Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

Pressemeddelelse / 27. marts 2018

Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

CHRISTIAN TAFDRUP, der senest stod bag den omdiskuterede film En frygtelig kvinde, springer nu ud som teaterinstruktør på Aarhus Teater. Det gør han i den sorte komedie Biedermann og Brandstifterne, der er lige så brændende aktuel som dengang Max Frisch brød igennem med stykket i 1958. I titelrollen spiller NICOLAJ KOPERNIKUS, der er aktuel i rollen som den skruppelløse advokat Svend Erik Wisén i TV3-serien Advokaten.

Biedermann og Brandstifterne handler om Biedermann - den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket. Han inviterer to fremmede til at bo i sit hus, og snart har han benzintromler, twist, lunter og onde intentioner på sit loft. Han ved, at gæsterne vil brænde hele hytten af, men slår det hen som en spøg. Biedermann tror jo på det gode.
Men hvad sker der, når de spørger, om han har tændstikker? ”Hvis de var rigtige brandstiftere, tror du så, de manglede tændstikker?” siger han til sin bekymrede hustru.

Biedermann og Brandstifterne får premiere på Aarhus Teater 18. maj og spiller til 16. juni.

Hent pressefoto af Nicolaj Kopernikus (foto Isak Hoffmeyer)

OMG

Pressemeddelelse / april 2018

OMG - KÆRLIGHED OG ANDRE KATASTROFER
– mågeskrig og mågekys i ny forestilling med Aarhus som kulisse

I Reumertvinder Pia Marcussens nye voksen- og ungdomsforestilling rykker vi tæt på. Det nære er i fokus, i en verden, hvor alting blæses op, og alverdens ulykker og katastrofer fylder. Opgang2 Turnéteaters OMG – kærlighed og andre katastrofer får urpremiere på Aarhus Teater Stiklingen 3. april - 14. april. Forestillingen markerer samtidig, at de to Aarhus-teatre fortsætter deres vellykkede

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Ditte Chemnitz)

 

 

West Side Story

Pressemeddelelse / 21. marts 2018

IKONISK MUSICAL RAMMER EN TONE I TIDEN
West Side Story hitter i 2018. Flere steder i Danmark / Sverige satser teatre på den ikoniske musical, og i USA arbejder Steven Spielberg på en remake. På Aarhus Teater er det knap 40 år siden, musicalen sidst blev opført, men nu præsenterer teatret i samarbejde med Aalborg Teater West Side Story i en nyoversat, nyfortolket og energisk opsætning. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Rune David Grue, mens Mathias Flint og Isabel Schwartzbach optræder i deres karrieres hidtil største hovedroller. Forestillingen spiller i Aarhus fra 23. marts til 16. maj og efterfølgende i Aalborg fra 29. august til 13. oktober.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

My heartache brings all the boys to the yard

Pressemeddelelse / 7. februar 2018

Den lunefulde lykke
- ny dansk dramatik går med selvironi i kødet på Millennium generationen

Nanna Cecilie Bang gennemlyser sin generations kollektive ensomhed og angst. Følelser, der gemmer sig bag tusindvis af skærme, swipes og privilegier. My Heartache brings all the Boys to the Yard er Nanna Cecilie Bangs første stykke til Aarhus Teater og instrueres af Von Baden-medstifter Morten Lundgaard. Forestillingen har urpremiere på Studio 16. februar 2018.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Anna Marin Schramm)

TEATERLIV

Pressemeddelelse / 8. februar 2018

Teaterliv - Kvinder og kunst på Aarhus Teater gennem 117 år

Nyt udstillingssamarbejde mellem Kvindemuseet og Aarhus Teater. Pressemøde 22. februar / fernisering 25. februar

Mere end tusind kvinder har optrådt på Aarhus Teaters scener gennem de sidste 117 år. Og næsten lige så mange har arbejdet og trukket i trådene bag kulisserne. Usædvanligt mange kvinder har præget teaterarbejdet, og teaterhistorien er også et kulturhistorisk blik på, hvordan kvinders frihedsgrader er vokset og blikket på kvinden har udviklet sig, samt hvordan forholdet mellem kønnene er blevet mere og mere nuanceret - og jævnbyrdigt.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

Hospitalet

Pressemeddelelse / 29. januar 2018

Christian Lollike snitter i hospitalsvæsenet

I Christian Lollikes nye stykke Hospitalet er alt ved at bukke under. Kravene om effektivisering, dokumentation og optimering har nået grænsen. Noget skal gøres! Men er selvtægt svaret? Hospitalet er en doku-satire iscenesat af nordmanden Runar Hodne, der også stod bag Aarhus Teaters Familien der kunne tale om alt – skrevet af Christian Lollike. Hospitalet får urpremiere på Aarhus Teater Scala 2. februar og Københavnerpremiere på Sort/Hvid d. 16. marts.    

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

Techno på GBAR

Pressemeddelelse / 3. januar 2018

TECHNO - PRISVINDENDE DEBUTROMAN OMDANNES TIL TEATER

Niels Henning Falk Jensbys prisbelønnede, rå og pulserende roman - TECHNO - om ukontrollerbar kærlighed mellem to mænd vækkes til live på homobarens gyngende dansegulv. TECHNO opsættes på natklubberne GBAR i Aarhus (urpremiere 10. januar) og Never Mind i København. Forestillingen er en samproduktion med Republique (titel i København er Frådseri).

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

Momentet

Pressemeddelelse / 1. november 2017

Poeten og stodderen L.O.C er lyden af 00´ernes ’Deroute Deluxe’

I MOMENTET lægger fire af Aarhus Teaters skuespillere kød, krop og stemme til L.O.C.’s kraftfulde og skrøbelige arketyper i en musikalsk og kunstnerisk genfortolkning af rapteksterne fra d. 8. november til 2. december på Studio.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Petra Kleis)

Aarsregnskab 16-17

Pressemeddelelse / 6. november 2017

KUNSTNERISK SUCCES OG FLERE I TEATRET - BEDSTE BILLETSALG I 13 ÅR 

2016/17 blev en kunstnerisk succesfuld sæson på Aarhus Teater med flotte Reumertpriser, blandt andet Årets Forestilling for Erasmus Montanus og Årets Særpris for Living Dead (sammen med S/H).

Samtidig kunne teatret fremvise det bedste billetsalg i 13 år med 114.000 publikummer og fortsat sorte tal på bundlinien.

Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2016/17, som netop er blevet godkendt af teatrets bestyrelse.

Læs hele pressemeddelelsen

Hent årsregnskabet 2016/17

DEN GODE VILJE

PRESSEMEDDELELSE / 11. september 2017

DANMARKSPREMIERE PÅ BERGMANS ÆTSENDE KÆRLIGHEDSDRAMA

Mesteren af skandinavisk drama, Ingmar Bergman, ville i sæsonen 2017/2018 være fyldt 100. Det fejrer Aarhus Teater med en opsætning af Bergmans måske mest komplekse karakterer: hans egne forældre. Den Gode Vilje er fortællingen om deres turbulente forhold.

Den erfarne kunstneriske duo Emmet Feigenberg og Steffen Aarfing står for henholdsvis iscenesættelse og scenografi, mens Mathias Flint og Anne Plauborg begge spiller hovedroller for første gang. Når Scala Scene fra 16. september til 21. oktober blænder op for dramaet er der Danmarkspremiere på Bergmans verdensberømte romanbiografi.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Natascha Ryvald)

#Amlet

PRESSEMEDDELELSE / 28. august 2017

#AMLET GÅR IGEN

#Amlet [hashtag-Amlet] er en destillation af Shakespeares tragedie og Saxo Grammaticus’ sagnhistorie. Det er Hamlet og Ofelias psykologi anno 2017. Et helt nyt koncept for Aarhus Teaters Studio Scene skydes i gang med Caspar Erics dramatikerdebut, hvor han omsmelter Hamlet som mytisk figur fra 1. til 30. september.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

Simon Kvamm remixer den danske sangskat til ny teaterkoncert

PRESSEMEDDELELSE / 17. AUGUST 2017

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ - SANGSKATTEN REMIXET AF SIMON KVAMM

NY TEATERKONCERT FORVANDLER SALMER TIL HITS

Den danske sangskat er blevet fejret gennem århundreder, men i dag bruger vi den mest ved højtider. Nu pudser Aarhus Teater i samarbejde med Aarhus Festuge ruden ind til de salmer, viser og højskolesange, der i Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlunds moderne fortolkning skinner klarere end nogensinde på Store Scene fra 24. august til 30. september. Forestillingen udgør desuden det kunstneriske indslag af H.M. Dronning Margrethes officielle åbning af Aarhus Festuge 25. august.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

5 Reumerter til Erasmus Montanus og Living Dead

PRESSEMEDDELELSE / 11. juni 2017

REUMERT-PRISREGN TIL NYT TEATERSAMARBEJDE:
"Det lover godt for fremtiden"

Ved gårsdagens Reumert-prisuddeling i Skuespilhuset fik det nye 3-samarbejde mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater den bedst tænkelige start. De to teatre var sammen nomineret til fem priser for forestillingerne ERASMUS MONTANUS og LIVING DEAD. Efter Reumert-showet kunne teaterdirektørerne Trine Holm Thomsen, Aarhus Teater) og Christian Lollike, Sort/Hvid, sammen med deres medarbejdere drage hjem med hele fem fornemme Reumert-priser, herunder den prestigefyldte kategori Årets Teaterforetilling.

Holbergs ERASMUS MONTANUS, der havde urpremiere på Aarhus Teater 10. februar 2017 og som var Aarhus Teaters første bidrag til Kulturhovedstad Aarhus 2017, modtog tre priser:

ÅRETS FORESTILLING 2017: Aarhus Teater & Sort/Hvid
ÅRETS MANDLIGE HOVEDROLLE: Andreas Jebro
ÅRETS SCENEDESIGN: Gehrt & Grarup

Christian Lollikes nyskrevne zombie-flygtninge-stykke LIVING DEAD, der havde urpremiere på Aarhus Teater 30. september 2017, modtog to priser:

ÅRETS SÆRPRIS: Sort/Hvid & Aarhus Teater
ÅRETS KVINDELIGE ENSEMBLEROLLE: Maria Rich

Aarhus Teaters direktør Trine Holm Thomsen fortæller om priserne:

- Jeg er utroligt glad og stolt over at Sort/Hvid og Aarhus Teater sammen kunne hjembringe fem betydningsfulde priser, og jeg er særligt glad for, at vores fælles ambition om at udvikle scenekunsten og rokke ved teaterkonventionerne går hånd i hånd med publikums interesse for forestillingerne. Jeg er meget taknemmelig for, at publikum har taget så godt imod både Living Dead og Erasmus Montanus og at begge forestillinger spillede for fulde huse. Det giver pulserende energi til at fortsætte arbejdet - ja, det lover faktisk godt for scenekunstens fremtid i det hele taget.

Den næste samarbejdsproduktion mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater bliver HOSPITALET, hvor Christian Lollike snitter i det danske sygehusvæsen. Forestillingen får urpremiere på Aarhus Teater Scala 2. februar 2018, hvorefter den spiller på Sort/Hvid i København fra 14. marts.

PM 25/4/17

PRESSEMEDDELELSE / 25. april 2017

WEST SIDE STORY - Aarhus og Aalborg Teater laver kæmpe opsætning af den ikoniske musical

De to jyske landsdelsscener i Aarhus og Aalborg forener kræfterne og præsenterer en af de største musicalopsætninger i de to teatres historie.

Musicalklassikeren West Side Story får premiere på Aarhus Teater 23. marts og på Aalborg Teater 29. august 2018.

Læs hele pressemeddelelsen

PM 17/3/17 / Aarhus Teater og Aarhus Festuge bygger bro - og Simon Kvamm leverer musikken

PRESSEMEDDELELSE / 17. marts 2017

Aarhus Festuge afholder for første gang den officielle åbning af byens fest i Hack Kampmanns smukke hus, og Aarhus Teater leverer det kunstneriske indhold med musikforestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ – den danske sangskat remixet af Simon Kvamm. Åbningen finder sted på Store Scene fredag 25. august. Billetterne til forestillingen sættes i salg i dag.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos af Simon Kvamm / Marie Koldkjær Højlund (fotograf Isak Hoffmeyer)

PM Henning Kærsgaard ny bestyrelsesformand / 12.1.17

PRESSEMEDDELELSE / 12. januar 2017

HENNING KÆRSGAARD NY BESTYRELSESFORMAND FOR AARHUS TEATER

KULTURMINISTER METTE BOCK HAR UDPEGET HENNING KÆRSGAARD SOM NY FORMAND FOR AARHUS TEATERS BESTYRELSE DE KOMMENDE FIRE ÅR. BESKIKKELSEN HAR VIRKNING FRA 1. JANUAR 2017 OG UDLØBER 31. DECEMBER 2020. HENNING KÆRSGAARD, DER DE SENESTE 8 ÅR HAR VARETAGET POSTEN SOM DIREKTØR FOR AARHUS TEATER, BESKIKKES ENDVIDERE SOM ARBEJDENDE FORMAND FOR BESTYRELSEN INDTIL 1. FEBRUAR 2017, HVOR ALLAN AAGAARD OVERTAGER POSTEN SOM DIREKTØR.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent foto af Henning Kærsgaard

Årsregnskab 2015/16

PRESSEMEDDELELSE / 3. november 2016

Største billetsalg i over 10 år, øget aktivitetsniveau og sorte tal på bundlinien

Aarhus Teater kommer ud  af sæson 2015/16 med et årsregnskab, der udviser det bedste billetsalg i over 10 år, et stigende aktivitets niveau, sorte tal på bund linien kombineret med et repertoire, der afspejler den  kunstnerisk mangfoldighed, som den østjyske landsdelsscene er sat i verden for at levere. Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2015/16, som netop er blevet godkendt på seneste bestyrelsesmøde. Teatrets direktion og bestyrelse vurderer resultatet som tilfredsstillende.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent årsregnskabet 2015/16
Hent pressefotos fra sæson 2015/16

BØRN OG UNGE BOOM PÅ AARHUS TEATER

PRESSEMEDDELELSE / 2. november 2016

Børn og unge boom på Aarhus Teater

Det er en skrøne, at unge ikke går i teatret. I hvert fald hvis man ser på den øjeblikkelige situation på Aarhus Teater, hvor knap 40% af teatrets samlede publikum nu udgøres af unge under 25 år. På mindre end to år er det unge publikum steget fra 25.000 til godt 38.000. Hovedforklaringen er teaterbilletter til 50 kroner kombineret med et relevant og mangfoldigt repertoire.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra sæson 2015/16

ALLAN AAGAARD NY DIREKTØR PÅ AARHUS TEATER

PRESSEMEDDELELSE / 14. oktober 2016

Allan Aagaard ny direktør for Aarhus Teater

Det bliver en meget erfaren og kompetent mand, der fremover skal stå i spidsen for Danmarks største landsdelsscene sammen med teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Som ny direktør for Aarhus Teater har bestyrelsen netop ansat 56-årige Allan Aagaard, der i mange år har siddet på topposter i den finansielle sektor. Nu sætter han sig fra 1. februar 2017 i teatrets direktørstol.

- Jeg ser kulturen som den lim, der binder vores samfund sammen
og udvikler os som mennesker og samfund.
Allan Aagaard, kommende direktør for Aarhus Teater

Se pressemeddelelse
Hent pressefoto af Allan Aagaard

Salling Fondene donerer historisk beløb til Aarhus Teater

PRESSEMEDDELELSE / 14. oktober 2016

Salling Fondene donerer historisk beløb til Aarhus Teater

Aarhus Teater modtager en historisk donation på 50 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond til en total renovering  af Store Scenes tekniske udstyr. Frugten af den fornemme donation - den største, der nogensinde er givet til den østjyske landsdelsscene - høstes i efteråret 2018, hvor Aarhus Teater vil fremstå som et teknisk moderne og fremtidssikret teater til glæde for scenekunsten og for publikum.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

Modtag vores pressemeddelser