OMG

Pressemeddelelse / april 2018

OMG - KÆRLIGHED OG ANDRE KATASTROFER
– mågeskrig og mågekys i ny forestilling med Aarhus som kulisse

I Reumertvinder Pia Marcussens nye voksen- og ungdomsforestilling rykker vi tæt på. Det nære er i fokus, i en verden, hvor alting blæses op, og alverdens ulykker og katastrofer fylder. Opgang2 Turnéteaters OMG – kærlighed og andre katastrofer får urpremiere på Aarhus Teater Stiklingen 3. april - 14. april. Forestillingen markerer samtidig, at de to Aarhus-teatre fortsætter deres vellykkede

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Ditte Chemnitz)

 

 

Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

Pressemeddelelse / 27. marts 2018

Christian Tafdrup debuterer som teaterinstruktør med Nicolaj Kopernikus i hovedrollen

CHRISTIAN TAFDRUP, der senest stod bag den omdiskuterede film En frygtelig kvinde, springer nu ud som teaterinstruktør på Aarhus Teater. Det gør han i den sorte komedie Biedermann og Brandstifterne, der er lige så brændende aktuel som dengang Max Frisch brød igennem med stykket i 1958. I titelrollen spiller NICOLAJ KOPERNIKUS, der er aktuel i rollen som den skruppelløse advokat Svend Erik Wisén i TV3-serien Advokaten.

Biedermann og Brandstifterne handler om Biedermann - den pæne og retskafne humanist, som altid tror på det gode i mennesket. Han inviterer to fremmede til at bo i sit hus, og snart har han benzintromler, twist, lunter og onde intentioner på sit loft. Han ved, at gæsterne vil brænde hele hytten af, men slår det hen som en spøg. Biedermann tror jo på det gode.
Men hvad sker der, når de spørger, om han har tændstikker? ”Hvis de var rigtige brandstiftere, tror du så, de manglede tændstikker?” siger han til sin bekymrede hustru.

Biedermann og Brandstifterne får premiere på Aarhus Teater 18. maj og spiller til 16. juni.

Hent pressefoto af Nicolaj Kopernikus (foto Isak Hoffmeyer)

West Side Story

Pressemeddelelse / 21. marts 2018

IKONISK MUSICAL RAMMER EN TONE I TIDEN
West Side Story hitter i 2018. Flere steder i Danmark / Sverige satser teatre på den ikoniske musical, og i USA arbejder Steven Spielberg på en remake. På Aarhus Teater er det knap 40 år siden, musicalen sidst blev opført, men nu præsenterer teatret i samarbejde med Aalborg Teater West Side Story i en nyoversat, nyfortolket og energisk opsætning. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Rune David Grue, mens Mathias Flint og Isabel Schwartzbach optræder i deres karrieres hidtil største hovedroller. Forestillingen spiller i Aarhus fra 23. marts til 16. maj og efterfølgende i Aalborg fra 29. august til 13. oktober.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

My heartache brings all the boys to the yard

Pressemeddelelse / 7. februar 2018

Den lunefulde lykke
- ny dansk dramatik går med selvironi i kødet på Millennium generationen

Nanna Cecilie Bang gennemlyser sin generations kollektive ensomhed og angst. Følelser, der gemmer sig bag tusindvis af skærme, swipes og privilegier. My Heartache brings all the Boys to the Yard er Nanna Cecilie Bangs første stykke til Aarhus Teater og instrueres af Von Baden-medstifter Morten Lundgaard. Forestillingen har urpremiere på Studio 16. februar 2018.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Anna Marin Schramm)

TEATERLIV

Pressemeddelelse / 8. februar 2018

Teaterliv - Kvinder og kunst på Aarhus Teater gennem 117 år

Nyt udstillingssamarbejde mellem Kvindemuseet og Aarhus Teater. Pressemøde 22. februar / fernisering 25. februar

Mere end tusind kvinder har optrådt på Aarhus Teaters scener gennem de sidste 117 år. Og næsten lige så mange har arbejdet og trukket i trådene bag kulisserne. Usædvanligt mange kvinder har præget teaterarbejdet, og teaterhistorien er også et kulturhistorisk blik på, hvordan kvinders frihedsgrader er vokset og blikket på kvinden har udviklet sig, samt hvordan forholdet mellem kønnene er blevet mere og mere nuanceret - og jævnbyrdigt.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

Hospitalet

Pressemeddelelse / 29. januar 2018

Christian Lollike snitter i hospitalsvæsenet

I Christian Lollikes nye stykke Hospitalet er alt ved at bukke under. Kravene om effektivisering, dokumentation og optimering har nået grænsen. Noget skal gøres! Men er selvtægt svaret? Hospitalet er en doku-satire iscenesat af nordmanden Runar Hodne, der også stod bag Aarhus Teaters Familien der kunne tale om alt – skrevet af Christian Lollike. Hospitalet får urpremiere på Aarhus Teater Scala 2. februar og Københavnerpremiere på Sort/Hvid d. 16. marts.    

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Emilia Therese)

Techno på GBAR

Pressemeddelelse / 3. januar 2018

TECHNO - PRISVINDENDE DEBUTROMAN OMDANNES TIL TEATER

Niels Henning Falk Jensbys prisbelønnede, rå og pulserende roman - TECHNO - om ukontrollerbar kærlighed mellem to mænd vækkes til live på homobarens gyngende dansegulv. TECHNO opsættes på natklubberne GBAR i Aarhus (urpremiere 10. januar) og Never Mind i København. Forestillingen er en samproduktion med Republique (titel i København er Frådseri).

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

Momentet

Pressemeddelelse / 1. november 2017

Poeten og stodderen L.O.C er lyden af 00´ernes ’Deroute Deluxe’

I MOMENTET lægger fire af Aarhus Teaters skuespillere kød, krop og stemme til L.O.C.’s kraftfulde og skrøbelige arketyper i en musikalsk og kunstnerisk genfortolkning af rapteksterne fra d. 8. november til 2. december på Studio.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (foto Petra Kleis)

Aarsregnskab 16-17

Pressemeddelelse / 6. november 2017

KUNSTNERISK SUCCES OG FLERE I TEATRET - BEDSTE BILLETSALG I 13 ÅR 

2016/17 blev en kunstnerisk succesfuld sæson på Aarhus Teater med flotte Reumertpriser, blandt andet Årets Forestilling for Erasmus Montanus og Årets Særpris for Living Dead (sammen med S/H).

Samtidig kunne teatret fremvise det bedste billetsalg i 13 år med 114.000 publikummer og fortsat sorte tal på bundlinien.

Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2016/17, som netop er blevet godkendt af teatrets bestyrelse.

Læs hele pressemeddelelsen

Hent årsregnskabet 2016/17

DEN GODE VILJE

PRESSEMEDDELELSE / 11. september 2017

DANMARKSPREMIERE PÅ BERGMANS ÆTSENDE KÆRLIGHEDSDRAMA

Mesteren af skandinavisk drama, Ingmar Bergman, ville i sæsonen 2017/2018 være fyldt 100. Det fejrer Aarhus Teater med en opsætning af Bergmans måske mest komplekse karakterer: hans egne forældre. Den Gode Vilje er fortællingen om deres turbulente forhold.

Den erfarne kunstneriske duo Emmet Feigenberg og Steffen Aarfing står for henholdsvis iscenesættelse og scenografi, mens Mathias Flint og Anne Plauborg begge spiller hovedroller for første gang. Når Scala Scene fra 16. september til 21. oktober blænder op for dramaet er der Danmarkspremiere på Bergmans verdensberømte romanbiografi.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Natascha Ryvald)

#Amlet

PRESSEMEDDELELSE / 28. august 2017

#AMLET GÅR IGEN

#Amlet [hashtag-Amlet] er en destillation af Shakespeares tragedie og Saxo Grammaticus’ sagnhistorie. Det er Hamlet og Ofelias psykologi anno 2017. Et helt nyt koncept for Aarhus Teaters Studio Scene skydes i gang med Caspar Erics dramatikerdebut, hvor han omsmelter Hamlet som mytisk figur fra 1. til 30. september.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

Simon Kvamm remixer den danske sangskat til ny teaterkoncert

PRESSEMEDDELELSE / 17. AUGUST 2017

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ - SANGSKATTEN REMIXET AF SIMON KVAMM

NY TEATERKONCERT FORVANDLER SALMER TIL HITS

Den danske sangskat er blevet fejret gennem århundreder, men i dag bruger vi den mest ved højtider. Nu pudser Aarhus Teater i samarbejde med Aarhus Festuge ruden ind til de salmer, viser og højskolesange, der i Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlunds moderne fortolkning skinner klarere end nogensinde på Store Scene fra 24. august til 30. september. Forestillingen udgør desuden det kunstneriske indslag af H.M. Dronning Margrethes officielle åbning af Aarhus Festuge 25. august.

Læs pressematerialet
Hent pressefotos (fotograf Emilia Therese)

FRAGT - en rundrejse i havnens hemmeligheder

PRESSEMEDDELELSE / 14. august 2017

Globaliseringen sættes til debat, når Aarhus Teaters site specific-forestilling FRAGT opføres på Aarhus Havn med blandt andet skuespillere, afrikanske dansere, et råbekor og containere på rollelisten. Publikum fragtes rundt på havnen i lastbil og båd og får et nyt blik på byen og et eksklusivt indblik i erhvervshavnen, hvor der ellers aldrig er adgang for offentligheden. FRAGT er Aarhus Teaters fjerde bidrag til Kulturhovedstad Aarhus 2017 og får urpremiere på Aarhus Havn 17. august. Læs mere

Hent pressefotos (fra 14. august) - fotograf Anna Marin Schramm

5 Reumerter til Erasmus Montanus og Living Dead

PRESSEMEDDELELSE / 11. juni 2017

REUMERT-PRISREGN TIL NYT TEATERSAMARBEJDE:
"Det lover godt for fremtiden"

Ved gårsdagens Reumert-prisuddeling i Skuespilhuset fik det nye 3-samarbejde mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater den bedst tænkelige start. De to teatre var sammen nomineret til fem priser for forestillingerne ERASMUS MONTANUS og LIVING DEAD. Efter Reumert-showet kunne teaterdirektørerne Trine Holm Thomsen, Aarhus Teater) og Christian Lollike, Sort/Hvid, sammen med deres medarbejdere drage hjem med hele fem fornemme Reumert-priser, herunder den prestigefyldte kategori Årets Teaterforetilling.

Holbergs ERASMUS MONTANUS, der havde urpremiere på Aarhus Teater 10. februar 2017 og som var Aarhus Teaters første bidrag til Kulturhovedstad Aarhus 2017, modtog tre priser:

ÅRETS FORESTILLING 2017: Aarhus Teater & Sort/Hvid
ÅRETS MANDLIGE HOVEDROLLE: Andreas Jebro
ÅRETS SCENEDESIGN: Gehrt & Grarup

Christian Lollikes nyskrevne zombie-flygtninge-stykke LIVING DEAD, der havde urpremiere på Aarhus Teater 30. september 2017, modtog to priser:

ÅRETS SÆRPRIS: Sort/Hvid & Aarhus Teater
ÅRETS KVINDELIGE ENSEMBLEROLLE: Maria Rich

Aarhus Teaters direktør Trine Holm Thomsen fortæller om priserne:

- Jeg er utroligt glad og stolt over at Sort/Hvid og Aarhus Teater sammen kunne hjembringe fem betydningsfulde priser, og jeg er særligt glad for, at vores fælles ambition om at udvikle scenekunsten og rokke ved teaterkonventionerne går hånd i hånd med publikums interesse for forestillingerne. Jeg er meget taknemmelig for, at publikum har taget så godt imod både Living Dead og Erasmus Montanus og at begge forestillinger spillede for fulde huse. Det giver pulserende energi til at fortsætte arbejdet - ja, det lover faktisk godt for scenekunstens fremtid i det hele taget.

Den næste samarbejdsproduktion mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater bliver HOSPITALET, hvor Christian Lollike snitter i det danske sygehusvæsen. Forestillingen får urpremiere på Aarhus Teater Scala 2. februar 2018, hvorefter den spiller på Sort/Hvid i København fra 14. marts.

PREMIERE - en forestilling om en forestilling

PRESSEMEDDELELSE / 18. maj 2017

Hvad er fiktion - hvad er virkelighed?

 “Vi leger med dokumentar-genren, og PREMIERE bliver en pseudo-dokumentar, fordi skuespillerne spiller en version af sig selv, lidt ligesom i KLOVN, hvor Casper og Frank også leger med en fiktionsversion af sig selv."
Sargun Oshana, instruktør PREMIERE

Publikum kommer helt tæt på skuespillernes intimzoner og selve teaterprocessen i Aarhus Teaters nye vandreforestilling PREMIERE. Som fluen på væggen guides de til sminkerummet, gennem teatrets snørklede gange og hele vejen ind i skuespillernes mørkeste afkroge i en pseudo-dokumentarisk vandringsforestilling. PREMIERE, der er Aarhus Teaters tredje bidrag til Kulturhovedstadsåret 2017,  får urpremiere i gangene på Aarhus Teater 24. maj. Forestillingen spiller frem til 17. juni.

Hent pressemateriale
Hent pressefotos (fotograf Rumle Skafte)

"Teatret er fællesskabets sidste bastion"

PRESSEMEDDELELSE / 6. maj 2017

"Teatret er fællesskabets sidste bastion"

 

"Fællesskabet er under pres og derfor vil vi som teater være med til at styrke fællesskabet mellem mennesker. Vi vil være et mødested for byens borgere, hvor fællesskaber kan opstå og fremmede kan gøres til sidemænd. Og vi vil gerne, at folk oplever Aarhus Teater som mere end blot teater. Der skal være plads til debat og meningsudveksling, hvor man kan få inspiration, blive underholdt, blive klogere ... og være sammen."

 

Sådan siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen, der i dag lancerer repertoiret for sæson 2017/18 på Aarhus Teater. Et repertoire, der omfatter ikke mindre end 22 forestillinger på teatrets fire scener og ude i byrummet, på Aarhus Havn og GBar. I alt 14 egenproduktioner, heraf 8 urpremierer. Og som en nyskabelse inviterer Aarhus Teater århusianerne ind i Forsamlingshuset - teatrets nye dagligstue på Cafe Hack.

Se sæsonmagasinet 17/18 online
Hent sæsonmagasinet 17/18 som pdf

Hent pressefotos fra sæsonmagasin 17/18

PM 27/4-17

PRESSEMEDDELELSE / 27. april 2017

AARHUS TEATER OPFORDRER: SÆT STRØM TIL DIN MUSIKALSKE ARV

I samarbejde med Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund sætter Aarhus Teater lyd til den danske sangskat og inviterer det elektroniske musikmiljø til at lege med. 
Opgaven lyder: Gentænk "Dejlig er jorden" anno 2017.
Vinderen findes til en koncert på Cafe Hack 8. august og vinderen spiller som optakt til premieren på forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ d. 24. august.

Aarhus Teater inviterer det elektroniske musikmiljø til at rive og flå i de højt beskattede, men også let støvede sange og salmer, der har runget i danske forsamlingshuse og kirker gennem århundreder. I forbindelse med teatrets nye musikforestilling LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ opfordres musikere og kunstnere i hele landet til at byde ind med deres unikke remix af salmen ”Dejlig er jorden”.

Sangskatten skal indlemmes i det 21. århundrede, og derfor lancerer Aarhus Teater i samarbejde med Knowtheirname en konkurrence, hvor elektroniske musikere og danske lydkunstnere opfordres til at give deres eget bud på, hvordan sangen ”Dejlig er jorden” kan lyde i anno 2017.

Lyden af teatret
De elektroniske musikere opfordres til at gentænke de ’musikalske skuldre vi står på’ med fokus de melodier, som har lydt gennem generationer. For at tilføje følelsen af teater vil kunstnerne på SoundCloud kunne finde lydsamples optaget på Aarhus Teaters Store Scene til fri afbenyttelse.

”Dejlig er jorden” er blot en af de sange og salmer, som vil indgå i forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ. Sangen er udvalgt af kunstnerne Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund, der står for at kåre de tre finalister i konkurrencen, hvor den endelige vinder findes til en koncert på Cafe Hack d. 8. august. Vinderen får æren af at spille som optakt til forestillingens premiere på Aarhus Teater torsdag d. 24. august samt en times kreativ sparring med Marie Koldkjær Højlund.

Det praktiske til konkurrencen:
Der skal laves et remix/fortolkning af den valgte sang ”Dejlig er jorden”.
Deadline er 1. juni
Remixet skal uploades via WeTransfer til mail at@ktn.dk
Lyden af Store Scene på Aarhus Teater kan valgfrit bruges i remixet – find lydene på: https://soundcloud.com/ateater

Soundcloud _ateater

 

Marie Højlund og Simon Kvamm udvælger 3 favoritter, der 8.august skal præsenteres ved en koncert på Cafe Hack. Herefter udvælges én kunstner, der får mulighed for at spille inden premieren af forestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ torsdag den 24. august.

Spørgsmål vedrørende konkurrencen kan rettes til Marianne Frandsen ved Knowtheirname, mobil: 2622 2249.

Yderligere oplysninger om LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅhos pressechef Morten Daugbjerg, mobil: 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

PM 25/4/17

PRESSEMEDDELELSE / 25. april 2017

WEST SIDE STORY - Aarhus og Aalborg Teater laver kæmpe opsætning af den ikoniske musical

De to jyske landsdelsscener i Aarhus og Aalborg forener kræfterne og præsenterer en af de største musicalopsætninger i de to teatres historie.

Musicalklassikeren West Side Story får premiere på Aarhus Teater 23. marts og på Aalborg Teater 29. august 2018.

Læs hele pressemeddelelsen

PM 19/4/17 Den sidste bølge

PRESSEMEDDELELSE / 19. april 2017

"NOGLE GANGE HAR JEG BARE LYST TIL AT TAGE BILLETTEN"
Aarhus Teaters husdramatiker Peter-Clement Woetmann har begået et ny dansk dramatik om det moderne samfunds grundlæggende mangel på noget at tro på, når klimaproblemer, flygtninge og stormagters militære retorik banker på døren. På Studio giver DEN SIDSTE BØLGE med urpremiere 28. april sit bud på noget nyt at tro på i absurd science fiction.

”Drømmen om Mars opstår som et håb om at ha’ en mening med sin tilværelse i stedet for bare at løbe i hamsterhjulet. Som et forsøg på at flygte fra sig selv og sine bekymringer på jorden.” Peter-Clement Woetmann, dramatiker

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (fotograf Anna Marín)

PM 17/3/17 / Aarhus Teater og Aarhus Festuge bygger bro - og Simon Kvamm leverer musikken

PRESSEMEDDELELSE / 17. marts 2017

Aarhus Festuge afholder for første gang den officielle åbning af byens fest i Hack Kampmanns smukke hus, og Aarhus Teater leverer det kunstneriske indhold med musikforestillingen LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ – den danske sangskat remixet af Simon Kvamm. Åbningen finder sted på Store Scene fredag 25. august. Billetterne til forestillingen sættes i salg i dag.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos af Simon Kvamm / Marie Koldkjær Højlund (fotograf Isak Hoffmeyer)

PM 11/4/17 Jesus Christ Superstar

PRESSEMEDDELELSE / 11. april 2017

JESUS CHRIST SUPERSTAR er en af verdens mest populære musicals - og den forestilling, der for alvor førte rocken ind på de store musicalscener. Når den 22. april rammer Aarhus Teater, er det med Simon Mathew,
Mikkel Kaastrup-Mathew og Cecilie Stenspil i berømte roller som Jesus, Judas og Maria Magdalena. 80% af billetterne til forestillingen er allerede revet væk.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos

PM 3/4/17 Det fysiske teater sætter sig i plyssæderne

PRESSEMEDDELELSE / 4. april 2017

Den Reumert-vindende instruktør og performer Kristján Ingimarsson omdanner Aarhus Teater til et kæmpemæssigt antropologisk laboratorium i den nye humoristiske og sveddryppende forestilling MORPH. Her erstatter kroppen det talte ord, når dansere, akrobater og skuespillere sætter den menneskelige adfærd under lup. MORPH får urpremiere 11. april på Scala-scenen, og vi skal advare med det samme: Der er fare for adfærdsregulerende oplevelser!

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos (fotograf Gísli Dúa)

PM Habibi_070317

PRESSEMEDDELELSE / 7. februar 2017

ER HUN BLEVET RADIKALISERET?

Den danske sang er en ung blond pige… men hvad nu, hvis den blonde pige pludselig synger arabisk? HABIBI, den nye ungdomsforestilling fra Reumertvindende Opgang2 Turnéteater, taler foruroligende direkte ind i debatten om danskhed og fremmedangst. Forestillingen får urpremiere på Aarhus Teater 14. marts.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent forestillingsfotos (fotograf Ditte chemnitz)

PM Erasmus Montanus_030217

PRESSEMEDDELELSE / 3. februar 2017

HOLBERG GENTÆNKT I LOLLIKES VRIDEMASKINE

Chritian Lollike kaster sig over Holbergs arvesølv, når han fra 10. februar pudser nationalklenodiet Erasmus Montanus af på Aarhus Teater. Holbergs komedier har for Lollike altid fremstået gammeldags og falden-på halenagtige, men i sin nyfortolkning erstatter han Holbergs hyggehumor med en satanisk-satirisk tone og oversætter den gamle digters ord om, hvorvidt jorden er flad eller rund til en nutidig diskussion om danskhed. Erasmus Montanus er Aarhus Teaters første bidrag til Kulturhovedstadsåret 2017. Stykket var i øvrigt det første, der blev spillet på Aarhus Teater ved indvielsen i 1900 - for 117 år siden.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent forestillingsfotos og foto af Christian Lollike (fotograf Emilia Therese)

PM / En fiktionsleg fra Hassan Preisler 31.1.17

PRESSEMEDDELELSE / 31. januar 2017

EN SKILSMISSE er en selfiebiograisk bearbejdning af Hassan Preislers egen skilsmisse, men hvordan fortæller man en sand historie om et brud? Kan man overhovedet det? 

Hassan Preisler skåner hverken sig selv eller publikum i sit tragikomiske virkelighedstjek. I EN SKILSMISSE står det klart, at enhver fortælling om et forlist parforhold kun kan rumme én version af virkeligheden – og det udnytter figuren Hassan Preisler til at placere skylden for skilsmissen hos alle andre end sig selv.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra En Skilsmisse (fotograf Gísli Dúa)

PM / Medea i vandbad 25.1.17

PRESSEMEDDELELSE / 25. januar 2017

MEDEA I VANDBAD
"Jeg ville eje millioner, hvis tårer var guld ...". Medea ville være en holden kvinde, hvis Suzanne Lanas hit fra 1971 talte sandt. I Aarhus Teaters nye opsætning af Euripides’
ultimative hævndrama lader instruktør Rune David Grue Medea (Reumert-vindende
Mette Døssing) drukne sin sorg og slukke sin hævntørst i de 9.000 liter vand,
som udgør grundelementet i stykkets scenografi. Medea får premiere på Scala 27.
januar og er den tredje Medea-opsætning i Danmark i denne sæson.


Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra Medea (fotograf Emilia Therese)

PM Henning Kærsgaard ny bestyrelsesformand / 12.1.17

PRESSEMEDDELELSE / 12. januar 2017

HENNING KÆRSGAARD NY BESTYRELSESFORMAND FOR AARHUS TEATER

KULTURMINISTER METTE BOCK HAR UDPEGET HENNING KÆRSGAARD SOM NY FORMAND FOR AARHUS TEATERS BESTYRELSE DE KOMMENDE FIRE ÅR. BESKIKKELSEN HAR VIRKNING FRA 1. JANUAR 2017 OG UDLØBER 31. DECEMBER 2020. HENNING KÆRSGAARD, DER DE SENESTE 8 ÅR HAR VARETAGET POSTEN SOM DIREKTØR FOR AARHUS TEATER, BESKIKKES ENDVIDERE SOM ARBEJDENDE FORMAND FOR BESTYRELSEN INDTIL 1. FEBRUAR 2017, HVOR ALLAN AAGAARD OVERTAGER POSTEN SOM DIREKTØR.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent foto af Henning Kærsgaard

Årsregnskab 2015/16

PRESSEMEDDELELSE / 3. november 2016

Største billetsalg i over 10 år, øget aktivitetsniveau og sorte tal på bundlinien

Aarhus Teater kommer ud  af sæson 2015/16 med et årsregnskab, der udviser det bedste billetsalg i over 10 år, et stigende aktivitets niveau, sorte tal på bund linien kombineret med et repertoire, der afspejler den  kunstnerisk mangfoldighed, som den østjyske landsdelsscene er sat i verden for at levere. Det er hovedkonklusionen på årsregnskabet 2015/16, som netop er blevet godkendt på seneste bestyrelsesmøde. Teatrets direktion og bestyrelse vurderer resultatet som tilfredsstillende.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent årsregnskabet 2015/16
Hent pressefotos fra sæson 2015/16

BØRN OG UNGE BOOM PÅ AARHUS TEATER

PRESSEMEDDELELSE / 2. november 2016

Børn og unge boom på Aarhus Teater

Det er en skrøne, at unge ikke går i teatret. I hvert fald hvis man ser på den øjeblikkelige situation på Aarhus Teater, hvor knap 40% af teatrets samlede publikum nu udgøres af unge under 25 år. På mindre end to år er det unge publikum steget fra 25.000 til godt 38.000. Hovedforklaringen er teaterbilletter til 50 kroner kombineret med et relevant og mangfoldigt repertoire.

Læs hele pressemeddelelsen
Hent pressefotos fra sæson 2015/16

ALLAN AAGAARD NY DIREKTØR PÅ AARHUS TEATER

PRESSEMEDDELELSE / 14. oktober 2016

Allan Aagaard ny direktør for Aarhus Teater

Det bliver en meget erfaren og kompetent mand, der fremover skal stå i spidsen for Danmarks største landsdelsscene sammen med teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Som ny direktør for Aarhus Teater har bestyrelsen netop ansat 56-årige Allan Aagaard, der i mange år har siddet på topposter i den finansielle sektor. Nu sætter han sig fra 1. februar 2017 i teatrets direktørstol.

- Jeg ser kulturen som den lim, der binder vores samfund sammen
og udvikler os som mennesker og samfund.
Allan Aagaard, kommende direktør for Aarhus Teater

Se pressemeddelelse
Hent pressefoto af Allan Aagaard

Salling Fondene donerer historisk beløb til Aarhus Teater

PRESSEMEDDELELSE / 14. oktober 2016

Salling Fondene donerer historisk beløb til Aarhus Teater

Aarhus Teater modtager en historisk donation på 50 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond til en total renovering  af Store Scenes tekniske udstyr. Frugten af den fornemme donation - den største, der nogensinde er givet til den østjyske landsdelsscene - høstes i efteråret 2018, hvor Aarhus Teater vil fremstå som et teknisk moderne og fremtidssikret teater til glæde for scenekunsten og for publikum.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

DE RENE RUM

PRESSEMEDDELELSE / 19. SEPTEMBER 2016

NYE SKUESPILTALENTER I GROTESK FAMILIEDRAMA

For knap fire år siden trådte 8 skuespiltalenter for første gang ind på de skrå brædder hos Skuespilleruddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Til sommer 2017 får de alle endeligt papir på, at de mestrer skuespilhåndværket. Inden da får de dog lov til sammen at udnytte det bånd, fire års intens undervisning har knyttet mellem dem, når de opfører den nyuddannede dramatiker Amalie Olesens forvredne familiedrama, DE RENE RUM. Urpremiere 23. september - forestillingen spiller efterfølgende i København på Folketeatret.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

OPLEV BISPETORV MED ØRERNE

PRESSEMEDDELELSE / 18. SEPTEMBER 2016

OPLEV BISPETORV MED ØRERNE

Aarhus Teaters UDFLUGTEN samarbejder med WE GO om at skabe en unik og sanselig lydoplevelse på Bispetorv. Forestillingen hedder LYDKROP og har urpremiere lørdag d. 24. september.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Yderligere oplysninger om Lydkrop hos koordinator Christian Salling, tlf. 4213 4629 / christian.salling@aarhusteater.dk

En kvinde uden betydning

PRESSEMEDDELELSE / 26. august 2016

På karusseltur med overklassen


Satiriske Oscar Wilde går i kødet på dekadencen i aktuelt stykke, hvor forførelse er vigtigere end troværdighed, og underholdningsværdi står højere end sandhed. En kvinde uden betydning er kun blevet spillet i Danmark én gang før. Nu sætter Aarhus Teater stykket op i en kæmpe opsætning med 13 medvir-
kende - heriblandt Mette Horn i titelrollen, og i det Reumert-vindende makkerpar Nicolei Faber og Christian Albrechtsens opsætning. En kvinde uden betydning får premiere på 2. september på Aarhus Teater Scala.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

Teaterkoncert American Spirit

PRESSEMEDDELELSE / 19. august 2016

Som optakt til dette års store begivenhed – det amerikanske præsidentvalg – er Aarhus Teater og Aveny-T gået i fodsporene på Johnny Cash. Inspireret af hans egne sange og hans fortolkninger af andres, bevæger vi ind i den amerikanske folkesjæl, og det land, vi alle må forholde os til.

AMERICAN SPIRIT får verdenspremiere på Aarhus Teater 25. august og københavnerpremiere på Aveny-T 14. oktober.

"I American Spirit bringer vi musikken i fokus og derfor vil koncert-delen fylde mere end i mine tidligere teaterkoncerter."
Rolf Heim, instruktør

Den nykårede Reumertmodtager Rolf Heim står i spidsen for iscenesættelsen og den erfarne musiker Kåre Bjerkø musikalsk nyfortolker.  Det er første gang de to arbejder sammen om en teaterkoncert og med sig har de et hold af de nogle af bedste sangere, skuespillere og musikere, heriblandt Kira Skov og Caroline Henderson.

American Spirit er en samproduktion med Aveny-T.

Hent hele pressemeddelelsen (pdf)
Hent pressefotos

Robert Wilson til Aarhus i 2017

PRESSEMEDDELELSE / 24. JUNI 2016

EDDA & AARHUS TEATER I AARHUS 2017

AARHUS TEATERS STORE INTERNATIOALE BIDRAG TIL KULTURHOVEDSTAD

Det er lykkedes Aarhus Teater at få den verdenskendte amerikanske instruktør Robert Wilson til byen i Kulturhovedstad 2017. Han har arbejdet med så prominente kunstnere som Lady Gaga, Tom Waits og Lou Reed. Nu kommer Wilson til Aarhus og sætter sin karakteristiske signatur på en helt ny visuel og musikalsk forestilling – EDDA – baseret på den nordiske mytologi. EDDA er en samproduktion med Det Norske Teatret i Oslo og muliggøres med støtte fra Aarhus 2017. EDDA får Danmarkspremiere på Aarhus Teaters store scene 14. oktober 2017 og er det ene af Aarhus Teaters fem forskellige bidrag til Aarhus 2017.

Hent hele pressematerialet (pdf)
Hent pressefotos

AARHUS TEATER OG SORT/HVID INDGÅR SAMARBEJDE

PRESSEMEDDELELSE / 9. januar 2016

EN NY ALLIANCE I DANSK TEATER SER DAGENS LYS, NÅR LANDSDELSSCENEN I AARHUS MED TEATERDIREKTØR TRINE HOLM THOMSEN I SPIDSEN OG DET KØBENHAVNSKE TEATER SORT/HVID OG TEATERCHEF CHRISTIAN LOLLIKE INDLEDER ET NYT KUNSTNERISK SAMARBEJDE. SAMARBEJDET VIL STRÆKKE SIG OVER 3 ÅR OG BEGYNDER I SÆSON 2016/17.

Læs hele pressemeddelelsen 
Hent pressefoto af Trine Holm Thomsen og Christian Lollike (fotograf Gregers Thyho)

Modtag vores pressemeddelser