Andre tilbud fra AT Læring

Hvad enten I er hyppige teatergæster, store eller små, kan Aarhus Teater Læring hjælpe med at berige oplevelsen af scenekunsten. 

Mød en skuespiller

Hvordan bliver man skuespiller?

Hvordan arbejder en skuespiller?

Hvad er et skuespillerensemble?

Hvordan har du arbejdet med rollen i den forestilling, du medvirker i?

Det kan være nogle af de spørgsmål, som du og dine elever kan stille en af vores skuespillere fra vores ensemble. Mødet med vores skuespilleren vil typisk være på Aarhus Teater – men kan i enkelte tilfælde også finde sted ude på din skole.

Mødet kan handle om den konkrete forestilling og dens tematik eller mere generelt om det at arbejde som skuespiller. Det er ikke en forudsætning, at I skal købe billetter til en forestilling, men det vil give dine elever en større oplevelse både at møde skuespilleren ’privat’ og på scenen.

Du må ikke forvente et færdigt oplæg af skuespilleren, og det er derfor vigtigt, at dine elever er velforberedte og stiller spørgsmål.

Praktisk info


TID

Hele sæsonen. Typisk i forbindelse med at I skal se en forestilling på Aarhus Teater. Dato og tidspunkt aftales individuelt. Vi forsøger så vidt muligt at efterkomme alle ønsker, men der kan være perioder, hvor skuespillerne er optaget.

ANTAL 
Max 28 elever

VARIGHED
½ - 1 time

MÅLGRUPPE
Lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne

PRIS
Gratis

BESTILLING
Tlf. 7021 3021 eller arrangement@aarhusteater.dk

Rundvisninger for skoler

Kom med bag kulisserne og få et enestående indblik i livet bag scenen.

Sæsonen igennem tilbyder vi rundvisninger, hvor du og dine elever får mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder og rekvisitkælderen.

Rundvisningen begynder typisk ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden og varer 1 – 1 1/2 time.

Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medvirker til, at vi ikke kan garantere, at turen går forbi alle scener og værksteder.

Praktisk info

TID
Hele sæsonen

ANTAL DELTAGERE
Max 25 deltagere

VARIGHED
1 – 1 ½ (klokke)time

PRIS
1000 kr. pr. klasse. Det er muligt at søge ULF i Aarhus om støtte til rundvisningen – kontakt en kulturkonsulent på ulfiaarhus.dk

BESTILLING
Tlf. 7021 3021 eller arrangement@aarhusteater.dk

Virksomhedsbesøg

Når man går i teatret, ser man som regel kun skuespillerne, men der er mange mennesker, der har arbejdet på forestillingen både før, under og efter.

Med dette virksomhedsbesøg kommer eleverne bag scenen og ser, hvad der skal til for at drive et teater. De vil også få kendskab til de forskellige typer jobs, man kan have på et teater. De vil måske møde teatermalere, sceneteknikere, skræddere, rekvisitører eller lys- og lydteknikere.
Eleverne vil få en introduktion til teatrets afdelinger samt en rundvisning med stop ved 2-3 forskellige rollemodeller, der vil fortælle om deres uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund. Rollemodellerne kan være forskellige alt efter dagens arbejdsopgaver.

Et besøg kan f.eks. indeholde:

  • Et stop ved skræddersalen, hvor en teaterskrædder fortæller om sin uddannelse, baggrund og arbejde.
  • Et stop i malersalen, hvor en teatermaler fortæller sin historie og beskriver arbejdets funktioner
  • Et stop i rekvisitafdelingen, hvor en rekvisitør fortæller om sin uddannelse, baggrund og arbejde og besvarer spørgsmål.
Praktisk info

DATOER

Torsdag d. 26/9 kl. 10.00-11.30

Onsdag d. 2/10 kl. 10.00-11.30

Mandag d. 25/11 kl. 10.00-11.30

Onsdag d. 15/1 kl. 10.00-11.30

Torsdag d. 20/2 kl. 10.00-11.30

Mandag d. 10/3 kl. 10.00-11.30

VARIGHED
1 time 30 minutter

PRIS
1.000 kr.

Folkeskoler i Aarhus Kommune kan søge refusion ved ULF i Aarhus. Du kan aflyse værksteder op til 1 uge inden den aftalte dato, herefter vil der være et aflysningsgebyr på 1.000 kr.

FORBEREDELSE
Eleverne skal have undersøgt de forskellige jobfunktioner, og have læst om hvilke opgaver medarbejderne kunne have. Eleverne skal også forberede to spørgsmål til rollemodellerne. Uden forberedelse bliver besøget spild af både teatrets og elevernes tid.

TILMELDING
arrangement@aarhusteater.dk

Modtag skole-relevante nyheder fra AT Læring

Aarhus Teater Lærings nyhedsbrev holder dig informeret om nye værksteder, undervisningsmaterialer og relevante skoleforestillinger.

Du kan til enhver tid framelde dig tjenesten igen via linket nederst i nyhedsbrevene.