Danmarks eneste online teaterarkiv

Pressemeddelelse / 7. februar 2019

Aarhus Teater inviterer borgerne ind i Danmarks eneste digitale teaterarkiv

LIV I KULTURARVEN: Aarhus Teater er i fuld gang med at digitalisere sine 350 hyldemeter arkivalier fra teatrets fødsel i år 1900 til i dag. Nu inviterer vi alle teaterinteresserede borgere og fagfolk ind i vores nye digitale teaterarkiv. Det rummer over 119 års kulturhistorie, og dermed ser Danmarks første og eneste digitale teaterarkiv dagens lys. Besøg onlinearkivet

Læs pressemeddelelse og hent pressefotos

Parasitterne

Pressemeddelelse / 30. januar 2019

PARASITTERNE - manipulationens tidsalder

Soyas Parasitterne på Aarhus Teater Scala er en højaktuel opsang til det
grådige samfund, hvor snylteren lurer overalt. Kim Veisgaard fejrer sit
40-års jubilæum i rollen som Gruesen, mens Bodil Jørgensen gæster
Aarhus Teater i rollen som hans underkuede kone. Krapyrlighederne udfol-
der sig i et dukkeunivers, hvor alle snyder alle, og intet er så godt, som det tager sig ud. Parasitterne kribler og krabler fra 6. februar til 13. marts.

Premiere Scala 8. februar - 13. marts

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Anna Marín Schramm)

Technofest og plyssæder

Pressemeddelelse / 10. januar 2019

UNTZ UNTZ UNTZ - technofest og plyssæder / foredrag og forestilling

Aarhus Teater Stiklingen og Studio blænder 17. januar til 16. februar op for et techno-rave, der billedbomber sanserne. UNTZ - UNTZ - UNTZ er lyden af det pulserende technobeat og synet af raveren, der slipper kontrollen i stroboskoplyset på dansegulvet. Et stærkt team med kendskab til miljøet indefra inviterer til en fascinerende blotlæggelse af techno-rave-kulturen med en besættende og neonfarvet malerisk demonstration, hvor dansen presses ud i de yderste kroge af det fysisk mulige. Forestillingen skabes af dansekompagniet Fors Works.

Urpremiere AARHUS TEATER STUDIO SCENE
17. JANUAR 2019 TIL 16. FEBRUAR 2019

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Christian Bang)

Danmarks eneste online teaterarkiv

Pressemeddelelse / 9. januar 2019

Kongens fald - Aarhus-premiere

Teaterversionen af Johs. V. Jensens episke mesterværk Kongens Fald  er en samproduktion med Det Kgl. Teater og har skuespillere med fra begge teatres ensembler. Forestillingen spillede for fulde huse i Skuespilhuset i København i november - december 2018.9. januar 2019 I morgen 10. januar er det så århusianernes tur til at opleve den spanske stjerneinstruktør Carlus Padrissas visuelle og magiske iscenesættelse på Aarhus Teaters Store Scene.

Læs mere
Hent pressefotos

 

Danske teaterjournalister hædrer Aarhus Teater

Pressemeddelelse / 4. december 2018

Danske teaterjournalister hædrer Aarhus Teater

Hvert år hædrer Foreningen For Danske Teaterjournalister - typisk på Ludvig Holbergs fødselsdag 3. december - tre personer, der gjort sig særligt bemærket i det danske teaterlandskab.

I år går initiativprisen til direktør for Aarhus Teater Trine Holm Thomsem for at have udvis et usædvanligt initiativ i det danske teaterliv. Teaterkatten går til instruktør Sargun Oshana for bl.a. sit enestående arbejde med  'en opsigtsvækkende instruktør' - Aarhus Teaters eksperimentalscene STUDIO. Den sidste og største pris går k til skuespiller Tmmi Øst for sin rolle i Richard III på Husets Teater.

Læs talerne ved prisoverrækkelsen (fra Iscene.dk)

Von Trier på de skrå brædder

Pressemeddelelse / 24. oktober 2018

Dancer in the Dark - Von Trier på de skrå brædder

Når Aarhus Teater opsætter teaterversionen af Lars von Triers berømte filmværk Dancer in the Dark, bliver det en af de største forestillinger på Scala. Både i scenografisk omfang og i antal medvirkende på scenen. Sofia Nolsøe spiller hovedrollen som den næsten blinde Selma, og kunstnerduoen The Overheard har skabt et helt nyt musikalsk værk til forestillingen, som tager udgangspunkt i hverdagens lyde. Dancer in the Dark får Danmarkspremiere på Aarhus Teater 30. oktober i Anne Zacho Søgaards iscenesættelse.

Danmarkspremiere Scala 30. oktober - 8. december

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

4:48 PSYCHOSIS

Pressemeddelelse / 24. oktober 2018

I kælderen på Aarhus Teater tages publikum som gidsler i et plaget sind

Efter den britiske dramatiker Sarah Kanes performative tilgang til sin egen psykose portrætterer Aarhus Teaters Mette Døssing en hudløs kvindes hverdag som klinisk deprimeret. Teksten er ofte blevet fortolket som et selvmordsbrev, fordi den var det sidste, dramatikeren skrev, før hun tog sit eget liv. Bag 4:48 PSYCHOSIS står det faste makkerpar på Studio Sargun Oshana og David Gehrt.

Premiere Studio 3. til 30. november

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Anna Marín Schramm)

Lollikes REVOLUTION på Aarhus Teater

Pressemeddelelse / 8. august 2018

REVOLUTION HOS BARBIE OG KEN

I en nær fremtid er en katastrofe indtruffet, og vi kan ikke længere lade stå til. Tiden er inde til revolution. Men hvordan starter vi sådan en? Hvad vil vi egentlig forandre? Og hvad skal komme i stedet for? Sproget for forandring på venstrefløjen som revolutionens traditionelle revolutionære arnested er stivnet. I Christian Lollikes nye forestilling REVOLUTION forsøger han på grotesk facon at vride en reaktion ud af en idéforladt og handlingslammet samtid.

REVOLUTION, der er en samproduktion mellem S/H og Aarhus Teater, får Danmarkspremiere i Aarhus 15. august og 5. september i København.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

FRIHEDEN - Unikke historier i Tivoli Friheden efter lukketid_150818

Pressemeddelelse / 15. august 2018

AARHUS TEATER BESØGER TIVOLI FRIHEDEN EFTER LUKKETID

FRIHEDEN er en vandreforestilling fra Aarhus Teater, hvor publikum eksklusivt kan besøge Tivoli Friheden efter lukketid – når det for alvor kribler og krabler i fantasien. Forestillingen skabes af seks miniforestillinger ved seks forlystelser, og publikum føres blandt andet omkring svinggyngerne, piratskibet og frihedskarrusellen. Til hver forlystelse knytter sig en tekst under temaet frihed, skrevet af elever ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

FRIHEDEN spiller i Tivoli Friheden som en del af Aarhus Teaters Udflugten-koncept fra 23. august til 22. september.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Gisli Dúa)

Skuespiller JACOB MADSEN KVOLS fylder 40 år

Pressemeddelelse / 1. august 2018

Skuespiller JACOB MADSEN KVOLS fylder 40 år
 
Søndag den 5. august fylder en af Aarhus Teaters markante skuespillere 40 år.

Publikum kan i denne sæson bl.a. opleve ham i Lollikes nye forestilling Revolution (premiere 15. august) og i hovedrollen i musicalen Rocky Horror Picture Show (premiere 3. maj 2019).
 
Jacob Madsen Kvols blev i 2007 uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater, hvor han siden har været tilknyttet teatrets ensemble.
 
Her har han spillet hovedroller i blandt andet Brødrene Løvehjerte, den Reumertvindende forestilling Skakten, Antichrist, Frankenstein og Fakiren fra Bilbao.
 
Publikum har også kunnet opleve ham i teaterkoncerterne Beach Boys, Bob Dylan, Mozart og Imagine samt musicalerne Chess, Les Misérables og Jesus Christ Superstar og i den græske tragedie Medea.
 
Denne sæson indledte han i Reumertvindende musikforestilling Lyden af de skuldre vi står på, før han spillede løven Aslan i årets familieforestilling Narnia og derefter Bernardo i musicalklassikeren West Side Story. Foruden Skakten har Jacob Kvols Madsen tidligere medvirket i Lollike-forestillingerne Romeo og Julie og Familien der kunne tale om alt.

Hent portrætfoto af Jacob Madsen Kvols (foto Isak Hoffmeyer)
 

  

Modtag vores pressemeddelelser