Von Trier på de skrå brædder

Pressemeddelelse / 24. oktober 2018

Dancer in the Dark - Von Trier på de skrå brædder

Når Aarhus Teater opsætter teaterversionen af Lars von Triers berømte filmværk Dancer in the Dark, bliver det en af de største forestillinger på Scala. Både i scenografisk omfang og i antal medvirkende på scenen. Sofia Nolsøe spiller hovedrollen som den næsten blinde Selma, og kunstnerduoen The Overheard har skabt et helt nyt musikalsk værk til forestillingen, som tager udgangspunkt i hverdagens lyde. Dancer in the Dark får Danmarkspremiere på Aarhus Teater 30. oktober i Anne Zacho Søgaards iscenesættelse.

Danmarkspremiere Scala 30. oktober - 8. december

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

4:48 PSYCHOSIS

Pressemeddelelse / 24. oktober 2018

I kælderen på Aarhus Teater tages publikum som gidsler i et plaget sind

Efter den britiske dramatiker Sarah Kanes performative tilgang til sin egen psykose portrætterer Aarhus Teaters Mette Døssing en hudløs kvindes hverdag som klinisk deprimeret. Teksten er ofte blevet fortolket som et selvmordsbrev, fordi den var det sidste, dramatikeren skrev, før hun tog sit eget liv. Bag 4:48 PSYCHOSIS står det faste makkerpar på Studio Sargun Oshana og David Gehrt.

Premiere Studio 3. til 30. november

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Anna Marín Schramm)

Lollikes REVOLUTION på Aarhus Teater

Pressemeddelelse / 8. august 2018

REVOLUTION HOS BARBIE OG KEN

I en nær fremtid er en katastrofe indtruffet, og vi kan ikke længere lade stå til. Tiden er inde til revolution. Men hvordan starter vi sådan en? Hvad vil vi egentlig forandre? Og hvad skal komme i stedet for? Sproget for forandring på venstrefløjen som revolutionens traditionelle revolutionære arnested er stivnet. I Christian Lollikes nye forestilling REVOLUTION forsøger han på grotesk facon at vride en reaktion ud af en idéforladt og handlingslammet samtid.

REVOLUTION, der er en samproduktion mellem S/H og Aarhus Teater, får Danmarkspremiere i Aarhus 15. august og 5. september i København.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

FRIHEDEN - Unikke historier i Tivoli Friheden efter lukketid_150818

Pressemeddelelse / 15. august 2018

AARHUS TEATER BESØGER TIVOLI FRIHEDEN EFTER LUKKETID

FRIHEDEN er en vandreforestilling fra Aarhus Teater, hvor publikum eksklusivt kan besøge Tivoli Friheden efter lukketid – når det for alvor kribler og krabler i fantasien. Forestillingen skabes af seks miniforestillinger ved seks forlystelser, og publikum føres blandt andet omkring svinggyngerne, piratskibet og frihedskarrusellen. Til hver forlystelse knytter sig en tekst under temaet frihed, skrevet af elever ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

FRIHEDEN spiller i Tivoli Friheden som en del af Aarhus Teaters Udflugten-koncept fra 23. august til 22. september.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (foto Gisli Dúa)

Skuespiller JACOB MADSEN KVOLS fylder 40 år

Pressemeddelelse / 1. august 2018

Skuespiller JACOB MADSEN KVOLS fylder 40 år
 
Søndag den 5. august fylder en af Aarhus Teaters markante skuespillere 40 år.

Publikum kan i denne sæson bl.a. opleve ham i Lollikes nye forestilling Revolution (premiere 15. august) og i hovedrollen i musicalen Rocky Horror Picture Show (premiere 3. maj 2019).
 
Jacob Madsen Kvols blev i 2007 uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater, hvor han siden har været tilknyttet teatrets ensemble.
 
Her har han spillet hovedroller i blandt andet Brødrene Løvehjerte, den Reumertvindende forestilling Skakten, Antichrist, Frankenstein og Fakiren fra Bilbao.
 
Publikum har også kunnet opleve ham i teaterkoncerterne Beach Boys, Bob Dylan, Mozart og Imagine samt musicalerne Chess, Les Misérables og Jesus Christ Superstar og i den græske tragedie Medea.
 
Denne sæson indledte han i Reumertvindende musikforestilling Lyden af de skuldre vi står på, før han spillede løven Aslan i årets familieforestilling Narnia og derefter Bernardo i musicalklassikeren West Side Story. Foruden Skakten har Jacob Kvols Madsen tidligere medvirket i Lollike-forestillingerne Romeo og Julie og Familien der kunne tale om alt.

Hent portrætfoto af Jacob Madsen Kvols (foto Isak Hoffmeyer)
 

  

Modtag vores pressemeddelelser