Traum på Aarhus Teater
Studio

Studio

Dato & Pris

11. maj - 8. juni 2023
Kr. 150 inkl. gebyr

Varighed

1 time og 35 min uden pause

OBS!

Der anvendes kraftig stroboskop i forestillingen
Anbefales fra 16 år


Traum

Hemmeligt begær fører til saftspændte drømme og seksuelle eskapader

Lægeparret Frida og Alfreds forhold er sandet til i dysfunktionelle mønstre, der er ved at fortære parforholdet. Efter et ophidsende maskebal åbner de op for at flirte med andre og Frida betror sin mand en hemmelighed. En hemmelighed der skaber sprækker i deres tosomhed.

Som publikum bliver du sammen med Alfred sendt på en odyssé ind i et natligt orgie af erotiske excesser og drømmes forvrængninger. Eskapaderne fører til ydergrænserne af natten, seksualiteten og bevidstheden. Til et punkt, hvor maskerne falder, og Alfred står konfronteret med sig selv;

hvem er jeg hvis jeg ikke er noget for dig?

Arthur Schnitzlers Traumnovelle, på dansk Drømmenovelle, er fra 1926 og sat i det moderne og dekadente Wien. Historien dannede i 1999 forlæg for Stanley Kubricks film Eyes Wide Shut med Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollerne. I huskunstner Nathalie Mellbye sidste forestilling på Studio står hun for både scenografi og iscenesættelse i samarbejde med David Price og Marie Brolin-Tani fra Holstebro Dansekompagni. Den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen dramatiserer denne moderne version af kødets og lysternes rituelle bal på kanten af afgrunden. Musikkollektivet SOLEN ER SEXET, der blandt andet består af Bjørn Rasmussen og Lise Westzynthius, står for det hedt dampende musikalske univers. Musikkollektivet, der pladedebuterede i 2022, har et ønske om at gøre op med stereotype kønsnormer og bevæge sig imod en natur-erotisk kollektivisme.

Du kan glæde dig til en intim dunkende rejse ind i erotikkens saftige tempel. Forestillingen er udviklet kollektivt med tre skuespillere fra Aarhus Teater i sanseligt samspil med dansere fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni.

Velkommen til underbevidsthedens maskebal – tys,tys, ren diskretion og FULL FUN

Et uforglemmeligt orgie med et drømmehold af skuespillere og iscenesættere
Weekendavisen

Iscene

Sammen med SOLEN ER SEXETs melankolsk-saftige musikalske univers løftes handlingen ud af den konkrete konflikt og stiller gennem drømmens rus spørgsmålet: Er vi i virkeligheden mest os selv, når vi er ude af os selv?

Atlas Mag

Traum er så gennemført helstøbt, og det føles selvfølgeligt bare at give slip og med en pervers nysgerrighed lade sig drive med ind i natten. Kjartan Hansen og Nanna Bøttchers skuespillerpræstationer er noget af det mest intense, jeg har set. Både i deres hjælpeløshed og ondskabsfuldhed er de så overbevisende fortabte, at man skal undertrykke en mærkelig trang til at rejse sig og hjælpe dem 

POV. International

Traum er en ekstremt vellykket bearbejdning. Bjørn Rasmussen er ganske enkelt en af landets bedste til at skabe ord til scenen. Det ene øjeblik er han præcis, konkret og fortællende for så at blive kryptisk, farverig og nærmest drillende i sit ordvalg.

WRDSMTH

Deres samhørighed er holdt sammen af strukturer opbygget over tid, de hverken begærer eller elsker hinanden. De bekriger konstant hvem de var, hvad de er, og hvad de aldrig kan blive sammen.

Den 4. Væg

Kjartan Hansen er mageløs. Med en drenget charme rejser han rundt i en underverden af frygt og forelskelse, og vælter snublende og panikken rundt mellem publikum, så jeg får lyst til at rejse mig op, og hjælpe ham. Feigenberg kommer ind som et friskt pust, publikum kan læne sig op ad, og jeg drages automatisk til hendes inddragende karisma. De fire dansere fra Holstebro Dansekompagni brillerer på en RuPaul-agtig måde, og holder så skarp øjenkontakt at jeg næsten bliver bange. Deres energi og tempo understøtter ikke bare forestillingen, men skaber den. 

En begærlig drømmerejse, der får dig til at se din partner i et andet lys
Information
En surrealistisk oplevelse, hvor skarpe skuespillere og imponerende dansere opløser grænserne mellem virkelighed og fantasi
Jyllands-posten
Traum på Aarhus Teater
Traum på Aarhus Teater
Traum på Aarhus Teater
Traum på Aarhus Teater
Traum på Aarhus Teater
Traum på Aarhus Teater

Holdet bag

Bjørn Rasmussen
AF
Drømmenovelle af Arthur Schnitzler
FRIT EFTER
Nathalie Mellbye
ISCENESÆTTELSE, SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN
Marie Brolin-Tani / David Cornelius Price
KOREOGRAFI
SOLEN ER SEXET
Musik
O/RIOH, Kim Kim, peachlyfe, Lise Westzynthius
Nykompositioner
Kim Glud
LYSDESIGN
Aki Bech
Lyddesign
Astrid Lindgreen Hjermind
ASSISTERENDE SCENOGRAF

I forestillingen findes citater fra:

  • Regionær Anatomi af Martin E. Matthiesen og Jørgen Egeberg
  • Sår af Finn Gottrup og Lars Olsen
  • Mysteriet om fuck – en semantisk analyse af den emotive interjektion fuck i det danske sprog af Anders Thorup Schmidt, Julius Tromholt-Richter, Justina Vilutytė, Laura Christiane Brandt Køppen, Marie Louise Svendsen

Medvirkende / medskabende

Kjartan Hansen
Kjartan Hansen
Skuespiller fra Aarhus Teaters ensemble
Nanna Bøttcher
Nanna Bøttcher
Skuespiller fra Aarhus Teaters ensemble
Carla Eleonora Feigenberg
Carla Eleonora Feigenberg
Skuespiller fra Aarhus Teaters ensemble
Bjørk-Mynte Paulse
Bjørk-Mynte Paulse
Danser fra Holstebro Dansekompagni
Luke Hodkinson
Luke Hodkinson
Danser fra Holstebro Dansekompagni
Jon Ipina
Jon Ipina
Danser fra Holstebro Dansekompagni
Haizea Andueza
Haizea Andueza
Danser fra Holstebro Dansekompagni

SOLEN ER SEXET

Musikkollektivet SOLEN ER SEXET er centreret omkring samarbejdet mellem musiker og sangskriver Lise Westzynthius og forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen. Deres debutalbum udkom i juni 2022 og rummer et fyrværkeri af over 30 medvirkende artisters farver og følsomhed.

SOLEN ER SEXET gør op med prædefinerede kønskasser og hylder samhørighed. Debutalbummet har 10 forskellige producere – én til hver sang – med en lille overvægt af kvinder og nonbinære. Det får vi også at mærke i forestillingen TRAUM, hvor de to hovedkræfter Westzynthius og Rasmussen har orkestreret et økofeministisk sammensurium af kollektivister og også selv komponeret nyt materiale.

Det er muligt at købe både LP og plakat med bandet i Scala Foyer i forbindelse med forestillingen

 

Solen er sexet

Iscenesætter, scenograf, kostumedesigner - og huskunstner

Og fra sept. 2023 Kunstnerisk direktør for Sort/Hvid

Uddrag af portræt bragt i Aarhus Stiftstidende 21 okt.´20

Nathalie Mellbye er født i Norge og voksede op en lille by i nærheden af Lillehammer.
Hun beskriver det som et lille samfund, hvor hun kendte de fleste og alt var indenfor gåafstand.
-Jeg var heldig at gymnasiet havde musik, dans og drama. Og der var en masse kulturmuligheder i byen, så jeg har kunnet dyrke alt det, fra jeg var helt lille. Men det er også en by man vokser ud af. Og måske også et land, man vokser ud af, siger hun og griner let.

Nathalie Mellbye har boet i Danmark i 11 år. Inden da boede hun i Malmø i fire år, hvor hun fik en bachelor i Scene-og teaterteknologi.

Men det føltes ikke som nok til at være færdiguddannet, så jeg tog scenografiuddannelsen på Scenekunstskolen i København, fortæller Mellbye, der var i praktik på Aarhus Teatret i 2011.

Hun troede oprindeligt, at hun skulle være skuespiller, men da det gik op for hende, hvad scenografien kunne, var det en verden, der åbnede sig:

Alle fortællinger starter med rummet. Her kan man skabe rummelige fortællinger og lægge fortællingen i detaljen eller æstetikken. Jeg arbejder meget med materialer og med at gøre ting sanselige. Den tilgang, tror jeg, kommer meget fra min performanceerfaring, forklarer Nathalie Mellbye

Det, der tænder mig ved scenografi, er egentlig at skabe nogle stemninger. Jeg er meget visuelt orienteret, så for mig ligger det lækre i, at man kan fortælle fortællinger i baggrunden.
Nathalie Mellbye
Scala Foyer
Gratis introduktion til forestillingen

På udvalgte datoer tilbyder vi en 15 min introduktion ved teatrets dramaturg til dagens forestilling. 

Introduktionen finder sted i Scala Foyer. Der er begrænset antal pladser og det gælder først til mølle. 

Dato for introduktion til Traum

Onsdag d. 31. maj kl. 16.30-16.45