

PRESSEMEDDELELSE / 17. februar 2016

NIS BANK-MIKKELSEN FEJRER SIT 50 ÅRS SKUESPILLERJUBILÆUM PÅ AARHUS TEATER MANDAG 29. FEBRUAR 2016.

 

En af dansk teater og films store skikkelser - 71-årige Nis Bank-Mikkelsen - kan mandag d. 29. februar fejre sit 50 års jubilæum som skuespiller på Aarhus Teater, hvor hele karrieren begyndte. Jubilæet fejres på Store Scene mandag d. 29. februar i forbindelse med Lollike-forestillingen Familien der kunne tale om alt (urpremiere 19. februar), hvor Nis Bank-Mikkelsen spiller rollen som dement bedstefar.

Læs historiker Marianne Phillipsens portræt af Nis Bank-Mikkelsen

Alle har noget af flygte fra

PRESSEMEDDELELSE / 17. februar 2016

HØJAKTUELT: Allerede i sin sidste forestilling AR havde den Reumert-vindende instruktør Pia Marcussen en vandrende flygtning på en dansk motorvej i sit stykke - få måneder før det blev virkelighed. Med sit nyeste stykke - SUNNY SIDE - rammer hun ned i et af de helt store debatemner i Danmark lige nu: Skal vi hjælpe flygtninge, når der er danskere, der har det hårdt?

SUNNY SIDE er led i Opgang2 Turneteater og Aarhus Teaters succesfulde samarbejde. Forestillingen får urpremiere på Aarhus Teater Stiklingen 23. februar.

Læs hele pressemeddelelsen

Lollike, Familien og Demenssamfundet

PRESSEMEDDELELSE / 14. februar 2016

Hvad har kunstige bryster, CO2 kvoter og farseret and med hinanden at gøre? Umiddelbart ikke så meget, og så alligevel, for i Christian Lollikes nye groteske farce møder vi en familie, der kan tale om alt. ALT - og de gør det! Familien der kunne tale om alt er et grotesk familieportræt og en spejling af det, Lollike selv kalder ‘det demente samfund’.
Forestillingen får urpremiere på Aarhus Teaters Store Scene 19. februar i norske Runar Hodnes fysiske og gakkede iscenesættelse.

Læs hele pressemeddelelsen

Hvornår giver det mening at gå i krig?

PRESSEMEDDELELSE / 14. februar 2016

Den prisvindende digter Peter-Clement Woetmann debuterer nu som dramatiker med stykket Til mine brødre, der får urpremiere 20. februar på Aarhus Teater Studio i
Annika Silkebergs iscenesættelse. Forestillingen er Aarhus Teaters nye husdramatikers bud på at forstå krigen og dens anatomi, uden moralske fordomme.

Læs hele pressemeddelelsen

Aarhus Teater udvider skuespilensemblet

PRESSEMEDDELELSE / 12. februar 2016

Publikum på Aarhus Teater vil i næste sæson kunne opleve flere ensembleskuespillere på scenen. Teaterdirektør Trine Holm Thomsen har valgt at udvide ensemblet til 15 skuespillere fra sæson 2016/17. 

Vi siger farvel til to nuværende skuespillere og byder 4 nye navne velkommen.

Læs hele pressemeddelelsen

AARHUS TEATER OG SORT/HVID INDGÅR SAMARBEJDE

PRESSEMEDDELELSE / 9. januar 2016

EN NY ALLIANCE I DANSK TEATER SER DAGENS LYS, NÅR LANDSDELSSCENEN I AARHUS MED TEATERDIREKTØR TRINE HOLM THOMSEN I SPIDSEN OG DET KØBENHAVNSKE TEATER SORT/HVID OG TEATERCHEF CHRISTIAN LOLLIKE INDLEDER ET NYT KUNSTNERISK SAMARBEJDE. SAMARBEJDET VIL STRÆKKE SIG OVER 3 ÅR OG BEGYNDER I SÆSON 2016/17.

Læs hele pressemeddelelsen 
Hent pressefoto af Trine Holm Thomsen og Christian Lollike (fotograf Gregers Thyho)

2017: AARHUS TEATER GENTÆNKER HOLBERG

PRESSEMEDDELELSE / 21. januar 2016

AARHUS TEATER OFFENTLIGGØR SIT FØRSTE BIDRAG TIL KULTURBYÅRET 2017: ERASMUS MONTANUS LÆGGES I HÆNDERNE PÅ CHRISTIAN LOLLIKE, DER GIVE HOLBERGS NATIONALKLASSIKER FRA 1700 ET KRAFTIGT VRID ANNO 2017. ERASMUS MONTANUS VAR SAMTIDIG ÅBNINGSFORESTILLING VED AARHUS TEATERS INDVIELSE I ÅR 1900.

Læs hele pressemeddelelsen 

Hent pressefotos:
- Erasmus Montanus grafik
- Forestillingsbillede fra Erasmus Montanus fra år 1900
- Portræt Christian Lollike (foto Martin Bubandt)
- Portræt Lollike - Holberg face à face

 

SALAMIMETODEN - EN SKIVE AD GANGEN

PRESSEMEDDELELSE / 23. november 2015

Salamimetoden er en politisk metode, hvor man i stedet for at gennemtrumfe en stor og upo-pulær reform, tager det skridt for skridt - eller skive for skive. Så laver man nogle små ændringer på vejen og til sidst når man frem til det samme slutresultat. Dramatikeren Julie Petrine Glargaard har skrevet et nyt stykke, der henter inspiration fra en konkret sag i Aarhus,  som i 2013-2015 trak overskrifter i de lokale medier. Nu opsættes stykket på Aarhus Teater med fem mandlige skuespillere på scenen. Salamimetoden får urpremiere på Scala 27. november.

Læs hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos fra Salamimetoden (fotograf Rumle Skafte)

SNEDRONNINGEN TOTALT UDSOLGT

PRESSEMEDDELELSE / 19. november 2015

SNEDRONNINGEN TOTALT UDSOLGT

Aarhus Teater kan nu tænde de røde lygter til årets familieforestilling, som havde premiere på Store Scene 13. november. Nu blot 6 dage senere kan teatret melde om totalt udsolgt i hele spilleperioden. Sidste spilledag er 20. december.

Direktør Henning Kærsgaard fortæller:

"Vi har solgt alle de 24.500 billetter, vi havde til rådighed. Det svarer til en belægning på hele 98%, hvilket er et flot og sjældent resultat så tidligt i spilleperioden. Samtidig kan vi konstatere et lille overskud på trods af, at vi i denne sæson har introduceret vores 'billigere-end-biffen-billetter til kun 50 kr. Hele 41% af vores publikum til Snedronningen har benyttet sig af denne rabat; et tiltag, som naturligvis betyder lavere billetindtægter, men som gør det muligt for mange børnefamilier og skoler at besøge vores hus."

Læs pressemeddelelsen fra 9. november om forsalg til Snedronningen (pdf)
Hent pressefotos fra Snedronningen (fotograf Rasmus Baaner)

REKORDFORSALG PÅ SNEDRONNINGEN

PRESSEMEDDELELSE / 9. november 2015

NY TEATERDIREKTØR GODT FRA START MED REKORDFORSALG

MED EN NÆSTEN UDSOLGT SNEDRONNINGEN-FAMILIEFORESTILLING FEM DAGE INDEN PREMIEREN 13. NOVEMBER ER AARHUS TEATERS NYE DIREKTØR TRINE HOLM THOMSEN KOMMET SÆRDELES GODT FRA START. FORSALGET ER DET BEDSTE SIDEN 1999 MED GODT 23.000 SOLGTE BILLETTER.

Læs hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos fra Snedronningen (fotograf Rasmus Baaner)

PÅ REJSE I MIN KROP

PRESSEMEDDELELSE / 5. november 2015

EN KROPSPARADE

På rejse i min krop er en fejring af kroppen, en kropsparade, en fest og et sørgetog med 10 østjyske kroppe. På rejse i min krop er den fjerde borgersceneforestilling på Aarhus Teater - der er urpremiere lørdag 14. november.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (fotograf Anna Marin Schramm)

SNEDRONNINGEN

PRESSEMEDDELELSE / 4. november 2015

H.C. ANDERSEN VENDER TILBAGE TIL AARHUS TEATER

H.C. Andersen besøgte i levende live Aarhus Teater i Kannikegade i 1853. Nu vender ”han” tilbage med det eventyret om Kaj, Gerda og den onde
snedronning, når årets familieforestilling løber over scenen fra 13. november. Snedronningen markerer samtidig den nyudnævnte teaterdirektør Trine Holm Thomsens første egenopsætning i spidsen for Aarhus Teater.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (fotograf Rasmus Baaner)

LEV I FRED MED DERES NERVER

PRESSEMEDDELELSE / 29. oktober 2015

SKUESPILLERUDDANNELSENS AFGANGSHOLD 2016

Otte elever fra Skuespilleruddannelsen kan snart skrive ’skuespiller’ på visitkortet. Men forinden skal de vise deres færdigheder i præsentationsforestillingen LEV I FRED MED DERES NERVER. Forestillingen er forfatter Christina Wendelbos finurlige debutstykke om det postmoderne menneskes identitetsproblemer. Lev i fred med deres nerver får urpremiere på Aarhus Teater 7. november.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (fotograf rumle Skafte)

LUKKETID - nyt samarbejde mellem Aarhus Teater og ARoS

PRESSEMEDDELELSE / 21. oktober 2015

LUKKETID

Lyden af de tomme sale, ekkoer af personalets tanker og et klassisk korværk: Kunstmuseet ARoS danner rammen om en eksklusiv sanseoplevelse skabt af UD-->FLUGTEN ved Aarhus Teater. Hermed ser et nyt samarbejde mellem to af de største kulturinstitutioner i Aarhus dagens lys, når det tværæstetiske værk Lukketid får urpremiere 26. oktober kl. 18 på ARoS … efter at Monetudstillingens besøgende er taget hjem og støjen forstummet.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressegrafik til Lukketid

AARHUS TEATER OFFENTLIGGØR ÅRSREGNSKAB 2014/15

PRESSEMEDDELELSE / 20. oktober 2015

ØGET AKTIVITETSNIVEAU, ET GODT TAG I PUBLIKUM OG SORTE TAL PÅ BUNDLINJEN

Aarhus Teater kommer ud af sæson 2014/15 med et årsregnskab, der kan fremvise over 100.000 besøgende, et øget aktivitetsniveau, sorte tal på bundlinjen kombineret med et repertoire, der afspejler den kunstneriske mangfoldighed, som den østjyske landsdelsscene er sat i verden for at levere. Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2014/15, som netop er blevet godkendt på dagens bestyrelsesmøde. Teatrets direktion og bestyrelse vurderer resultatet som tilfredsstillende.

Læs hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent årsregnskabet 2014/15
Hent pressefotos fra sæson 2014/15

TEATERTAPAS - 6 NYE DRAMATIKERSTEMMER

PRESSEMEDDELELSE / 15. september 2015

6 nye teaterstemmer // 18. september  er en skillevej for de 6 elever fra Dramatikeruddannelsen. Her får de nemlig for første gang opført deres egne stykker på et professionelt teater. Opgaven har været bundet: Skriv et stykke med udgangspunkt i ordet ”impact” - på dansk ”aftryk”. Det er der kommet seks vidt forskellige enaktere ud af, der har fået fællestitlen AFTRYK.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (foto Rumle Skafte)

STRINDBERG I GLASBUR

PRESSEMEDDELELSE / 31. August 2015

Det er næsten 90 år siden,  Aarhus Teater sidst producerede Frøken Julie og nu vender Strindbergs berømte klassiker tilbage i en moderne opsætning. Skuespillerne Sara Hjort, Jesper Dupont og Mette Døssing spiller tre desperate mennesker, der kæmper med replikker som våben i et klaustrofobisk rum omkranset af glas. Publikum kan opleve dramaet på nærmeste hold på Scala fra 4. september.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos (foto Rumle Skafte)

Teaterkoncert Imagine

PRESSEMEDDELELSE / 21. august 2015

VERDENS FØRSTE LENNON-TEATERKONCERT

John Lennons legendariske sange bliver nu for første gang omsat til teaterscenen, når Aarhus Teater og Aveny-T fra 28. august har verdenspremiere på Teaterkoncert Imagine. Dicte og Jimmy Jørgensen står i spidsen for et fantastisk hold af skuespillere, sangere og musikere, der inviterer publikum ind i Lennons fantastiske drømmeunivers. Københavnerne kan efterfølgende opleve Teaterkoncert Imagine på Aveny-T fra 9. oktober.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos (fotograf Isak Hoffmeyer)

Verdenspremiere på teaterkoncert

PRESSEMEDDELELSE / 14. APRIL 2015

VERDENSPREMIERE

Aveny-T og Aarhus Teater står bag verdens første John Lennon-teaterkoncert

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

Trine Holm Thomsen udnævnt som ny teaterdirektør

PRESSEMEDDELELSE / 29. JUNI 2015

TRINE HOLM THOMSEN NY TEATERDIREKTØR PÅ AARHUS TEATER

Det bliver en erfaren kvinde, der de næste fire år skal stå i spidsen for Danmarks største landsdelsscene. Bestyrelsen har netop ansat 43-årige Trine Holm Thomsen som teaterdirektør for Aarhus Teater, med tiltrædelse 1. juli 2015.   

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos (fotograf Rasmus Baaner)

UDFLUGTEN - Aarhus Teater rykker ud af huset

PRESSEMEDDELELSE / 10. JUNI 2015

AARHUS TEATER RYKKER UD AF HUSET OG INVITERER TIL AT OPLEVE BY OG LAND MED NYE ØJNE.

UDFLUGTEN er en charmerende bastard, en ny scene i krydsfeltet mellem teater, billedkunst, koreografi, musik og film. UDFLUGTENs forestillinger vil aldrig foregå i Aarhus Teaters bygning men altid på særlige steder udenfor teatrets matrikel.

UDFLUGTEN gennemføres takket været et generøst bidrag på knap 1,6 mill. fra Bikubenfonden, som visionært støtter kunst og kultur og sociale formål ved at støtte og udvikle udvalgte projekter af høj kvalitet.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos (fotograf Mikkel Cantzler Christensen)